Jusis <3 Posted August 18, 2009 Posted August 18, 2009 Cześć jestem Justyna i postanowilam założyć galerie mojej kochaniutkiej Suzi <3 no więc: Suzi ma przeszło 2 latka, urodz. się 21 marca, kupilam ją jak miała 7 tyg. od tamtej pory jest moim oczkiem w głowie <33 Suzi to radosna sunia ci ągle chce sie bawić tylko że mało je :( pytalam weterynarza powiedział ze jest wszystko wporządku ;/ waży 2 kg.. lubi: zabawe spacerki koty :) czesanie głaskanie spanie :P drapanie po brzuszku ludzi (szczególnie dzieci) przesiadywać na oknie no i czywiście mnie :))) nie lubi: odkurzacza suszarki koni krów i chyba wszystko.. :D mam nadzieje że wam się spodoba moja Suzi :) a teraz jej smutne przeżycie ;( :( Zawsze marzłam o tym zeby została mamusią. w dzień kobiet zrobiłam jej prezent i dopuściłam ją z tofikiem mojej mamy znajomej ;] no i zaszła w ciąże miała w brzuszku aż 6 szczeniąt :crazyeye::crazyeye::crazyeye: troche sie martwiłam dbałam o nią jak mogłam nadszedł poród o 1 wnocy 2 pierwsze szczeniaki były nieżywe :placz: i zauważyłam ze nie miały nic sierści nawet uszów nie miały !! :-( bardzo sie martwiłam zawołałam tate i siedzieliśmy przy suni następne 4 żyły naszczęscie ale strasznie piszczały zadzwoniłam po weterynarza i nie odbierał ;( i wkońcu zadzwoniłam do pani od której bralam Suzi przyjechała i powiedziała ze za wczesnie o tydzien sie urodziły :crazyeye::placz::placz: i że pewnie nie przezyją poleciła taie leki jakies dla suni (wapń) i musiałam sie opiekować dzien i noc szczeniakami i suzą dawałam co pół godz im cyca bo same nie potrafiły znaleźć i ciągnąć cyca... ale jakoś poszło były juz energiczne i duużo jadły 2 dni po tym padły mi znów 2 szczeniaki :-(:-(:placz::placz::placz::placz::placz::shake::shake::shake: następnego padł jeden myślałam ze oszaleje ;(;(;( nierozumiem karmione były ciągle prawie ze co pół godz a czasem co 15 min siedziałam nn stop przy nich noi najmniejszy ostatni fifi również padł ;(;(;( co mogło sie stać ????!!!! później walczyłam o sunie moją kochaną ale naszczęście przezyła ulzyło mii... :roll::roll: :multi: suza teraz ma się świetnie <333 zdjęcia później ;** Quote
Yoko2009 Posted August 18, 2009 Posted August 18, 2009 jestem pierwsza!!!!!!!!:multi::multi::multi: Witamy Suzi i czekamy na foteczki:) Quote
Jusis <3 Posted August 18, 2009 Author Posted August 18, 2009 witamy w naszej galerii :lol: foteczki: :loveu: moja kochaniutkaa <3333 jak widzicie ma króciutkie włoski, musiałam tak ściąć bo po porodzie jej wypadały i miała nierówne :roll: jak wam się podoba ? :loveu::loveu::loveu: Quote
Yoko2009 Posted August 18, 2009 Posted August 18, 2009 śliczniutka:) wygląda tu jak szczeniaczek:) Quote
Jusis <3 Posted August 18, 2009 Author Posted August 18, 2009 i jeszcze jedno :):loveu::loveu::loveu::loveu: Quote
sandra291 Posted August 18, 2009 Posted August 18, 2009 Witamy imienniczkę!:Cool!::bye: Suzi jest śliczna. Przykro mi z powodu szczeniaczków:placz: Czekamy na kolejne foteczki! Zapraszamy do nas.Sandra i Suzi:lol: Quote
