Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Dzis dowiedzialam się od cioci, że od prawie dwoch tygodni po Parku Szczytnickim we Wrocławiu błąka się west w czerwonej obroży (z wygrawerowanymi pieskami). Podobno bardzo żywiolowo reaguje na kobiety spacerujące z wózkiem. Nikt nie rozwiesił w okolicy ogloszen o zaginięciu psa, ale moze ktos cos wie?

Posted

Może by się tam przejechać,jakoś złapać urwisa i zobaczyć czy nie ma jakiejś adresówki. Nie wiesz czy wygląda na zadbanego czy nie i tak dalej ?

Posted

Ciocia zrobila mu zdjecie - widac na nim ze jest zadbany, wystrzyżony. Choc na brzuszku zaczely mu się robić kulki siersci. Do schroniska jeszcze nie dzwonilam ale postaram sie to dzis zalatwic

Posted

Arizona przed chwilą chciałaś jamnika do trzech lat z DT , założyłaś nawet taki wątek :roll:
Jeśli to jest ten west z parku to może ktoś go szuka.

Posted

Arizona nie zrozum mnie źle, ale wyraźnie napisałaś , że chcesz jamnika z DT , który kocha dzieci i tak dalej , a ten west to pies o którym tak naprawdę nic nie wiadomo, a tak od razu chcesz go brać w ciemno

Posted

Arizona. Po pierwsze, pies jeszcze na bank jest na kwarantannie, po drugie mozliwe ze sie zgubił, po trzecie- nic na razie o nim nie wiemy. Może być fajny, a może byc niefajny. Po czwarte, bez wizyty przedadopcyjnej- zapomnij.

Swoją drogą znam DT, który ma westa do oddania- bardzo w typie rasy. Ostrzyzony wygląda pięknie. Ale pies jest dość agresywny, lekko nieobliczalny, strzela zębami za np. manewry smyczą, na rączki tez się nie da wziąć.... Chcesz? :diabloti:

Posted

Arizona ja proponuję , żebyś się na spokojnie zastanowiła nad psem , którego chciałabyś mieć, żeby potem niespodzianki nie było. Pomyśl co może sz zaoferować danemu psu:)

Posted

Ulvhedin ma być dzisiaj w schronie i sparwdzi czy pojawił się tam jakiś nowy west, jeśli go nie ma to jedziemy do szczytnickiego go poszukać.

Posted

W schronisku jest piese4k (a raczej sunia) w typie westa, ale nie do końca, sliczna, biała, młodziutka. Jednak na mój gust, to nie ten sam pies.... nie zgadza sie obroża- ona ma inną i z taką trafiła.

Posted

Musiałam wyjechać z wrocławia, będę dopiero jutro wieczorem. Może ktoś by miał czas i pojechał zobaczyć co z tym westikiem ze szczytnickiego, czy on tam w ogóle jest jeszcze w tym parku..

Posted

Dzien dobry
Ten pies west mieszka w jednym z domow przy parku szczytnickim,znam go dobrze z widzenia bo mieszkamy po sasiedzku.Tak ma nature i wlascicieli ze czesto spaceruje samopas,moze to nie najrozsadniejsze ale tak zyja.prosze wiec nie zabierajcie go,a jesli tak sie juz stalo zostawcie w schronisku zeby wlascieciel wiedzial gdzie ma szukac
pozdrawiam

Posted

No wierzyć mi się nie chce, żeby tak psa w samopas puszczać :angryy: prędzej czy później może się coś złego zdarzyć, albo ho ktoś weźmie, albo może wpaść pod samochód, co gorsza, może brzydko mówiąc płodzić potomstwo z bezpańskimi sukami, może porozmawiaj z tymi ludźmi i przemów im do rozsądku. Swoją drogą jak to się stało , że trafiłaś/eś na ten wątek.... przecież nikt psa nie szukał...

Posted

na watek trafilam przypadkiem poniewaz chcialabym miec westa i pomyslalam,ze byc moze jakis domu szuka.Z google trafilam do dogomanii a tam na forum o psach z dolnego slaska.Przypadek.jak zobaczylam ten post to sie szybko zarejestrowalam i tyle.Wiecej sie udzielac nie bede bo widze,ze tu same nadgorliwe maniaczki siedza gotowe komus psa z domu sprzatnac.

Posted

Rula nikt tu nadgorliwie nikomu psa nie chce sprzątnąć sprzed nosa, więc się tak nie unoś. Tu ludzie psom pomagają. Po prostu zapytałam , bo to naprawdę duży zbieg okoliczności, że akurat Ty która szukałaś westa , widziałaś jakiegoś właśnie w tym akurat parku i trafiłaś właśnie na to forum . I tyle. Nie zmienię zdania w kwestii bezmyślności posiadaczy tego westa. Szkoda psa. I nie odbieraj tego jako nadgorliwość, bo to nie jest normalne ani legalne puszczać psa luzem , żeby biegal gdzie popadnie :angryy: