sonikowa Posted September 2, 2009 Posted September 2, 2009 Lacrima, jest Brutus z Boguszyc na DT u Biafry. Kilkuletni, powiedzmy 5 letni, samiec - mix nowofundlanda. Bardzo przyjazny wobec ludzi, spragniony kontaktu, wielki pies. Potrzebuje do konca zycia karmy watrobowej bo ma zjechana watrobe po karmie w Boguszxycach :angryy: Do domu bez innych psow, bo broni zasobow - miski i czlowieka ;-) Zdjecia na stronie 21 watku. Noweze na 57. Postaram sie tez o nowsze: Zreszta znasz ten wątek dobrze ;-) http://www.dogomania.pl/forum/f28/baca-fred-brutus-bezpieczne-na-dt-brutus-potrzebuje-leczenia-brak-deklaracji-140817/?highlight=baca Quote
LACRIMA Posted September 2, 2009 Author Posted September 2, 2009 [quote name='sonikowa']Lacrima, jest Brutus z Boguszyc na DT u Biafry. Kilkuletni, powiedzmy 5 letni, samiec - mix nowofundlanda. Bardzo przyjazny wobec ludzi, spragniony kontaktu, wielki pies. Potrzebuje do konca zycia karmy watrobowej bo ma zjechana watrobe po karmie w Boguszxycach :angryy: Do domu bez innych psow, bo broni zasobow - miski i czlowieka ;-) Zdjecia na stronie 21 watku. Noweze na 57. Postaram sie tez o nowsze: Zreszta znasz ten wątek dobrze ;-) http://www.dogomania.pl/forum/f28/baca-fred-brutus-bezpieczne-na-dt-brutus-potrzebuje-leczenia-brak-deklaracji-140817/?highlight=baca Znam. Zapisuję. Dzięki. Będę pamiętać. Quote
LACRIMA Posted September 2, 2009 Author Posted September 2, 2009 Na konto Luny dzisiaj wpłynęły następujące kwoty: 1. Małgorzata Karolina K./ Dębno Lubuskie - 20 zł 2. Dominika Ż./ Rzezawa - 30 zł 3. Małgorzata W./ Skierniewice - 50 zł (kolejna wpłata od wirtualnej opiekunki) Bardzo dziękujemy za zaufanie. Quote
LACRIMA Posted September 2, 2009 Author Posted September 2, 2009 Pani Małgosia, która jest wirtualną opiekunką Luny, od samego początku próbuje się zarejestrować na dogo. Jest tutaj z nami codziennie, ale niestety tylko jednostronnie. Robi coś źle, czy są jakieś problemy techniczne. Wiecie coś? Może ktoś pomoże? Quote
sonikowa Posted September 2, 2009 Posted September 2, 2009 [quote name='LACRIMA']Pani Małgosia, która jest wirtualną opiekunką Luny, od samego początku próbuje się zarejestrować na dogo. Jest tutaj z nami codziennie, ale niestety tylko jednostronnie. Robi coś źle, czy są jakieś problemy techniczne. Wiecie coś? Może ktoś pomoże? Napisz w tej sprawie do admina, Byl juz chyba taki przypadek, ze chlopak sie zarejstrowal a nie mogl pisac.. Quote
Paulina_mickey Posted September 2, 2009 Posted September 2, 2009 sonikowa napisał(a):Napisz w tej sprawie do admina, Byl juz chyba taki przypadek, ze chlopak sie zarejstrowal a nie mogl pisac.. To chyba chodzi o samą rejstracje , bo Gosia nie może się nawet zarejstrować :-( Quote
aldira Posted September 3, 2009 Posted September 3, 2009 gdyby moze bylo zrobic proteze tak zwana wiazana jak szelki czyli zalozona dosc obcisle na nozke potem paseczkami wiazana na karku oczywiście w okolo tulowia i w gore , zastanawiam sie moze by nie byl potrzebny wozek a suczka byl chodzila , podpierała sie na tej protezie , nie wiem czy to dobry pomysł ale moze? Quote
feliksik Posted September 3, 2009 Posted September 3, 2009 [quote name='LACRIMA']Dzwonią już ludzie z allegro. Są to głównie osoby, które niedawno same straciły psa, często po długiej chorobie. Większość nie jest w stanie dźwignąć ciężaru psa bez łapy, z możliwością nawrotów choroby nowotworowej. Pytają o inne "mniej drastyczne", które mogliby adoptować. Powinnam chyba opracować jakąś listę najbardziej potrzebujących. Jeśli macie Ciotki pod opieką psa wymagającego leczenia, specjalnej troski, który mógłby iść do adopcji to podrzućcie. Może inna bida skorzysta. Potrzebuję krótki opis i telefon do kontaktu. ja mam dwie propozycje teżpo przejściach: Tara- sznaucer ze źle zrośniętą łapką, ale świetnie sobie poradziła (okolice Łodzi) http://www.dogomania.pl/forum/f28/kolejna-psia-tragedia-tara-szuka-domu-bez-kotow-124008/ ROZI - mix rotwailera jest w hoteliku (okolice W-wy). Zmiażdżone 3 kręgi, ale porusza się tylko wolniej http://www.dogomania.pl/forum/f28/dramat-swinki-zmiazdzone-3-kregi-szyjne-spondyloza-prosimy-o-wsparcie-na-hotel-125455/ Quote
