Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 2.1k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='gosiulaa']Ona miała szelki te co teraz Baster ma... Bo to była taka wymiana:cool3:na początku Baster niestety też nosił kolczatkę gdyż nie mogłam go utrzymać na spacerze i to było tylko po to żeby się chodzić na smyczy nauczył, a Shanti w tym czasie miała taką małą kolczatkę z której uciekała... no i postanowiłysmy się wymienić. Mówiłam cioci żeby spróbowała innych szelek ale ona się co do nich uprzedziła i boi się że i tak z nich wyjdzie.

Może spróbujcie z takimi szelami (guardami):

Jeśli będą dobrze wyregulowane to raczej nie ma prawa z nich wyjść. Spróbujcie. Kolczatka i do tego taka długa smycz to nie za dobre rozwiązanie.

http://www.nume.pl/images/p0wjmmq47n43om9jzq40.jpg - Aaaa, jaki cudny on jest :loveu: Uwielbiam takie psy, on mi strasznie przypomina schroniskową Fizię z 2007r i Jaro, pewnie go kojarzysz :loveu:

Myślałaś o zabawie z frisbee? Myślę, że Basterowi by się bardzo takowa podobała. :cool3:

Posted

[quote name='psiulka']Może spróbujcie z takimi szelami (guardami):

Jeśli będą dobrze wyregulowane to raczej nie ma prawa z nich wyjść. Spróbujcie. Kolczatka i do tego taka długa smycz to nie za dobre rozwiązanie.

http://www.nume.pl/images/p0wjmmq47n43om9jzq40.jpg - Aaaa, jaki cudny on jest :loveu: Uwielbiam takie psy, on mi strasznie przypomina schroniskową Fizię z 2007r i Jaro, pewnie go kojarzysz :loveu:

Myślałaś o zabawie z frisbee? Myślę, że Basterowi by się bardzo takowa podobała. :cool3:

ooooo właśnie tego typu szelki mnie interesowały... :lol: zaraz wylukam co i jak i przekaże kuzynce... zobaczymy co z tego wyniknie :roll:

a Jaro oczywiście kojarze... ale że on Ci go przypomina :cool3: bo mnie nie bardzo :lol:

A o frisbee myślałam już kiedyś i pewnie mu kupie... tylko nie wiem kiedy bo dużo wydatków mam ostatnio :roll:

EDIT:
mam jednak pewne obawy co do tych szelek... bo one są zapinane z boku a ona ma potwornie dużo siły i mogłaby się z nich urwać... moja druga kuzynka ma podobne dla swojej suni i kilka razy jej się urwała :roll: sama nie wiem...

Posted

gosiulaa napisał(a):
EDIT:
mam jednak pewne obawy co do tych szelek... bo one są zapinane z boku a ona ma potwornie dużo siły i mogłaby się z nich urwać... moja druga kuzynka ma podobne dla swojej suni i kilka razy jej się urwała :roll: sama nie wiem...

Ale jak urwać? Odpiąć blokadę czy rozerwać to całkiem?

Posted

gosiulaa napisał(a):
Odpiąć blokadę... no chyba że te szelki są jakieś super wytrzymałe :eviltong:

Szelki Rogz mają blokadę. ;) W schronisku jest nawet taka obroża właśnie Rogza, fioletowa i chyba Goldi ją ma to sobie zobacz. ;)

Posted

psiulka napisał(a):
Szelki Rogz mają blokadę. ;) W schronisku jest nawet taka obroża właśnie Rogza, fioletowa i chyba Goldi ją ma to sobie zobacz. ;)

To tobie nie chodzi o to zapięcie :crazyeye:? Jakaż znowu blokada? Jak będę w schronie to zobacze....

Posted

gosiulaa napisał(a):
To tobie nie chodzi o to zapięcie :crazyeye:? Jakaż znowu blokada? Jak będę w schronie to zobacze....

Tzn chodzi mi o to zapięcie czarne, na tym zdjęciu, co dałam widać je, takie czarne. I właśnie Rogzy mają dodatkowo blokadę tego zapięcia, nawet jak je naciśniesz, żeby się otworzyło to się nie otworzy. Zobacz sobie w schronie. ;0

Posted

psiulka napisał(a):
Tzn chodzi mi o to zapięcie czarne, na tym zdjęciu, co dałam widać je, takie czarne. I właśnie Rogzy mają dodatkowo blokadę tego zapięcia, nawet jak je naciśniesz, żeby się otworzyło to się nie otworzy. Zobacz sobie w schronie. ;0

ooooo to fajnie :razz: sprawdzę sprawdzę :loveu:

Posted

okyyy dodaje fotki z wczoraj jednak nie wiem czy wszystkie zdąże teraz ^^ od razu mówie że nie są za piękne bo coś dziwnie nam te foty wychodziły rozmazane po za tym ciemno juz pozniej bylo wiec tez nie zbyt fajne z flashem ale pech :eviltong:
słonko :bye:

taaakie lekko rozmazane :mad:

cdn ;)