Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Jak w tytule. Co wasze pieski lubia pic? U mnie nie lubi wody... :( Tylko gdy jest zmęczona po długim spacerze chlupnie sobie coś i nic. Mleka jej nie daje ale ona by je chętnie piła. Moja sunia ma bzika na punkcie herbaty, gdy pije siada obok i lamentuje, nalewam jej troszeczke, zwykla berkatka z cukrem i cytrynka czy to jej nie zaszkodzi chociaz?:P
Kiedys wylalo się piwo to tez siorbala chetniej niz wode -_-

Posted

Moje piją wodę bo zawsze mają w misce, herbaty żaden nie wypije...Kropka lubi piwo, Desparado najlepiej, ale jej nie daje bo jak to pijany pies może być...a najlepiej oczywiście lubią rosół albo wodę z dodatkiem oleju, psy generalnie zawsze bardzo chętnie piją ;)
Baski za to lubi siemię lniane, ale te z całych ziarenek takie glutowate:P
A tak to chyba nie zauważyyyłam...woda z kałuży pobocznych leśnych rowów i stawów i jeziorek...mmm uwielbiają ;P
A i mleko oczywiście też...i daję im bo po mleku itp żadnych problemów nie mają ;)
Baski uwielbia wszelkie jogurty, Kropka tylko jak musi albo leży "bezpańskie" na stole wtedy bardzo chętnie b przeciez jak to może się zmarnowac skoro w jej brzuszku będzie temu czemus znacznie lepiej ;P

Posted

Sunia mojej siostry nie tyka kranówki ;-) najlepsiejsza na świecie jest deszczówka... a przynajmniej tak ona twierdzi :)
Mojemu z kolei jest wszystko jedno choć prawdą jest, ze czatuje na rozlaną colę lub sok.

Posted

moje alkoholiki uwielbiaja piwo od czasu do czasu winko :lol: woda najlepiej z kaluzy chyba ze mamy do czynienia z Franka to wtedy woda z kranu - ona nei tyka nic z ziemi ;)

• 4 weeks later...
Posted

J też mam alkoholika! Oblizuje namiętnie puste butelki po piwie, a ostatnio upolował puszkę po Żubrze i musiałam mu ją podstępem odbierać:D
A najlepsze jest to, że jak ktoś po wypiciu piwa rozmawia z Korkiem, to on po każdym słowie (czyli każdym "chuchu") oblizuje się po pysku:razz:

Posted

Mój pierwszy mini Sznupek [`] jak wylizał resztki likieru, to poszedł spać, obudzony nie chciał iść na spacer, a jak w końcu poszedł to szczekał na wszystko i wszystkich :evil_lol:

Posted

A moje szczenie wczoraj wychlipało sok z arbuza :lol: jesteśmy arbuzomaniakami, jak wcinamy arbuza to przekrajamy go na dwie połowy i wydrążamy łyżeczka. W ten sposób powstają takie jakby dwie wielkie michy :D a na dnie zbiera się ten arbuzowy soczek.. Mały wczoraj wychlipał tą wodę z obu, próbował wygryzać sobie resztki owoca, z resztą dostał kilka kawałeczków i spałaszował aż miło :D dziwadełko moje małe :loveu:

Posted

W czasach jak jeszcze miałam oczko wodne Korek miał manię picia z niego wody. Ale oczywiście nie z brzegu, bo niedobra. Najlepsza woda jest oczywiście na samym środku bajora! I tak stał w tym bajorze i żłopał, a rybki pływały dookoła i nie wiedziały o co chodzi.

Posted

Hehe grunt, że rybki ocalały :D to ja dodam jeszcze, że nasz drugi psiur może nie pije dziwnych rzeczy - poza błotem, ale pije w przezabawny sposób, jesli tylko może - kładzie się - w kałuży, w rzece, w jeziorku, przy misce i siobie na leżąco.. Taki leniuch!

• 2 weeks later...
Posted

moje zlopia wode ze stawu-w domu stoja miski pelne swiezej wody nie ruszone,wypuszczone na dwor leca do stawu i zlopia-nie pija...........-jakby byly trzymane na pustyni kilka dni:roll:.

Posted

Kawa !!! Kawę moja Panda po prostu uwielbia, zawsze wyczuje, gdy pijemy i bardzo prosi o łyczek. Na co dzień ulubiona jest oczywiście deszczówka z kałuzy. W okresie suszy może być kranówka z miski.

• 3 weeks later...
Posted

A bo to zależy od miejsca zamieszkania i dostawcy wody. Ja swojej kranówie na tyle ufam że zdarza mi się jej żłopnąć jak nic innego nie ma pod ręką. Ale takiej wody jak mam np w moim studenckim mieszkanku to bym psu nie dawała... Fuj.

Posted

Jedna uwielbia herbatę, więc kubki trzeba trzymać z daleka.
Druga miała kiedyś pociąg do kartonów s sokiem. Zostawiony w zasięgu psa był rozszarpywany na strzępy. Problem się skończył, kiedy trafiła na karton z aroniowym :evil_lol:
A wodę piją z kranu, ale filtrowaną w specjalnym dzbanku. Tak jak ich państwo.

Posted

Koreksonowa napisał(a):
J też mam alkoholika! Oblizuje namiętnie puste butelki po piwie, a ostatnio upolował puszkę po Żubrze i musiałam mu ją podstępem odbierać:D
A najlepsze jest to, że jak ktoś po wypiciu piwa rozmawia z Korkiem, to on po każdym słowie (czyli każdym "chuchu") oblizuje się po pysku:razz:

:evil_lol::evil_lol: Widze ze alkoholizm u pieskow dosc czesty...nie powiem nasz tez jak sie zostawi jakiego drinka, czy winko nie pogardzi i odrazu sie poczestuje ;)