Ataraxia Posted August 18, 2009 Posted August 18, 2009 Jak w tytule. Co wasze pieski lubia pic? U mnie nie lubi wody... :( Tylko gdy jest zmęczona po długim spacerze chlupnie sobie coś i nic. Mleka jej nie daje ale ona by je chętnie piła. Moja sunia ma bzika na punkcie herbaty, gdy pije siada obok i lamentuje, nalewam jej troszeczke, zwykla berkatka z cukrem i cytrynka czy to jej nie zaszkodzi chociaz?:P Kiedys wylalo się piwo to tez siorbala chetniej niz wode -_- Quote
Baski_Kropka Posted August 18, 2009 Posted August 18, 2009 Moje piją wodę bo zawsze mają w misce, herbaty żaden nie wypije...Kropka lubi piwo, Desparado najlepiej, ale jej nie daje bo jak to pijany pies może być...a najlepiej oczywiście lubią rosół albo wodę z dodatkiem oleju, psy generalnie zawsze bardzo chętnie piją ;) Baski za to lubi siemię lniane, ale te z całych ziarenek takie glutowate:P A tak to chyba nie zauważyyyłam...woda z kałuży pobocznych leśnych rowów i stawów i jeziorek...mmm uwielbiają ;P A i mleko oczywiście też...i daję im bo po mleku itp żadnych problemów nie mają ;) Baski uwielbia wszelkie jogurty, Kropka tylko jak musi albo leży "bezpańskie" na stole wtedy bardzo chętnie b przeciez jak to może się zmarnowac skoro w jej brzuszku będzie temu czemus znacznie lepiej ;P Quote
gmail Posted August 18, 2009 Posted August 18, 2009 Sunia mojej siostry nie tyka kranówki ;-) najlepsiejsza na świecie jest deszczówka... a przynajmniej tak ona twierdzi :) Mojemu z kolei jest wszystko jedno choć prawdą jest, ze czatuje na rozlaną colę lub sok. Quote
mrowa23 Posted August 18, 2009 Posted August 18, 2009 moje alkoholiki uwielbiaja piwo od czasu do czasu winko :lol: woda najlepiej z kaluzy chyba ze mamy do czynienia z Franka to wtedy woda z kranu - ona nei tyka nic z ziemi ;) Quote
Koreksonowa Posted September 9, 2009 Posted September 9, 2009 J też mam alkoholika! Oblizuje namiętnie puste butelki po piwie, a ostatnio upolował puszkę po Żubrze i musiałam mu ją podstępem odbierać:D A najlepsze jest to, że jak ktoś po wypiciu piwa rozmawia z Korkiem, to on po każdym słowie (czyli każdym "chuchu") oblizuje się po pysku:razz: Quote
M@d Posted September 9, 2009 Posted September 9, 2009 Mój pierwszy mini Sznupek [`] jak wylizał resztki likieru, to poszedł spać, obudzony nie chciał iść na spacer, a jak w końcu poszedł to szczekał na wszystko i wszystkich :evil_lol: Quote
nateenanu Posted September 10, 2009 Posted September 10, 2009 A moje szczenie wczoraj wychlipało sok z arbuza :lol: jesteśmy arbuzomaniakami, jak wcinamy arbuza to przekrajamy go na dwie połowy i wydrążamy łyżeczka. W ten sposób powstają takie jakby dwie wielkie michy :D a na dnie zbiera się ten arbuzowy soczek.. Mały wczoraj wychlipał tą wodę z obu, próbował wygryzać sobie resztki owoca, z resztą dostał kilka kawałeczków i spałaszował aż miło :D dziwadełko moje małe :loveu: Quote
Koreksonowa Posted September 10, 2009 Posted September 10, 2009 W czasach jak jeszcze miałam oczko wodne Korek miał manię picia z niego wody. Ale oczywiście nie z brzegu, bo niedobra. Najlepsza woda jest oczywiście na samym środku bajora! I tak stał w tym bajorze i żłopał, a rybki pływały dookoła i nie wiedziały o co chodzi. Quote
