Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Mam pieska ze schroniska i na karcie psa piszę data szczepienia przeciw wściekliźnie i drugą NOBIVAC. Zastanawiam się tylko jaki bo nic nie pisze, a schronisko nie odpisało na mojego maila :roll: Czy ktoś wie przeciw czemu jest ta szczepionka, bo nie wiem czy szczepić moją suczkę.

Posted

[quote name='Jami']Mam pieska ze schroniska i na karcie psa piszę data szczepienia przeciw wściekliźnie i drugą NOBIVAC. Zastanawiam się tylko jaki bo nic nie pisze, a schronisko nie odpisało na mojego maila :roll: Czy ktoś wie przeciw czemu jest ta szczepionka, bo nie wiem czy szczepić
moją suczkę.

Zwykle szczepi się 6-7 tyg Nobivac Puppy DP, (po odrobaczeniu psa), szczepionka zabezpiecza przeciwko nosówce i parwowirozie, potem 9-10 tydz. powtórka Nobivac DHPPi . Twój myślę, że oprócz Nobivacu DHPPi otrzymał jeszcze Rabies przeciw wściekliźnie (lub innej firmy farmaceutycznej), czyli ma 12-13 tyg.Nie musisz więc psa już szczepić .

Posted

Jami napisał(a):
Mam pieska ze schroniska i na karcie psa piszę data szczepienia przeciw wściekliźnie i drugą NOBIVAC. Zastanawiam się tylko jaki bo nic nie pisze, a schronisko nie odpisało na mojego maila :roll: Czy ktoś wie przeciw czemu jest ta szczepionka, bo nie wiem czy szczepić moją suczkę.

Moja Frocia też ze schroniska. Też była szczepiona Nobivakiem - Neczka mówiła mi, że to Nobivac DHP - zdaje się, że to nosówka i parwo.