Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 739
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

CIOTKI NIECH MI KTÓRAŚ PODA NR KONTA ,WPŁACĘ CHOCIAŻ DYCHĘ...NA RAZIE TYLKO TYLE MOGĘ (JAK ZWYKLE BAZARKI NA BIDY MNIE SPŁUKAŁY:roll:)
LUNECZKO MIZIANKI DLA CIEBIE:loveu::loveu::loveu::loveu:

Posted

Paulina_mickey napisał(a):
Dla mnie super:-(

To daj Ciotka te dwa zdjęcia co Ci podrzuciłam z drogi, bo wiesz...:oops: Następne podrzucę już komuś innemu :evil_lol:

Posted

[quote name='korek221']CIOTKI NIECH MI KTÓRAŚ PODA NR KONTA ,WPŁACĘ CHOCIAŻ DYCHĘ...NA RAZIE TYLKO TYLE MOGĘ (JAK ZWYKLE BAZARKI NA BIDY MNIE SPŁUKAŁY:roll:)
LUNECZKO MIZIANKI DLA CIEBIE:loveu::loveu::loveu::loveu:

Ciotka dawaj te dychę!!!:loveu::loveu::loveu:
Pw frunie

Posted

dzięki za nr konta;) zaraz w poniedziałek wyślę kaskę:cool3: A DLA LUNECZKI:loveu: CAŁUSKA W ŚLICZNĄ BUZINKĘ ŚLĘ JUŻ TERAZ:loveu::loveu::loveu::loveu::loveu::loveu::loveu:

Posted

Ciociu Lacrima ja od razu na skargę przyszłam :evil_lol:
Pixi terroryzuje Lunę i już sobie ją ustawiła tak jak jej pasowało :evil_lol:
Oczywiście kto Pixi zna, ten wie, że Luna zagrożona nie jest :lol: [Nie obrażając oczywiście walecznej, maleńkiej Pixi :evil_lol:]

A tak w ogóle to ja chciałabym zapytać czy można nadgiąć jeden z postawionych warunków. Bo ciociu Lacrimo, jak tu się nie zakochać w TAKIM psie? Wytłumacz mi, bo pojąć nie mogę :oops: Na Luńkę wystarczy spojrzeć, wystarczy ją posmyrać i jest się spisanym na straty :oops:

Posted

Informuję Wszystkie Ciotki, że nie wolno zakochiwać się w Luńce!!!
Szczególnie przypominam to Ciotce o nicku FiGa: OBIECAŁAŚ !!! Ciotka Ulv na wszelki wypadek też niech pamięta. Ty Cioteczka możesz umiarkowanie!

Proszę również delikatnie zwrócić uwagę Pixi żeby się zachowywała, bo przyjadę :diabloti:! Wskazane, żeby jednak rządziła Luna. Jest największa.
Figusia bardzo Ci dziękuję za szybka reakcję. Przyjrzyj się dokładnie tej Pixi :crazyeye:

Posted

A ja już się wystraszyłam po pierwszych słowach Twoich Lacrima, że napiszesz coś strasznego :evil_lol: :mdleje:
A tu nie wolno się zakochiwać :evil_lol:
Ale to chyba za późno, bo my wszystkie ja kochamy, a dziewczyny które widziały tym bardziej :diabloti::loveu:

Posted

[quote name='bico']Uwaga!
Kwotę 394,5 zł - pozostałość pieniędzy po suni Gałce, przelałam na prywatne konto Lacrimy, skąd kwota ta ma zostać przekazana na wparcie beni po wypadku.

Luna bardzo dziękuje Gałeczce :lol: To duża kwota. I duża pomoc. Życie Luny zależy od pieniędzy. Smutne, że pieniądze te trzeba przeznaczyć na amputację :-(

Pieniądze po wpłynięciu zostaną od razu przekazane Ulv.

Posted

Informacja o raku i amputacji ścięła mnie dzisiaj z nóg. Nie tego się spodziewałam.

Dzwoniła Ulv. Jutro badanie moczu. Jest nieładny. Musimy się spieszyć ze wszystkim. Luna nie ma dużo czasu.
Jutro będą wyniki krwi.

Wszystkie wydatki Ulv będzie podawała na wątku. Rachunki za leczenie będą skanowane i wrzucane dla uwiarygodnienia tutaj.

