Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

suczka chyba byla przywiazana do drzewa--urwala sie i biega po wsi...moja mama ja karmi ale nie wie co z nia potem zrobic kiedy wyjedzie(jestesmy z katowic, moja mama jest tam na wakacjach)...MAMY TYDZIEN CZASU!! nie chce jej oddawac do schronu w kielcach bo tam jest nie za wesolo;/ moze ktos by ja wziol?? ogolnie suczka jest wychudzona, przybrudzona--tylko zdj tak dziwnei wyszlo ze jest gruba...przyazna bardzo i sympatyczna. myslalam o tym by przywisc ja do katowic i oddac do schronu, ale problem jest z przewiezieniem--moja mama nie zna sie na psach ani ja:( czy mog;by ktos pomoc? najlepiej z okolic kielc!!!!!!!!!

Posted

shibuku - niestety my w kielcach jesteśmy totalnie zapsieni :shake: mamy całą masę psów, którym na wczoraj potrzebny jest dom...
czy macie możliwość wziecia suni na tymczas? wtedy zajęlibyśmy się szukaniem domu dla niej. przydałyby się lepsze zdjęcia bo na tym nic nie widać.

Posted

W katowickim schronisku tez nie jest fajnie. Jak w kazdym o tej porze roku jest przepełnienie i psy sie zagryzają. Wiem, bo mieszkam koło niego i słysze, co się tam nocami dzieje.
Może jednak zdecydujecie sie wziąć suczkę ze sobą i dać jej dom tymczasowy? Mogę jej zrobić ogłoszenie na allegro i powiem Ci, gdzie ją później za darmo w gazetach ogłosić. W Katowicach powinna szybko znaleźć dom.
Jesli sunia jest łagodna, to po prostu posadzcie ją w aucie i na pewno bedzie grzeczna. Jesli mimo to obawiacie się drogi, to można poprosic weterynarza o środek uspakajający.
Razem damy rade znaleźć jej dobry dom, tylko trzeba ją zabrać z ulicy.

Posted

sytuacja jest dramatyczna!!! sprawa jest skomplikowana!! ja jestem z katowci, jestem obecnie w katowicach, moja mama jest w kielcach na wczesach..wyjezdza za tydzien a..SUCZKA URODZILA!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!1 5 SZCZENIAKOW NA PODWORKU U MAMY!!!!!!!!!!!!! jedne szczeniak juz zmarl, nie ma czym karmic...przykro mi to mowic ale moja mama jest glupia:(( powiedizla ze nie bedzie karmic psaikow bo one same powinny dac sobie rade--ale prosze nie komentujmy te jej zachowanie bo juz mnei i tak szlag tu trafia!! sasiadom nei ma co oddawac bo nei ma kto wziasc i tak--nikt nei chce:( do schronu w najgorszym wypadku....:( jakbym mogla to wzielabym szczeniaka chocby jednego na tymczasem choc na psach sie nei znam (ja od swinek jestem..) ale mama NIE BEDZIE CCHIAL ICH PRZYIWSC MI ICH!!!!! poza tym--moim zdaniem trzeba dokarmiac psiaczki mlekiem zastepczym A MOJA MAMA ROBIC TEGO NEI BEDZIE!!!:angryy: do weta nie mama tez nei chce oddac bo mowi ze wet "utopi"(boze widzisz i nie grzmisz!!!)dlatego BLAGaM KOGOS O POMOC!!! aha i jeszcze jedno--jestem z fundacji dar serca(pomoc koniom) ale mamy tez schron w sandomierzu, bede dzownic do szefowej czy nei wzielby ich --w koncu sandomierz blisko kielc....:placz: jestem bezradna...

Posted

Poproś mamę, żeby zostawiła 1-2 szczeniaki, resztę jak najszybciej uśpiła. Jesli przywiezie ją do Katowic, to ją wezmę. Nie wezmę jej z całym miotem.

Posted

shibuku napisał(a):
sytuacja jest dramatyczna!!! sprawa jest skomplikowana!! ja jestem z katowci, jestem obecnie w katowicach, moja mama jest w kielcach na wczesach..wyjezdza za tydzien a..SUCZKA URODZILA!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!1 5 SZCZENIAKOW NA PODWORKU U MAMY!!!!!!!!!!!!! jedne szczeniak juz zmarl, nie ma czym karmic...przykro mi to mowic ale moja mama jest glupia:(( powiedizla ze nie bedzie karmic psaikow bo one same powinny dac sobie rade--ale prosze nie komentujmy te jej zachowanie bo juz mnei i tak szlag tu trafia!! sasiadom nei ma co oddawac bo nei ma kto wziasc i tak--nikt nei chce:( do schronu w najgorszym wypadku....:( jakbym mogla to wzielabym szczeniaka chocby jednego na tymczasem choc na psach sie nei znam (ja od swinek jestem..) ale mama NIE BEDZIE CCHIAL ICH PRZYIWSC MI ICH!!!!! poza tym--moim zdaniem trzeba dokarmiac psiaczki mlekiem zastepczym A MOJA MAMA ROBIC TEGO NEI BEDZIE!!!:angryy: do weta nie mama tez nei chce oddac bo mowi ze wet "utopi"(boze widzisz i nie grzmisz!!!)dlatego BLAGaM KOGOS O POMOC!!! aha i jeszcze jedno--jestem z fundacji dar serca(pomoc koniom) ale mamy tez schron w sandomierzu, bede dzownic do szefowej czy nei wzielby ich --w koncu sandomierz blisko kielc....:placz: jestem bezradna...

shibuku szczeniaki w schronie nie mają szans..zwłaszcza w schronie kieleckim, zginą w męczarniach, z głodu, choróbsk wszystkich...

tyle jest psich nieszczęść na świecie...nie znajdziemy domów dla 15 szczeniąt.. :shake: o ile tyle przeżyje...niestety,ale jednym z rozsądniejszych wyjść jest propozycja Jaagi.

Posted

ojj pomylka zaszla: szczeniakow jest 5!! 3 sa bardzo slabe, ale mama je karmi mlekiem odciagnaym od suki.. moja "szefowa"z fundacji przyjedzie w niedziele i wezmie je do krk!!! moja mama raczej nie ma szans by je przywisc do kce:(nie chcemy tez oddzielac suki od szczeniat,.. ale jesli ktos jest chetny na szczeniaki to prosze dac znac:) suczka jest sredniej wielkosci... bede informowac co i jak!!

ps, niestety...3 pieski ,te najslabsze zmarly:((( weterynarz powiedzial ze nie ma szans bo ostatniego uratowac, ale mama mimo to karmila go mlekiem zastepczym. zostaly 2 psiaczki..
[*]
[*]
[*] :(

Posted

tak!!!!!!!!!!!!!! baska z Fundacji Dar Serca znalazla im dom tymczasowy w sandomierzu...bede sledzic watek psow i jeli dt nie zmieni sie ds to dam znac!!!! sukcza jest bardzo spokojna i psiaczki tez:)

• 4 weeks later...
  • 2 weeks later...