Jusis <3 Posted August 18, 2009 Author Posted August 18, 2009 witamy :bye::bye::bye: dziękuje :) mi też jest bardzo przykro :( zapraszam częściej :) ! Quote
JOYka Posted August 18, 2009 Posted August 18, 2009 Przyszliśy z Kenzo przywitać nową ślicznotkę :Cool!::Dog_run::loveu::loveu::loveu: Quote
tigrunia Posted August 18, 2009 Posted August 18, 2009 No cóż .. czasem tak bywa.. Suzi mogła się gdzieś uderzyć, skoczyć z kanapy, chodzić po schodach. Przeżyłam to samo - 2 szczeniaki martwe, 2 nie przeżyły pierwszych paru godzin, 1 na szczęście żyje i ma się świetnie :loveu: Ale lepiej już nie dopuszczaj swojej suczki :shake: Po co mnożyć kundelki :shake: Quote
Jusis <3 Posted August 18, 2009 Author Posted August 18, 2009 widze ze nie ja jedna tak miałam... :( boje sie o nią dlatego wole jej nie dopuszczać ;) Quote
Jusis <3 Posted August 18, 2009 Author Posted August 18, 2009 [quote name='JOYka']21 marca ponad 2 lata temu...:wink: nie bardzo rozumiem co ponad 2 lata temu ? :) Quote
JOYka Posted August 18, 2009 Posted August 18, 2009 To była odpowiedź na posta Tigruni tylko Tigrunia doczytała coś i usunęła treść :roll: Quote
JOYka Posted August 18, 2009 Posted August 18, 2009 Jusis <3;12812984 napisał(a):aha :eviltong: Na pocieszenie dodam ,że broniłam Ciebie:lol: Quote
Jusis <3 Posted August 18, 2009 Author Posted August 18, 2009 zaraz dodam pare zdjęć suzi jak była młodsza ;) strasznie długo się wgrywają :angryy: Quote
Jusis <3 Posted August 18, 2009 Author Posted August 18, 2009 Jak obiecałam Suzi (troche mniejsza :)) jej ulubione zajęcie gryzienie palców panci :):mad: nad jeziorkiem kopie dołki :eviltong::lol: nie budzić! :lol: jeszcze miała długie włoski :) (ale teraz jest słodsza w króciutkich i jest mniej pracy:D, wygląda poprostu jak szczeniaczek :)) z kotkiem Fredką :) sorki ze taka rozstrzepana ale zdj robione po spacerku :P myśle że wam sie spodoba :) a suze porobie zdj jutro lub pojutrze :):):loveu: Quote
JOYka Posted August 18, 2009 Posted August 18, 2009 Jaaaki słodziaczek:loveu::loveu::loveu: a kiciuś też super :loveu::lol: Quote
Jusis <3 Posted August 18, 2009 Author Posted August 18, 2009 dziękuje :) a kiciuś ma też barciszka oliwera zdj: ;) z czerwoną obróżką to fredka a z czarną oliwer <3 :) Quote
JOYka Posted August 18, 2009 Posted August 18, 2009 :loveu::loveu::loveu: zrobię jutro zdjęcie moim pieszczochom ,chyba że Kenzo rozgoni towarzycho jak się znowu nie bedą chciały z nim bawić :evil_lol::lol::lol: Quote
Yoko2009 Posted August 19, 2009 Posted August 19, 2009 Sliczny maluszek, teraz to już pannica:) ale mnie osobiście bardziej się podobała w długich włoskach:). Zapraszamy do nas Quote
Jusis <3 Posted August 19, 2009 Author Posted August 19, 2009 dzięki wszystkim za miłe komętarze :):) Yoko2009 napisał(a):Sliczny maluszek, teraz to już pannica:) ale mnie osobiście bardziej się podobała w długich włoskach:). Zapraszamy do nas No cóż mi też sie bardziej podobała w dłuższych ale musiałam skrócić..:roll: bo jak wspominałam po porodzie jej wychodziły włosy i miała nerówne to jej skróciłam zeby byly równiótkie i jej spokojnie odrastają :):) Pozdrowiam :) Quote
Recommended Posts