Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Hmmm mam do Was takie pytanko. 29 kwietnia odbieram z hodowli sceniaka airedale terriera. Będzie miał wtedy skończone 8 tygodni. Czy myślicie, że mogę się z nim wybrać w lipcu na 3 dni nad jeziorko do Sierakowa? Chyba nie będzie za mały, prawda? ;> Dowieziona byłabym samochodem, więc z podróżą nie byłoby problemu. Pozdrawiam Was

Posted

eselu - z moim poprzednim 4,5 miesiecznym maluszkiem byłam na 3 -dniowych wakacjach- gdyby nie to że właśnie tam okazalo sie że jest ciężko chory...nieuleczalnie to byłyby najpiekniejsze wakacje....
Tylko tak jak mówi coztego z takim malcem to jak z małym dzieckiem musisz na niego uważać 8)
i miseczki i świeza woda i kocyki i jedzonko wszystko musi być :P
...ta klatka o której pisałam na AT okazałby Ci sie bardzo pomocna i zbawienna :wink:

Posted

Moja sunieczka pierwszy raz podróżowała samochodem w wieku 2 miesięcy i okazało się,że bardzo źle znosi jazdę (moje spodnie bardzo ucierpiały). Później pojechaliśmy do znajomych nad jezioro (miała wtedy już 3,5 miesiąca a to było około 60 km) i wcale nie było tak źle. Psinka pilnowała się bardzo i nie oddalała się od domu. Nawet zaliczyła wtedy pierwszą kompiel w jeziorze (z własnej woli). To było w wakacje, więc na szczęście nie skończyło się to chorobą. Teraz jeździ z nami wszędzie i bardzo to lubi, ale niestety w dalszą podróż muszę jeździć z reklamówkami bo jej żołądek nie wytrzymuje. Co mogę jej dać przed podróżą, żeby nie wymiotowała? Oczywiście nie karmię jej przed wyjazdem bo wiadomo....

• 1 month later...
Posted

Wypróbowałam, ale jechałyśmy autobusem i nie poskutkowało (podróżowała pierwszy raz od dłuższego czasu autobusem i dalej niż zwykle). Pierwszy raz spróbowałam jej dać na dzień przed podróżą, a w dniu podróży dostała dwie tabletki przed wyjazdem (rano wyjeżdżałyśmy). zachowywała się normalnie, stresowała się i wierciła i oczywiście okropnie śliniła. Już pomyślałam, że nic jej nie da ten lek, ale jak wracałam z nią samochodem i też dałam jej cocculine, podziałało! Owszem śliniła się, ale nie zwymiotowała. Była też trochę spokojniejsza. Zrobiła postęp. To chyba dzięki cocculine, albo dzięki autobusowi :wink: . Lepiej jechać samochodem niż wielkim, pełnym ludzi i huczącym autobusem, w którym do tego okropnie trzęsie. :D

Posted

Dzieki bardzo za tak obszerne info na temat tego leku,wyczytałam na dogo ze jest tez inny lek Sedalin,znasz go??Nie wyobrazam sobie jazdy z psiakiem w autobusie.... :roll: i nie daj boze zeby zwymiotowała,oczy ludzi skierowane na psiaka i na mnie,jeszcze jak się zdąży podstawic torebke to dobrze,a jak nie!!..... :(

Posted

Tego leku nie znam jeszcze, ale jak suńce będzie gorzej w podróży to może go wypróbujemy (mam nadzieję, że nie będzie takiej konieczności). W autobusie siedziałuśmy na samym końcu i nikt nas nie widział (pewnie niektórzy nawet nie wiedzieli o obecności psiaka). Niestety tym razem nie zdążyłam z reklamówką i cała zawartość żołądka suńki wylądowała prosto na moich spodniach. Dobrze, że nikt nie siedział obok mnie, bo nie wytrzymał by tego. Ja jestem już przyzwyczajona, ale teraz refleks nie zadziałał poprawnie :D . Miałam wielką mokrą plamę na spodniach z soków żołądkowych mojego psiaka. Na szczęście nic wcześniej nie jadła, bo przed podróżą nie dostała śniadanka :) .
Cocculine ma miętowawy smak (musiałam najpierw zobaczyć czym psiaka faszeruje :D ) i jest do ssania. Moja suńka jakoś go jakby ssała i co chwila wypluwała. Musiałam uważać, żeby pożarła całą tabletkę i była zabawa w chowanie pod językiem i wypluwanie.

Posted

No to przygoda przednia..... :wink: ,ja nie znam zadnego z tych dwóch,podawałam aviomarin,niepotrzebnie z tego co wyczytałam na dogo,jeszcze bede próbować bez leków,zobaczymy,ostatetnie jak się nie uda to podam..... :( ,coś musi pomóc..... :P

• 2 weeks later...
Posted

witam

a nasza agusia zawsze miala tak ze tylko raz zwymiotowala nie wazne ile jechalismy trzeba bylo wyczaic kiedy jest zle i juz potem nie bylo problemow tak miala a moje pozostale psy bez problemu p

pozdrawiam