agnest Posted August 17, 2009 Posted August 17, 2009 O Werci dowiedziałam się przez telefon. Mianowicie usłyszałam że ktoś psa przwiązał do płotu posesji i wyprowadził się. Przez kilka dni sąsiedzi karmili ją z (łopaty dla bezpieczeństwa) i w końcu trafiła na ranczo do hotelu pod Zgierzem. To są zdjęcia z naszego pierwszego spotkania. Pierszczocha z niej straszna. Szukamy jej domu. Quote
amalamutka Posted August 17, 2009 Posted August 17, 2009 [quote name='agnest']O Werci dowiedziałam się przez telefon. Mianowicie usłyszałam że ktoś psa przwiązał do płotu posesji i wyprowadził się. Przez kilka dni sąsiedzi karmili ją z (łopaty dla bezpieczeństwa) i w końcu trafiła na ranczo do hotelu pod Zgierzem. To są zdjęcia z naszego pierwszego spotkania. Pierszczocha z niej straszna. Szukamy jej domu. Wercia jest bardzo Wercia jest slodka , choc bardzo uwazna i chyba nie lubi malych psiakow. zadziwia mnie fakt, jak mozna porzucic swojego psa. Z tego co wiem z Fundacji Rotka (fundacja zostawila ja u mnie w hotelu), psiaka zostawili ludzie, ktorzy wynajeli dom na wakacje. Przed wyjazdem domek zdemolowali , a Were-talkie dalam jej imie -przywiazali do plotu i odjechali. Jak mozna???? Mysle,ze Wera boi sie ciemnosci-bo nie chce wyjsc na dwor jesli jest ciemno. Bidula. .. Moze to jej cecha , a moze fakt pozostawienia jej w obcym mijscu, gzde spedzila 2 dni i dwie noce. Nie wydaje mi sie, zeby byla bita. Jest zadbana-a nawet tlusciutka. Wera czeka na dom... Quote
aldira Posted August 17, 2009 Posted August 17, 2009 Monza zauważyć jak człowiek sam wymyśla sytuacje w której może porzucić psa , sadze ze było zamierzone wszystko by ja tam potem zostawić , śliczna psinka dobrze ze trafiła w dobre ręce zanim by się jej mogło coś przydarzyc złego Quote
asik007 Posted August 17, 2009 Posted August 17, 2009 Witaj amalamutko. Teraz będą informacje o psinkach z hoteliku na bieżąco-super. Podnoszę Wercie. Jest przepiękna. Quote
Korciaczki Posted August 17, 2009 Posted August 17, 2009 Przepiękna jest ta Wercia !!! :loveu: ,,Mianowicie usłyszałam że ktoś psa przwiązał do płotu posesji i wyprowadził się" - straszne... Werciu- trzymamy kciuki! Quote
ZUZANNA11 Posted August 17, 2009 Posted August 17, 2009 Zapisuje sobie. Jak znjadę chwilę czasu, zrobię ogłoszenia. Quote
Korciaczki Posted August 18, 2009 Posted August 18, 2009 A banerek będzie? Dzień dobry :loveu: nowy poranek, nowe nadzieje... Quote
agnest Posted August 18, 2009 Author Posted August 18, 2009 ja nie umiem wstawiać ani podlinkowywać :placz: ktoś mi napisze instrukcję na PW? Quote
nika28 Posted August 19, 2009 Posted August 19, 2009 Ja też mogę porobić ogłoszenia ;) I banerek, tak na szybko :oops: Może ktoś zrobi lepszy ? :oops: : Quote
amalamutka Posted August 20, 2009 Posted August 20, 2009 asik007 napisał(a):Amalamutko co tam u Werci pieszczoszka? Byli dzis Panstwo z Sosnowca. Woleli "faceta". Wybrali Nestorka. Wercia jest cudna... Tylko wieczorami sklomle. Myslalam, ze boi sie ciemnosci. Zostawilam jej sna noc swiatlo. Nie pomoglo. Ona placze za domem.....:roll: Quote
amalamutka Posted August 20, 2009 Posted August 20, 2009 asik007 napisał(a):Amalamutko co tam u Werci pieszczoszka? Byli dzis Panstwo z Sosnowca. Woleli "faceta". Wybrali Nestorka. Wercia jest cudna... Tylko wieczorami sklomle. Myslalam, ze boi sie ciemnosci. Zostawilam jej na noc swiatlo. Nie pomoglo. Ona placze za domem.....:roll: Quote
