Korenia Posted August 24, 2009 Posted August 24, 2009 Asior przypilnuje ją jutro, bo mam zamiar się wprosić! Wezmę od niej kartę to wrzucę, bo jej komputer nie widzi więcej niż 5ciu zdjęć (ostatnio tak było). Magda napisz mi sms, bo ja jutro musze odebrać kosmetyki i chce od razu wtedy do Ciebie podejść! A pewnie jak Ty tu wejdziesz to mnie już nie będzie, bo będę czytać :eviltong: Wiec smsa odbiorę :P Quote
Paulina_mickey Posted August 25, 2009 Posted August 25, 2009 Mam jeszcze jedną osobę chętną na adopcje wirtualną. Mam prośbę czy mógł by ktoś napisać dość krótki tekst odnośnie tego co to jest adopcja wirtualna i czego się wymaga od takiej osoby oraz co jej przysługuje? Wrzuciła bym tą informację do ogólnej wiadomości, bo tak to muszę za każdym razem tłumaczyć ludziom co to jest. :evil_lol: A i jeszcze, chciałam prosić o numer konta, bo kilka osób prosiło o podanie go na naszej klasie. O ile to możliwe? :cool3: Quote
Paulina_mickey Posted August 25, 2009 Posted August 25, 2009 Słuchajcie tak myslę, już kilka godzin o tym i wiecie co? Pisałam o tym już Lacrimie, wydaje mi się, że takie zbieranie pieniążków na prywatne konto przynajmniej dla użytkowników naszej klasy będzie podejrzane. I pomimo naszych szczerych chęci może zniechęcić potencjanlych wpłacających... Odezwało się do mnie kilka osób chcących ją wesprzeć, ale obawiam się tego, że jak podam konto na które tu zbieramy pieniążki to mogę ich stracić :-( Bo niby piszę, że wszystkie rozliczenia będą podawane itd, no ale jednak ludzie są nieufni... A i jeszcze pani Małgosia(wirtualna opiekunka naszej Luny) chciała się dowiedzieć czy można odwiedzić Lunę. :cool3: Quote
Asior Posted August 25, 2009 Posted August 25, 2009 [SIZE="3"]ULV.. PILNIE wyślij mi fotki suni, bo stoję z allegro :( Paulinko, masz kilka słów o adopcjach wirtualnych ;) Nie każdy może przygarnąć jakieś zwierzę, ale każdy z Nas może pomóc ! ! ! Jeśli nie masz możliwości, aby adoptować zwierzaka i zabrać go do domu, a chciałbyś któremuś pomóc, możesz zaadoptować go na odległość, czyli wirtualnie! Adopcja wirtualna polega na dokonywaniu comiesięcznej wpłaty na psiaka, zaś przekazane w ten sposób pieniądze zostaną wykorzystane na utrzymywanie wybranego przez Ciebie psa. Quote
Paulina_mickey Posted August 25, 2009 Posted August 25, 2009 Lacrima mi coś wspomniała, że Ulv chwilowo nie ma dostępu do sieci :oops: Quote
Asior Posted August 25, 2009 Posted August 25, 2009 kurka wodna :( to ja wstrzymuje się z allegro, bo szkoda z 3 fotkami puszczać... Quote
Korenia Posted August 25, 2009 Posted August 25, 2009 Fotki będą za moment! Właśnie wpdałam do domu od Ulv i już wrzucam :) Quote
Asior Posted August 25, 2009 Posted August 25, 2009 Korenia.... niech Ci bozia w dzieciach wynagrodzi :p Quote
Korenia Posted August 25, 2009 Posted August 25, 2009 Wybrałam te najlepsze, póżniej dorzucę resztę bo musze się napić, bo umieram :oops: (i coś zjeść :eviltong:) Quote
LACRIMA Posted August 25, 2009 Author Posted August 25, 2009 Ja nie będę komentować bo miałam to w realu prawie tydzień. Już się wyryczałam :-( Ja muszę konkretnie: Korek221 wpłynęło dzisiaj 10 zł. Serdeczne dzięki Ciotka. Dzięki ogłoszeniom na portalu "Nasza Klasa" skontaktowały się ze mną dzisiaj Panie bardzo poruszone losem Luny. Zaproponowały pomoc finansową. Przesłałam dane do przelewu. Ponieważ dzwoniono do mnie z Francji, nie mogłam później oddzwonić, bo nie mam aktywnej zagranicy. Jutro zmienię. Za pośrednictwem Babci jednej z tych Pań (i Mamy drugiej) poprosiłam o pomoc w sprawie protezy. O zainteresowanie się jakie są tam możliwości. Zobaczymy. Może teraz wydaje się to nierealne, ale zobaczymy. Jest nas coraz więcej. Ulv nie miała dzisiaj netu. Ale wie o wszystkim. Poinformuje dra Niedzielskiego o naszych staraniach (być może już to zrobiła, 15 min spacerkiem) i skonsultuje wszystko. Od wczoraj wirtualną opiekunką Luny jest Pani Małgorzata W. ze Skierniewic. Pani Małgorzata wspomoże finansowo bernardynkę. Jesteśmy w stałym kontakcie mailowym, Pani otrzymała od nas (Paulina) link do wątku. Chciałaby odwiedzić Lunę i otrzymać chociaż jedno zdjęcie. Podałyśmy nr telefonu Ulv. Poprosiłyśmy również o pomoc w szukaniu stałego domu. Nie znam kwoty jaką wpłaci Pani Małgorzata. Gdy wpłynie od razu podam. Rozglądajcie się Dziewczyny wokół siebie. Wyjątkowy dom poszukiwany. Quote