Ulv potrzebuje mieć na miejscu przy sobie kasę na leczenie (wizyty, badania, lekarstwa, itd), dlatego będę jej od razu przelewała wszystko co wpłynie. Dzienna opieka i wyżywienie ustalone na 13 zł. Ze względu na wyniszczenie organizmu na pewno nie wystarczy. Podawaj Ulv na wątku co pysznego dokupiłaś i czy smakowało.

Gdy będzie znany koszt amputacji postaramy się pieniądze na nią odłożyć oddzielnie i już z nich nic nie ruszać. Nawet zaoszczędzić jakoś (tylko nie bardzo wiem na czym), żeby starczyło.

Posted

[quote name='LACRIMA']Informuję Wszystkie Ciotki, że nie wolno zakochiwać się w Luńce!!!
Szczególnie przypominam to Ciotce o nicku FiGa: OBIECAŁAŚ !!! Ciotka Ulv na wszelki wypadek też niech pamięta. Ty Cioteczka możesz umiarkowanie!

Proszę również delikatnie zwrócić uwagę Pixi żeby się zachowywała, bo przyjadę :diabloti:! Wskazane, żeby jednak rządziła Luna. Jest największa.
Figusia bardzo Ci dziękuję za szybka reakcję. Przyjrzyj się dokładnie tej Pixi :crazyeye:To ja mogę być wujkiem nawet :evil_lol::evil_lol::evil_lol:[SIZE="1"]
A ja cioteczkom podsunę coś innego - zakochujcie się do woli, tylko starajcie się kochać tak, by nie dotarło to do oczu/uszu cioteczki Lacrimy :lol:

Myślę, że jak przyjedziesz, to na marne :shake: Pixi Cię zagada, ona swoje wie :evil_lol:

Luna nawet nie zauważyła, że coś wrzeszczy z podłogi, można uznać, że to ona rządzi :loveu:

Posted

Właśnie wróciłyśmy od weta. Wyniki krwi Lunka ma w normie :multi: z tym, że wyniki czerwonokrwinkowe są dość niskie (ale w normie), co jest zrozumiałe biorąc pod uwagę stan ogólny Lusi ;)

Rany się nie paprzą, skóra mniej swędzi, apetyt w normie (nawet bardzo :evil_lol:), kupki (raczej kupska) w normie ;) Siku już normalne, wygląda, że była nieco odwodniona, być może po podróży. Pije sporo, ale po prostu się nawadnia.

Luna bardzo stara się trzymać czystość w domu (jedna mała wpadka, bo pańcia siedziała w wannie i nie miała czasu zareagować na wyraźną prośbę o wyjście :oops:), jeździ bardzo ładnie komunikacją miejską, chodzi na smyczy....

Posted

Ulv mówiła mi dzisiaj, że dr Niedzielski szykuje się na amputację już na początku września. Wszystko jest uzależnione od tempa, w jakim Luna dojdzie na tyle do siebie, żeby wytrzymała operację. Martwię się bardzo o małą.

Ulv wydała już dzisiaj za wczorajsze i dzisiejsze badania ponad 300 zł. Sama poda dokładnie. Pieniądze to jedno, wiadomo, że bardzo ważne. Ale lęk o dalsze życie tego psa bez łapy jest ogromny. Gdzie znajdzie dom? Jak długo będzie żyła? Czy nie będzie jednak przerzutów?

Potrzebna pomoc finansowa i w szukaniu już teraz stałego domu dla małej. Jaki to ma być dom to same Ciotki wiecie. W ogłoszeniach trzeba podać samą prawdę, bez upiększeń. Ludzie, którzy będą chcieli zaopiekować się małą muszą być naprawdę wyjątkowi, świadomi odpowiedzialności jaka na nich spoczywa i gotowi przychylić Lunie nieba. Muszą również zdawać sobie sprawę z tego, że sunia nie zniknie z naszego życia i będziemy oczekiwali od nich informacji o dalszym życiu małej. Są tacy i zamierzam do nich dotrzeć. Ulv z racji bezposredniej opieki nad Luną i bardzo dużego zaangażowania emocjonalnego będzie miała decydujący głos.
Najlepiej żeby ds był "pod ręką".
No. Takie mamy wymagania.

Posted

Majqa w poniedziałek napisze tekścik do allegro, taki, zeby był i cegiełkowy i adopcyjny.... Ja mogę zrobić allegro, adopcyjne bo cegiełkowe jak wiadomo wiąże sie z kosztami :(