Matakia Posted August 17, 2009 Posted August 17, 2009 Na swojej pierwszej wystawie w USA (Muncie, IN) - 15.08.2009 r. Balto (Ocean of Love Dwie Korony) zdobył tytuł Reserve, a kolejnego dnia tytuł BEST OF WINNERS oraz pierwszy punkt do Championatu USA :loveu::multi::loveu::multi::loveu::multi::loveu: O ile dobrze zrozumiałam zawiłości ich tytułów: Best of Winners to coś w rodzaju naszego zwycięzcy rasy, wyłaniany jest spośród najlepszego psa i suki z tym że w porównaniu nie biorą udziału championy. Aby zostać championem USA należy zgromadzić 15 punktów, w tym kilka tzw "major" - z wystaw wyższej rangi. Ilość punktów przyznawanych na danej wystawie zależy od: stanu w jakim odbywa się wystawa, rasy, płci(!), liczby konkurencji. Jeśli pies nie ma konkurencji, nie dojechała lub została zdyskwalifikowana - nie może otrzymać punktu. Jeśli jest jakieś przekłamanie w interpretacji proszę o sprostowanie. Trochę zagmatwane mają przepisy. Zdjęcie z wystawy wkrótce :) Quote
Florka_xyz Posted August 17, 2009 Posted August 17, 2009 GRATULACJE !!!!:loveu::loveu::loveu::loveu::loveu: SUPER ze pies z PL hodowli moze walczyc na ringach w USA!!!:loveu::loveu: Brawo Edytko :lol: [SIZE=1]WIEDZIAłAM ZE TAK BEDZIE!!! TRZYMAM KCUKI ZA RESZTE WYSTAW!!! Quote
efra-husky Posted August 17, 2009 Posted August 17, 2009 Edytko GRATULACJE!!!!!! :laola: Dziecko podbija ringi w USA :multi: GRATULACJE !!!! Quote
Nitor-Nivalis Posted August 17, 2009 Posted August 17, 2009 BRAWO BALTO, ANDREA i EDYTA :multi::multi::multi::multi: Quote
nordic blue Posted August 17, 2009 Posted August 17, 2009 Ogromne Gratulacje !!! Brawo Edyta, piękny psiak:multi::multi::multi: Quote
Guest Karmel Posted August 17, 2009 Posted August 17, 2009 GRATULACJE!!!!!!!!!!!!!:multi::multi::multi::multi: Quote
kompik3 Posted August 17, 2009 Posted August 17, 2009 BRAWO...[SIZE=3]trzymamy kciuki za resztę wystaw[SIZE=5]!!!:multi::multi::multi: Quote
Cyraneczka Posted August 24, 2009 Posted August 24, 2009 Świetny wynik!! Baltuś jest prześliczny, więc pewnie nie jeden sukces przed nim, i będzie Championem USA :-) GRATULACJE!!! :loveu::lol: Quote
amaverim Posted August 25, 2009 Posted August 25, 2009 Gratulacje Edytko! Ten chłopak od początku wpadł mi w oko - toż to męska wersja Milusi,tylko charakter ma mężczyzny:loveu: Dalszych sukcesów życzę! Quote
Matakia Posted August 28, 2009 Author Posted August 28, 2009 nareszcie dostałam fotkę :) :loveu: :loveu: :loveu: :loveu: :loveu: :loveu: :loveu: :loveu: :loveu: :loveu: Quote
Florka_xyz Posted August 28, 2009 Posted August 28, 2009 PIEKNY,BOSKI !!!!!!!!!!!!!!!!!! :multi::loveu::loveu::loveu::loveu::loveu::loveu::loveu::loveu::multi: Quote
Matakia Posted August 29, 2009 Author Posted August 29, 2009 Według mnie jest ładny :) Nie mam więcej fotek ale molestuję Andreę o fotki choćby "podwórkowe" :razz: Quote
Cyraneczka Posted August 29, 2009 Posted August 29, 2009 Niczym nie odbiega od amerykańskich zwyciezców :-). Przesliczny :-) Quote
Matakia Posted September 27, 2009 Author Posted September 27, 2009 Wieści z USA W piątek 25 września na KLUBÓWCE (zgłoszonych 115 hasiorów) BALTO był 3 w klasie otwartej!!! A dziś ponownie na dużej wystawie [SIZE=5] WINNERS DOG i 5 MAJOR Points! [SIZE=1] ALE JESTEM SZCZĘŚLIWA!!! Na razie mam tylko NEWSa, mam nadzieję, że dostanę też zdjęcia. Póki co fotki z przygotowania do wystawy Quote
Florka_xyz Posted September 27, 2009 Posted September 27, 2009 CUDO!!!![SIZE=3]Edytko wychodowałas pięknego osobnika tej rasy!!! GRATULACJE !!!! Trzymam kcuki za reszte wystaw!!!:multi::multi::multi::multi: [SIZE=5]BALTO - THE BEST DOG !!!:loveu::loveu::loveu::loveu: Quote
Cyraneczka Posted September 27, 2009 Posted September 27, 2009 WOW!!! Super wieści!! Balto jest prześliczny :loveu::loveu::loveu: Quote
Talkeetna Posted September 27, 2009 Posted September 27, 2009 [quote name='Matakia']Wieści z USA W piątek 25 września na KLUBÓWCE (zgłoszonych 115 hasiorów) BALTO był 3 w klasie otwartej!!! A dziś ponownie na dużej wystawie [SIZE=3]WINNERS DOG i 5 MAJOR Points! [SIZE=5]ALE JESTEM SZCZĘŚLIWA!!! Na razie mam tylko NEWSa, mam nadzieję, że dostanę też zdjęcia. Póki co fotki z przygotowania do wystawy CONGRATULATIONS :multi::multi::multi::multi::multi::multi::multi: BRAVO BRAVO BRAVO :iloveyou::buzi: Quote
Matakia Posted September 27, 2009 Author Posted September 27, 2009 Dzięki, bardzo mi miło, że podzielacie moją ogromną radość :buzi: Quote
kompik3 Posted September 27, 2009 Posted September 27, 2009 [FONT=Arial Black]Polska duma w Ameryce[/FONT] [FONT=Arial Black]gratulacje:happy1:[/FONT] Quote
Nitor-Nivalis Posted September 28, 2009 Posted September 28, 2009 GRATULACJE SWIETNY WYNIK:multi::multi::multi: Quote
piotrjan Posted September 28, 2009 Posted September 28, 2009 [FONT=Comic Sans MS]Edyta gratulacje ! To cudowny wynik ! Cieszymy się razem z Tobą ![/FONT] Quote
Recommended Posts