asiejka Posted August 18, 2009 Posted August 18, 2009 Hej, mam 8-miesiecznego Husky'ego, ktorego rozpiera energia i jest troche nieposluszny. Same spacery duzo nie daja dlatego myslalam o zakupie specjalnej smyczy przyczepianej do roweru. Znalazlam taka... niby wydaje sie to bezpieczne (jest taki sztywny drazek zapobiegajacy podbiegnieciu psa blisko kol) ale i tak boje sie ze jak cos rozproszy jego uwage to pociagnie i spadne z roweru... Niby w opisie przedmiotu jest napisane, ze jest to bezpieczne itp ale nadal mam obawy :-( Czy moglby ktos napisac swoje wlasne doswiadczenia? I w jakim wieku psiak byl? Ponizej link mojego planowanego zakupu :p Walky Dog Bike Attachment to walk your dog WalkyDog on eBay (end time 27-Aug-09 09:51:04 BST) Aska Quote
efra-husky Posted August 18, 2009 Posted August 18, 2009 asiejka więcej na ten temat znajdziesz na dogomanii, np. pod tym linkiem _Bikejoring - Dogomania Forum Oczywiście to co znalazłaś może być dobre i bezpieczne. Sama osobiście też się zastanawiałam nad kupnem czegoś takiego, ale moje psy biegają w szelkach, na smyczach z amortyzatorem i są przywiązane do kierownicy :evil_lol: Parę upadków zaliczyłam ale tego można uniknąć tylko wtedy gdy się na rowerze nie jeździ ;) Psiaki tak ciągną, że ja się bardziej obawiałam, że całe to cudowne urządzonko psy po prostu wyrwą ;) Quote
asiejka Posted August 18, 2009 Author Posted August 18, 2009 dzieki wielkie, rzeczywiscie jest tam duuzo informacji. dopiero dzis zaczelam korzystac z dogomaniowego forum i nie bardzo wiedzialam gdzie szukac info :lol: jeszcze raz dzieki! Quote
biernat Posted August 20, 2009 Posted August 20, 2009 Sam mam w tym wieku suczke i też ją energia rozwala ale pierwsze treningi bedzie miala dopiero w polowie września to że ma duzo energi nie znaczy że może już biec ważne jest jego serducho i przygotowanie do treningu takiego dzieciaka szybko można zajechać i obrzydzić mu bieganie a przecież dla niego ma to być najlepsze co robi:)proponuję Ci jeszcze dać czas a co do podpinania jednak bardziej bym poleacł pałąk przy kierownicy i linke a nie takie jak na twoim linku....A wracając do zdj które wysłała koleżnka to możesz sie pochwalić kto tak mądry daje szczeniaka do roweru i w dodatku na obroży masakra..Pozdrawiam Quote
efra-husky Posted August 24, 2009 Posted August 24, 2009 Biernat zdjęcie jest o lekkim zabarwieniu humorystycznym. Szczeniak ze zdjęcia chciał ciągnąć jak mamuśka (w szelkach), tyle że rower stał żeby zrobić zdjęcie jaki szczeniak ma temperamet :evil_lol: Myślę, że nie masz co się unosić i oburzać ;) Quote
asiejka Posted August 28, 2009 Author Posted August 28, 2009 ten post napisałam nie mając o niczym pojęcia :roll: trochę poczytałam i wiem że pies musi mieć skończony rok. poza tym zdecydowałam się żeby jednak ciągnął rower a nie biegł obok.. w końcu to husky :evil_lol: kupiłam już linkę z amortyzatorami do roweru. chciałam spróbować niedługo na krótkim dystansie jak by nam szło ale niestety pogoda nie dopisuje i pewnie nie dopisze już w lato więc chyba zostawię to na przyszły rok. spróbujemy czegoś innego zimą... skijoring może :evil_lol: a co do zdjęcia... to maluch rzeczywiście ma temperament hehe :diabloti: pozdrawiam Aśka Quote
efra-husky Posted August 28, 2009 Posted August 28, 2009 asiejka latem to raczej z psiakami się nie jeździ; lato to czas od(s)poczynku dla psów i zebrania sił przed nowym sezonem ;) Poza tym temparatury powyżej 15 stopni i trening :roll: Im chłodniej tym lepiej a deszcz i plucha psom na pewno w niczym nie przeszkadza ;) w ręcz przeciwnie :evil_lol: PS. Maluszek ze zdjęcia skończył wczoraj 6 miesięcy ale temperamencik nic się nie zmienił :evil_lol: Jak widzi rower to jest pierwsza, żeby ją podpinać :evil_lol: Quote
biernat Posted August 28, 2009 Posted August 28, 2009 Dokładnie tak jak napisała EFRA psy latem mają święty anielski spokój od treningów a tym bardziej takie dzieciaki 8 miesięczne i to jest piękne w tym sporcie że psom błoto woda śnieg mróz nie przeszkadza one to lubią najbardziej a człowiekowi tak hehe:P Quote
Baski_Kropka Posted September 6, 2009 Posted September 6, 2009 Pewnie czym brudniejszy pies i czym więcej kałuż i błota tym lepiej...oto mój żywy dowód na to :D Tak jak poprzednicy napisali, letni czas to czas odpoczynku. Temperatury są za wysokie, ale pomału zbliża się czas nowego sezonu :D Pogoda pomału się ochładza i za niedługo będą odpowiednie warunki ;) Quote
Recommended Posts