nateenanu Posted September 10, 2009 Posted September 10, 2009 Hehe grunt, że rybki ocalały :D to ja dodam jeszcze, że nasz drugi psiur może nie pije dziwnych rzeczy - poza błotem, ale pije w przezabawny sposób, jesli tylko może - kładzie się - w kałuży, w rzece, w jeziorku, przy misce i siobie na leżąco.. Taki leniuch! Quote
magda.ymail Posted September 24, 2009 Posted September 24, 2009 Moja na szczęscie toleruje tylko wodę;p Jednak moj tata w młodości, raz dał psu herbatę (nawet nie wiem dlaczego:)) no i od tamtej chwili, pies nie chciał pić nic innego xD Quote
daga10011 Posted September 24, 2009 Posted September 24, 2009 moje zlopia wode ze stawu-w domu stoja miski pelne swiezej wody nie ruszone,wypuszczone na dwor leca do stawu i zlopia-nie pija...........-jakby byly trzymane na pustyni kilka dni:roll:. Quote
akira Posted September 25, 2009 Posted September 25, 2009 Moja ma w 2 miskach wode zawsze i ją pije, ale jak zobaczy piwo lub wodke to szaleje ;p Quote
Koreksonowa Posted September 25, 2009 Posted September 25, 2009 A bo te spaniele to wszystkie takie ołepy:D Quote
Mruczka Posted September 25, 2009 Posted September 25, 2009 Kawa !!! Kawę moja Panda po prostu uwielbia, zawsze wyczuje, gdy pijemy i bardzo prosi o łyczek. Na co dzień ulubiona jest oczywiście deszczówka z kałuzy. W okresie suszy może być kranówka z miski. Quote
Litterka Posted October 10, 2009 Posted October 10, 2009 Nie mam zaufania do kranówy. Mój pies pije wodę taką, jak jego Pańcia - przegotowaną. Nalewam mu z ogólnego dzbanka. Nie dałabym psu wody prosto z kranu. Quote
Koreksonowa Posted October 10, 2009 Posted October 10, 2009 A bo to zależy od miejsca zamieszkania i dostawcy wody. Ja swojej kranówie na tyle ufam że zdarza mi się jej żłopnąć jak nic innego nie ma pod ręką. Ale takiej wody jak mam np w moim studenckim mieszkanku to bym psu nie dawała... Fuj. Quote
nat. Posted October 10, 2009 Posted October 10, 2009 Jedna uwielbia herbatę, więc kubki trzeba trzymać z daleka. Druga miała kiedyś pociąg do kartonów s sokiem. Zostawiony w zasięgu psa był rozszarpywany na strzępy. Problem się skończył, kiedy trafiła na karton z aroniowym :evil_lol: A wodę piją z kranu, ale filtrowaną w specjalnym dzbanku. Tak jak ich państwo. Quote
roots23 Posted October 10, 2009 Posted October 10, 2009 a moja pije kranówkę, mam wodę ze studni-sama czasami też ją piję i jest pyszna :) Quote
358Andzik358 Posted October 12, 2009 Posted October 12, 2009 jak tak czytam to wszystko to juz sobie wyobrazam mojego Bruno jak chodzi pijany... ale po co sobie wyobrazac skoro ten maly swir 24/h lata jakby byl po dwoch szybkich :D Quote
Shirai - Koki Posted October 14, 2009 Posted October 14, 2009 Koreksonowa napisał(a):J też mam alkoholika! Oblizuje namiętnie puste butelki po piwie, a ostatnio upolował puszkę po Żubrze i musiałam mu ją podstępem odbierać:D A najlepsze jest to, że jak ktoś po wypiciu piwa rozmawia z Korkiem, to on po każdym słowie (czyli każdym "chuchu") oblizuje się po pysku:razz: :evil_lol::evil_lol: Widze ze alkoholizm u pieskow dosc czesty...nie powiem nasz tez jak sie zostawi jakiego drinka, czy winko nie pogardzi i odrazu sie poczestuje ;) Quote
Recommended Posts