agnest Posted August 20, 2009 Author Posted August 20, 2009 Już robię ogłoszenia. Bidula jest tak rozkoszna, że od wejścia można ją pokochać. Znajdziemy jej najlepszy dom pod słońcem :loveu: Quote
agnest Posted August 23, 2009 Author Posted August 23, 2009 Do góry maleńka. We wtorek jedziemy z Wercią do cioci wetki na badanka Quote
amalamutka Posted August 23, 2009 Posted August 23, 2009 asik007 napisał(a):Amalamutko co tam u Werci pieszczoszka? Pani Wercia bardzo lubi długie spacery. Codziennie robi kilka kilometrów ;). Ma jednak jakąś antypatię do małych psiaków. Widocznie kiedyś "mały" jej zaszkodził. Quote
asik007 Posted August 24, 2009 Posted August 24, 2009 Podniosę Wercię. Asiu buziaczki przekaż od cioci Asi. Quote
asik007 Posted August 25, 2009 Posted August 25, 2009 Wercia dzisiaj śpi u naszej najwspanialszej cioci weterynarz. Jutro będzie miała ogólny przegląd. I niespodzianka ma czipa. Quote
amalamutka Posted August 26, 2009 Posted August 26, 2009 asik007 napisał(a):Wercia dzisiaj śpi u naszej najwspanialszej cioci weterynarz. Jutro będzie miała ogólny przegląd. I niespodzianka ma czipa. Moze dzięki niemu znajdziemy właściciela i poniesie odpowiedznią kare. porzucenie psa to podobno przestępstwo. A nawet jeśli nic to nie da to poznamy imię psa. ja ją nazywam Vera, ale ona na to nie reaguje.;) Quote
gosiasara1995 Posted August 27, 2009 Posted August 27, 2009 [quote name='amalamutka']Moze dzięki niemu znajdziemy właściciela i poniesie odpowiedznią kare. porzucenie psa to podobno przestępstwo. A nawet jeśli nic to nie da to poznamy imię psa. ja ją nazywam Vera, ale ona na to nie reaguje.;) Vercia juz wrucila na ranczo przez jeden dzien jej nie bylo a bardzo za nia tensknilam bylo bez niej smutno bo niemialam z kim wyjsc na dlugi spacer i sie bawic, ale mam nadzieje ze Vercia szybko znajdzie dom w, ktorym znajdzie swuj kont:razz: Pomuszcie Verci Quote
ewula58 Posted August 28, 2009 Posted August 28, 2009 Czy już wiecie jak się wabi ,,Wercia"? I kto był jej właścicielem? Łobuz powinien być ukarany za porzucenie psiaka. Quote
CoolCaty Posted August 28, 2009 Posted August 28, 2009 Z panem od psiaka się rozprawimy - o to się nie martwcie. Ja jestem gotowa zeznawać w kazdym sądzie w wszedzie na policji o niej. To tak fantastyczna psinka, ze w głowie się nie mieści, że można było ją tak potraktować. Suczka została adoptowana z Palucha. Mamy dane właściciela, który przez telefon twierdzi, że żaden pies mu nie zginął :shake: sprawa jest już wniesiona. Facet musi zostac ukarany. Werusia jest wysterylizowana - to wazna wiadomość. Miała kilka dni temu usuniętego guza na lewej tylnej nóżce. Zabieg zniosła bardzo ładnie. Ona jest taka kochana, ze szok. Córka mojej kolezanki śmigała z nią na spacerze i obcałowywała wielką Werciową głowę, a psina tylko machała ogonkiem i mrużyła oczka zadowolona. Quote
ewula58 Posted August 28, 2009 Posted August 28, 2009 Może pan nie zauważył braku malutkiej psiny albo tylko na chwilę ją uwiązał a Wy się czepiacie?:shake: Trochę mnie ruszyło takie tłumaczenie drania. Powinien za to jakoś zaplacić. Drań,łobuz,bezduszna istota.:mad: Quote
Tymonka Posted August 29, 2009 Posted August 29, 2009 Mam nadzieję , że kara będzie adekwatna do winy , bo u nas narazie z tym kiepsko :shake: . Biedna suńka . Quote
Recommended Posts