Paulina_mickey Posted September 3, 2009 Posted September 3, 2009 To już dziś. Trzymaj się mała :buzi: Quote
LACRIMA Posted September 3, 2009 Author Posted September 3, 2009 Za godzinę wyjeżdżam. We Wrocławiu będę ok. 16. Magda dzwoniła, że Luna czuje się nie najlepiej. Boli ją. Bardzo się martwimy. Jest 11.30. Za 6 i pół godziny amputacja. Myślcie o niej. Potrzebne dużo pozytywnej energii. Ja w to wierzę. Jestem pod telefonem. Quote
malawaszka Posted September 3, 2009 Posted September 3, 2009 Luneczko imienniczko mojej małej kruszyny Luny - przesyłamy moc pozytywnych myśli i ciepła i zaciskamy :kciuki: a mnie aż w gardle ściska!!!!! :oops: Quote
sonikowa Posted September 3, 2009 Posted September 3, 2009 Myślę, myślę.. Miziam Luneczkę wirtualnie. Niech się nie boi maleńka, najważniejsze, że przestanie ją boleć. Quote
margot1504 Posted September 3, 2009 Posted September 3, 2009 Luna, myslimy o Tobie!!!!!!! wszystko bedzie dobrze! od rana mamy lzy w oczach, na sama mysl sciska w gardle i w zoladku. Wieczorem bedzie po wszystkim, kochane osoby sa i beda non stop przy Tobie. Poradzisz sobie!!! powodzenia dla Ciebie i dla Twoich opiekunow! Czekamy z niecierpliwoscia na nowiny. Slemy buziaki i pozytywna energie. Quote
:: FiGa :: Posted September 3, 2009 Posted September 3, 2009 [quote name='LACRIMA']Pani Małgosia, która jest wirtualną opiekunką Luny, od samego początku próbuje się zarejestrować na dogo. Jest tutaj z nami codziennie, ale niestety tylko jednostronnie. Robi coś źle, czy są jakieś problemy techniczne. Wiecie coś? Może ktoś pomoże?Wiem, że były problemy z rejestracja w momencie gdy ktoś używał przeglądarki Internet Explorer. Jeśli Pani Małgosia jej używa to to może być przyczyną problemów. Osobiście proponuję zainstalowania np Opery, na niej dogo śmiga pięknie :) A admini... na pomoc z ich strony można czekać wieczność, ale nie będę tego dogłębniej komentować. Luneczko tak sięmartwię.... i wierzę, że będzie dobrze... Quote
Paulina_mickey Posted September 3, 2009 Posted September 3, 2009 Lacrima już jedzie do Wrocławia. Wszystkim serdecznie dziękuję w imieniu dziewczyn i Luny za sms, telefony i słowa otuchy jakie docierają do nas. Myślcie o Lunie, myślcie jak najlepiej bo to teraz jej będzie bardzo potrzebne, nie możemy być z Nią osobiście, ale myślami i sercem chyba każdy z nas tam jest i będzie... Jeszcze raz bardzo serdecznie dziękuję za wszystkie sygnały od Was. :loveu: Dziś wpłynęło też dla Luny 150zł. Quote
Asior Posted September 3, 2009 Posted September 3, 2009 [quote name='LACRIMA']Już zawsze przy każdym "miszczowskim" przypomną mi się te chwile. Asior, miszczowskie allegro. no dobra dobra bo się czerwienie :oops: Quote
Paulina_mickey Posted September 3, 2009 Posted September 3, 2009 Już 18... Operacja się pewnie zaczeła :kciuki: Quote
Soema Posted September 3, 2009 Posted September 3, 2009 A ja mam aż wypieki jak pomyślę... Trzymajcie się Dziewczyny dzielnie! Quote
:: FiGa :: Posted September 3, 2009 Posted September 3, 2009 Jak wrócicie dajcie znać jak się maleńka czuje... :oops: Quote
margot1504 Posted September 3, 2009 Posted September 3, 2009 o Boze, jak ten czas sie wlecze...juz chcialabym cos wiedziec.jestem w goracej wodzie kapana, nie lubie czekac( wada)..a i tak poczekam na wiesci o Lunie. Wierze ze wszystko jest O.K. Quote
malawaszka Posted September 3, 2009 Posted September 3, 2009 już chyba po, co? mam nadzieję, że wszystko w porządku :kciuki: Quote
Paulina_mickey Posted September 3, 2009 Posted September 3, 2009 Powiem Wam co zapamiętałam z tego co mi lacrima przekazała. Sunia jeszcze jest operowana, do 20.30 była nadal powoli przygotowywana do amputacji. Wg lacrimy do 22 już powinno być zrobione. Jutro z samego rana wycinek będzie wysłany do Niemiec, pod kątem badania jakiego rodzaju to nowotwór bo dr podejrzewa złośliwego. Sunia już była bardzo rozdrażniona całą sytuacją, widać było, że ją bolało i że cierpiała. Quote
Recommended Posts