Asior Posted August 25, 2009 Posted August 25, 2009 jak by się dało to wyślij mi zdjecia w pełnym rozmiarze (jak masz).... sama sobie zmniejsze do allegra... No i koniecznie trzeba powiedziec ulv, zeby pstryknęła więcej fotek całego psa z bliska.... :loveu: Quote
Asior Posted August 25, 2009 Posted August 25, 2009 acha... TRZEBA PODJĄĆ DECYZJĘ, jakie konto podajemy... SZKODA NAM KAŻDEGO DNIA, kiedy allegro mogło by już wisieć..... Allegro gotowe.. czeka na wystawienie, tylko namiarów konta brak..... Korenia: asior13@gmail.com wyślij wszystko co masz ;) im więcej zdjęć na allegro, tym lepiej ;) Quote
Korenia Posted August 25, 2009 Posted August 25, 2009 Asior mam ponad stówe zdjęc, także musisz uzbroić się w cierpliwość:evil_lol:. Jeden mail poszedł z 4rema fotami, więcej nie dam rady dzisiaj posłać :-( Jutro mam jazdy i musze wstać o 8mej:-(, a jako tako musze wypocząć, bo nie chce zasnąć za kółkiem:evil_lol: Jak tylko jutro będę mogła, tzn. wróce z jazd to powysyłam. Dobranoc :loveu: Quote
LACRIMA Posted August 25, 2009 Author Posted August 25, 2009 Z Ulv uzgodnione, że na allegro podajemy jej konto. To allegro jest skierowane głównie na znalezienie idealnego domu stałego. Jeśli komuś zadrży serce i będzie chciał wspomóc jakąś kwotą to w razie wątpliwości jest telefon, mail, nasz wątek. Ciotki, nie wiemy jeszcze jakie będą koszty. Nie wiemy czy później chemia, czy da radę z jakąś protezą. Właściwie oprócz tego, że amputacja nie wiemy jeszcze nic. Nawet nie wiemy jak to wszystko wytrzyma Luna. Na razie jakoś dajemy radę. Na wyrost też nie ma potrzeby zbierać. Jeśli zaistnieje konieczność zwrócimy się do jakiejś fundacji o udostępnienie konta. Może tak być? Ja każdą złotówkę rozliczę, Ulv na pewno też. Niech tylko uda się Lunie. Quote
Paulina_mickey Posted August 26, 2009 Posted August 26, 2009 Odezwało się do mnie sporo osób poruszonych losem Luny. Właśnie przez naszą klasę. Luna ma jeszcze jedną opiekunkę wirtualną panią Anne N. już wyslałam zdjęcia a także informację o suczce. Wszystkie imiona i nazwiska osób, które się do mnie zgłosiły wyślę Lacrimie. Quote
margot1504 Posted August 26, 2009 Posted August 26, 2009 Witam, od wczoraj jestem wstrzasnieta losem Luny i nie tylko jej losem.. Tak jak obiecalam Lacrimie, jutro przesylam pieniadze na leczenie. Gleboko wierze ze wszystko bedzie dobrze, ze operacja i leczenie powiedzie sie. Bede z Panstwem w ciaglym kontakcie. Pozdrawiam serdecznie i slonecznie cala ekipe. Trzymajmy sie razem :) ! Margot Medard (z Francji) Quote
Negri Posted August 26, 2009 Posted August 26, 2009 Od Sylwii z Niemiec na razie 200 zł sunia dostaje, kolejne już zaczynają zbierać :lol: Magda dam Ci osobiście ok? Quote
LACRIMA Posted August 26, 2009 Author Posted August 26, 2009 Witaj Margot. Cieszę się, ze jesteś z nami! Pamiętajcie tam u siebie rozeznać się jak sprawa protez dla psów. Dziękujemy Ci Cioteczko za pomoc. Quote
LACRIMA Posted August 26, 2009 Author Posted August 26, 2009 Dzisiejsze rozliczenie: na konto nie wpłynęło nic. Deklaracje wpłat: 1. margot1504 (nie ma jeszcze na koncie) 2. Jadwiga Ż. (ne ma jeszcze na koncie) 3. Sylwia z Niemiec - 200 zł (nie ma jeszcze na koncie) Quote
LACRIMA Posted August 26, 2009 Author Posted August 26, 2009 Jeśli Ulv tutaj nie ma to znaczy, że nadal problemy z netem. Ja jestem w stałym kontakcie, rzec można, że ciągłym :evil_lol:. Dzwonię sobie ot tak co kilka godzin. Dzięki temu wiem WSZYSTKO. Że wołowinka z ryżem, że już dziewczynka się nie drapie, że tran i inne pyszności, że ładne qoopki i siuśki. Rany po uderzeniach goją się. O uszy zapomniałam się zapytać. Wiem również, że łapka boli i że Luna stara się ją oszczędzać. Na jednym z tych wczorajszych zdjęć ta bania wydała mi się większa niż tydzień temu. Rozmawiałyśmy o podawaniu środków przeciwbólowych. Rozmawiałyśmy o chemii po amputacji. Rozmawiałyśmy o domu dla niej. Ulv to kopalnia wiedzy i doświadczenia. I serce do zwierząt. Do wtorku dr Niedzielski jest na urlopie. Do tego czasu Luna ma wzmacniać organizm. Jeśli będzie działo się coś niepokojącego Ulv skontaktuje się z innym specjalistą. Dobrze, że to Wrocław. Quote
LACRIMA Posted August 26, 2009 Author Posted August 26, 2009 Przed chwilą Gosia W. (wirtualna adopcja) puściła mi sms, że od rana nie może się zarejestrować na dogo. Spróbuje ponownie rano. Ale jest tutaj z nami. Witamy Pani Małgorzato !!! Quote
Recommended Posts