Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 739
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Jeszcze jedno zdjęcie.
Sunia zostanie po operacji w szpitaliku od 7 do max 10 dni, tyle jest zarezerwowane dla niej. Jak będzie potrzeba to oczywiście dłużej.
Doba o ile dobrze zrozumiałam to 35 zł.

Spokojnie dziewczyny, sunia będzie żyła. Lacrima mówiła, że tak jej lekarz powiedział.

Przepraszam, że tak na raty piszę, ale co chwilę przypomina mi się coś nowego co mówiła Ewa.

Posted

Boże, i tak jak pomyślę, jak ona cierpiała i jak jeszcze będzie się męczyła bez tej łapki.. No po prostu nie mogę.. Wiem, że już idzie ku lepszemu, ale człowiekowi to można powiedzieć, że teraz to i to, ale potem się poprawi, a ona.. tylko straszne rzeczy od losu dostała. Wiem, że ma teraz ulv i lacrime,ale i tak płakać się chce i tyle.

Posted

Boze drogi, dzieki !!! kochana ,biedna Luneczka..juz wyobrazam sobie co przezywala...na szczescie JEST z nami!!!!!!!!teraz bede blagac Boga o dobre nowiny z Niemiec( mam nadzieje ze to diabelstwo nie jest az na tyle zlosliwe, ze je pokonamy!!!!!!!!!!!) kapia mi lzy, tak jak i pewnie Wam

Posted

Gdyby się nie udało mieli zadzwonić od razu. Nie dzwonią. Rano Ulv do Kliniki, a ja dzwonię. Bardzo ostrożnie i długo przygotowywali. Narkoza ryzykowna. Z jednej strony wskazany pośpiech, z drugiej organizm wycieńczony. Jest ciężko. Ale dłużej już nie można było czekać. Gdy zobaczyłam dzisiaj Lunę, wiedziałam, że Ulv miała rację: ta łapka jej przeszkadzała. Nie używała jej, chroniła jak mogła przed bólem, wielka bania jakieś 6-7 kg. Ból osłabiał i tak wyniszczony organizm, nic już nie dałoby czekanie. Zdjęcia nie oddają cierpienia tego psa. Pycho uśmiechnięte, ale reszta umęczona. Bardzo się boimy. Najbliższa przyszłość małej (jeśli przeżyje) to długie dni walki.

Jutro już wszystko rozliczę. Zostawiłam w Klinice zaliczkę 1000 zł do rozliczenia. Dostałam na to KP. Poprzednie wszystkie konsultacje, badania, lekarstwa też są zapłacone. Po zakończeniu pobytu Luny w szpitalu dostaniemy rachunek za całość leczenia. Koszt doby pobytu w szpitalu zaczyna się od 35 zł (podstawowa opieka, obserwacja). Uzgodnilismy, że Luna będzie miała zapewnione wszystko co najlepsze: opiekę weterynaryjną, pielęgnacyjną, wyżywienie, lekarstwa. Wszystko, czym dysponuje Klinika a jest potrzebne psu, ma nie boleć! Materiał na badanie histo jedzie do Niemiec, wyniki będą pewne i szybko. Ile całość będzie kosztować nie wiemy.
Cięzko wyłączyć emocje gdy widzi się tyle cierpienia. Podziwiam Ulv. Duży szacunek.

Posted

Z rana zaraz lecę do kliniki, na razie nic konkretnego nie wiem, wystraszyłam biedną Lacrimę telefonem (zobaczyłam od niej nieodebrane i zadzwoniłam, oczywiście budząc i chyba najpierw pomyślała że mam złe wieści :oops:)....

Kra i Pi zdezorientowane, nie wiedzą gdzie im się koleżanka zapodziała.

Posted

a mi nadal kapia lzy...biedactwo, ale tak jak piszecie Lunka pozbyla sie ogromnego ciezaru. teraz czeka ja dluga rekonwalescencja ale wszystko jest na dobrej drodze( WIERZE W TO). Boze, dziewczyny, jakie Luna ma szczescie, ze Was ma! innym psiakom to nie jest dane:-(
bedzie mi brakowac wiesci przez week-end, nie bede miala przy sobie kompa.. USCISKI I CALUSY DLA LUNKI . PZDR bardzo goraco

Posted

sonikowa napisał(a):
Biedna Luna, pomyślcie jakie to szczęście, że na was trafiła i wypatrzyłyście ją w schronie.. Jesli nie, to umierałaby tam w męczarniach.. Teraz musi byc dobrze!

Wyciągnięta nieprzytomna z rowu przy wiejskiej drodze, po zgłoszeniu jakiegoś miejscowego, żeby zabrać bo okoliczni dobiją

Posted

Matko, nie wierze! bylam pewna , ze juz po..odetchnelam rano z ulga a tu jakie wiesci..mam scisniete gardlo. czekam na wasze nowiny. Biedne kochane stworzenie.:-( Wierze, ze wszystko O.K.!!!!!!!!, nikt nie ukrywalby informacji.

Posted

LACRIMA napisał(a):
Wyciągnięta nieprzytomna z rowu przy wiejskiej drodze, po zgłoszeniu jakiegoś miejscowego, żeby zabrać bo okoliczni dobiją

jakoś tego nie zarejestrowałam jak wątek powstawał... Co za koszmar...
Luneczko, Luneczko, musisz walczyć!