Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

rasa:
doberman
boks: k-27
numer:
1027/09
miasto:
Szczecin
sterylizacja: nie
szczepienia:
tak
odrobaczenie:
nie
charakter i opis:
Dnia 16.08.2009 z ul.Przodowników Pracy został dowieziony naszym samochodem pies.Czeka na właściciela.Miał na sobie kolczatkę.
kontakt:
Schronisko dla Bezdomnych Zwierząt
w Szczecinie
al. Wojska Polskiego 247
Szczecin 71-346 .
telefon interwencyjny
całodobowy
091 487 02 81

Posted

a miałam właśnie napisać, że nie warto zwracać uwagi na karteczki puki się nie upewnimy, to już nie jeden przypadek, gdzie nie ściągnięto karteczki...
Dzisiaj byłam w odwiedzinach w schronie, jest tam nadal, czy warczy - nie słyszałam, ale szczekać szczeka.

Posted

cokolwiek poza tym ze ma 7 lat i szczeka:cool3:
np.jak zachowuje sie w stosunku do pracownikow, wolontariuszy, czy jest agresywny,rozumiem ze o spacerze nie ma co marzyc?

coś co nadawaloby sie do ogloszen na stronie adopcyjnej dobermanow, polecenia potencjalnym zainteresowanym, szukania mu ew.DT

kopiowane dobki w miarę szybko znajduja domy ale nie wyadoptujemy psa o ktorym nic nie wiadomo, bo nikt takiego ryzyka nie podejmie

Posted

dzodzo napisał(a):
np.jak zachowuje sie w stosunku do pracownikow, wolontariuszy, czy jest agresywny,rozumiem ze o spacerze nie ma co marzyc?

Na spacery moga wyprowadzać wolontariusze schroniska, albo osoby postronne pod opieką wolontariuszy schroniska :p Przynajmniej kiedyś tak było :lol:

Posted

dzodzo napisał(a):

Byś musiała zostać wolontariuszem

dzodzo napisał(a):

coś co nadawaloby sie do ogloszen na stronie adopcyjnej dobermanow, polecenia potencjalnym zainteresowanym, szukania mu ew.DT

kopiowane dobki w miarę szybko znajduja domy ale nie wyadoptujemy psa o ktorym nic nie wiadomo, bo nikt takiego ryzyka nie podejmie

nie jest agresywny ale dużo szczeka ale nie na kogoś tylko ze smutku

Posted

tylko to ze :

• jest stary ( powyżej 7 lat )
  • jest bardzo miły do lodzi
  • strasznie ujada i się denerwuje na tak małej powierzchni
  • nie wiem jak do innych zwierząt i nie wiem jak na dworze bo nie ma wolontariusza by mógł z nim wyjść!:placz::placz::placz:

tylko to co mogę o nim powiedzieć powiedzieć

Posted

a ja wiem jeszcze ze pies jest po diagnozie neurologa i ma chorobe wobblera, czyli zespol chwiejnosci, jedna z najgorszych chorob nekająca dobermany

tak czy siak schronisko opusci wkrotce, przejmuje go pod opieke fundacja dobermanowa