Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

O Werci dowiedziałam się przez telefon. Mianowicie usłyszałam że ktoś psa przwiązał do płotu posesji i wyprowadził się. Przez kilka dni sąsiedzi karmili ją z (łopaty dla bezpieczeństwa) i w końcu trafiła na ranczo do hotelu pod Zgierzem. To są zdjęcia z naszego pierwszego spotkania. Pierszczocha z niej straszna. Szukamy jej domu.

Posted

[quote name='agnest']O Werci dowiedziałam się przez telefon. Mianowicie usłyszałam że ktoś psa przwiązał do płotu posesji i wyprowadził się. Przez kilka dni sąsiedzi karmili ją z (łopaty dla bezpieczeństwa) i w końcu trafiła na ranczo do hotelu pod Zgierzem. To są zdjęcia z naszego pierwszego spotkania. Pierszczocha z niej straszna. Szukamy jej domu.

Wercia jest bardzo

Wercia jest slodka , choc bardzo uwazna i chyba nie lubi malych psiakow. zadziwia mnie fakt, jak mozna porzucic swojego psa. Z tego co wiem z Fundacji Rotka (fundacja zostawila ja u mnie w hotelu), psiaka zostawili ludzie, ktorzy wynajeli dom na wakacje. Przed wyjazdem domek zdemolowali , a Were-talkie dalam jej imie -przywiazali do plotu i odjechali. Jak mozna????
Mysle,ze Wera boi sie ciemnosci-bo nie chce wyjsc na dwor jesli jest ciemno. Bidula. .. Moze to jej cecha , a moze fakt pozostawienia jej w obcym mijscu, gzde spedzila 2 dni i dwie noce. Nie wydaje mi sie, zeby byla bita. Jest zadbana-a nawet tlusciutka.
Wera czeka na dom...

Posted

Monza zauważyć jak człowiek sam wymyśla sytuacje w której może porzucić psa , sadze ze było zamierzone wszystko by ja tam potem zostawić , śliczna psinka dobrze ze trafiła w dobre ręce zanim by się jej mogło coś przydarzyc złego

Posted

asik007 napisał(a):
Amalamutko co tam u Werci pieszczoszka?

Byli dzis Panstwo z Sosnowca. Woleli "faceta". Wybrali Nestorka. Wercia jest cudna... Tylko wieczorami sklomle. Myslalam, ze boi sie ciemnosci. Zostawilam jej sna noc swiatlo. Nie pomoglo. Ona placze za domem.....:roll:

Posted

asik007 napisał(a):

Byli dzis Panstwo z Sosnowca. Woleli "faceta". Wybrali Nestorka. Wercia jest cudna... Tylko wieczorami sklomle. Myslalam, ze boi sie ciemnosci. Zostawilam jej na noc swiatlo. Nie pomoglo. Ona placze za domem.....:roll:

Posted

asik007 napisał(a):

Pani Wercia bardzo lubi długie spacery. Codziennie robi kilka kilometrów ;). Ma jednak jakąś antypatię do małych psiaków. Widocznie kiedyś "mały" jej zaszkodził.

Posted

asik007 napisał(a):
Wercia dzisiaj śpi u naszej najwspanialszej cioci weterynarz. Jutro będzie miała ogólny przegląd.
I niespodzianka ma czipa.

Moze dzięki niemu znajdziemy właściciela i poniesie odpowiedznią kare. porzucenie psa to podobno przestępstwo. A nawet jeśli nic to nie da to poznamy imię psa. ja ją nazywam Vera, ale ona na to nie reaguje.;)

Posted

[quote name='amalamutka']Moze dzięki niemu znajdziemy właściciela i poniesie odpowiedznią kare. porzucenie psa to podobno przestępstwo. A nawet jeśli nic to nie da to poznamy imię psa. ja ją nazywam Vera, ale ona na to nie reaguje.;)

Vercia juz wrucila na ranczo przez jeden dzien jej nie bylo a bardzo za nia tensknilam bylo bez niej smutno bo niemialam z kim wyjsc na dlugi spacer i sie bawic, ale mam nadzieje ze Vercia szybko znajdzie dom w, ktorym znajdzie swuj kont:razz:
Pomuszcie Verci

Posted

Z panem od psiaka się rozprawimy - o to się nie martwcie. Ja jestem gotowa zeznawać w kazdym sądzie w wszedzie na policji o niej. To tak fantastyczna psinka, ze w głowie się nie mieści, że można było ją tak potraktować. Suczka została adoptowana z Palucha. Mamy dane właściciela, który przez telefon twierdzi, że żaden pies mu nie zginął :shake: sprawa jest już wniesiona. Facet musi zostac ukarany. Werusia jest wysterylizowana - to wazna wiadomość. Miała kilka dni temu usuniętego guza na lewej tylnej nóżce. Zabieg zniosła bardzo ładnie. Ona jest taka kochana, ze szok. Córka mojej kolezanki śmigała z nią na spacerze i obcałowywała wielką Werciową głowę, a psina tylko machała ogonkiem i mrużyła oczka zadowolona.

Posted

Może pan nie zauważył braku malutkiej psiny albo tylko na chwilę ją uwiązał a Wy się czepiacie?:shake:
Trochę mnie ruszyło takie tłumaczenie drania. Powinien za to jakoś zaplacić. Drań,łobuz,bezduszna istota.:mad: