agnest Posted September 9, 2009 Author Posted September 9, 2009 No i gdzie ten adres przyszło wszystko oprócz adresu i telefonu :loveu:. Mam lepszy pomysł, ponieważ ja nie jestem psim psychologiem a właścicielka hotelu, w którym jest Bumer posiada taką wiedzę, trzeba pani dać numer do Asi 502 326 589. Ona udzieli tej pani najlepszej odpowiedzi. Pies jest u niej i miała czas na rozpracowanie jego charakteru. Mogą się umówić spotkać na spacerze obejrzeć psa i każda dowie się dokładnie wszystkiego co chce. Mogę prosić o podanie tej pani numeru Asi? Quote
fiorsteinbock Posted September 9, 2009 Posted September 9, 2009 agnest napisał(a):No i gdzie ten adres przyszło wszystko oprócz adresu i telefonu :loveu:. Mam lepszy pomysł, ponieważ ja nie jestem psim psychologiem a właścicielka hotelu, w którym jest Bumer posiada taką wiedzę, trzeba pani dać numer do Asi 502 326 589. Ona udzieli tej pani najlepszej odpowiedzi. Pies jest u niej i miała czas na rozpracowanie jego charakteru. Mogą się umówić spotkać na spacerze obejrzeć psa i każda dowie się dokładnie wszystkiego co chce. Mogę prosić o podanie tej pani numeru Asi? To sie popisalam :D Wyslalam tez info do tej osoby, informujac, ze nr podany w ogloszeniach jest jak najbardziej na boezaco i udzieli informaci, ale to chyba Twoj numer, Agnest? Przesylam na PW adres mailowy, tel. nie podala Pani... sorki za zamieszanie :loveu: Quote
agnest Posted September 10, 2009 Author Posted September 10, 2009 Fiorsteinbock już wszystko wiem. Rozmawiałam z tą bardzo sympatyczną panią i pani niestety zrezygnowała z Boomera. Ale nie wykluczone że weźmie pod opiekę małego labradora. Lepsze to niż nic bardzo dziękuję za ogłoszenia, chociaż inna bida znajdzie dom. Ale już chociaż ktoś... Quote
fiorsteinbock Posted September 10, 2009 Posted September 10, 2009 Dobra wiadomosc! Czekamy dalej na domek dla Boomera i fajnie, ze inna sierotka odnajdzie szczescie! O to przeciez chodzi :loveu: Sorki, ze zaoffuje - ale oszustka dzialala na dogo - dopiero ją zdemaskowana. Oszukala malolata na gruba kase!!! Poczytajcie: http://www.dogomania.pl/forum/f28/pomocy-cien-psa-szczeniak-zabrany-zwyrodnialcowi-chce-walczyc-o-zycie-146155/ Quote
fiorsteinbock Posted September 10, 2009 Posted September 10, 2009 Agnest, kolejne zapytanie: WITAM ZOBACZYLAM OGLOSZENIE W SPRAWIE ADOPCII.JESTEM ZAINTERESOWANA PONIEWAZ NA DNIACH MUSZE USPIC MOJEGO PSA PO 17 LATACH /JEST MI BARDZO CIEZKO/ PROSZE O NAOPISANIE PO JAKICH PRZEJSCIACH JEST PIESEK -CZY NADAJE SIE DO BLOKU-CZY JAK ZOSTAJE SAM W DOMU TO NIE PSOCI / BO MAM MIESZKANIE DOPIERO PO REMONCIE/-ILE PIES MA LAT?????-CZY JEST KARNY???? NA TYLE ABY MOGL CHODZIS BEZ SMYCZY/OCZYWISCIE PO ZPOZNANIU/ POZDRAWIAM CZEKAM NA ODPOWIEDZ H. P. Ocen sama tresc i bardzo prosze odpisz, zaznaczajac kastracje ;) Quote
fiorsteinbock Posted September 11, 2009 Posted September 11, 2009 Cos nowego u Boomerka? Domek na horyzoncie?? Quote
asik007 Posted September 11, 2009 Posted September 11, 2009 Pani Agnieszka z Krakowskiej Fundacji Rotweillerów jest w trakcie rozmów z tymi ludźmi co byli chętni na Bumera. Trzymajmy kciuki oby się udało. Agnest prosiła żeby przekazać, że z pod skrzydełek fundacji na pewno nie wypłynie żaden nie kastrowany piesek. Nie martwcie się. Quote
fiorsteinbock Posted September 12, 2009 Posted September 12, 2009 Suppper!:multi::multi::multi::multi: Wiem, ze fundacja nie wyda pieska nie ciachnietego :loveu: Ale warto na wstepie o tym mowic...ilu nam odpadlo "chetnych" :evil_lol: i jeszcze wiadro pomyj na glowe wylali ;) Trzymam kciuki za Boomerka! Quote
agnest Posted September 13, 2009 Author Posted September 13, 2009 Skacz chłopaku niech cie widzą nadal nic nie wiem. Ale dzisiaj nie będę dzwonić do Fundacji. Niedziela jest :evil_lol: Jutro rano zadzwonię. Może już pancia sie znalazła. Quote
fiorsteinbock Posted September 13, 2009 Posted September 13, 2009 Trzymamy kciuki :) musi sie dom znalezc! Quote
agnest Posted September 15, 2009 Author Posted September 15, 2009 Ciągle jeszcze czskam ale pani chyba już nie zadzwoni. Musiała jej nie odpowiadać umowa może kastracja. Nie wiem. Szukam dalej ...a Bumer czeka Quote
fiorsteinbock Posted September 15, 2009 Posted September 15, 2009 Czyli domek nie byl wart Bumera! Czekamy nadal i miziamy chlopaka za uszkiem! Quote
asik007 Posted September 15, 2009 Posted September 15, 2009 Podniosę chłopczyka chociaż kawał chłopa z niego Quote
agnest Posted September 16, 2009 Author Posted September 16, 2009 Rano taki poemat tu walnęłam i się kompuś zawiesił więc nie weszło. A teraz odświeżyłam Allegro i jutro robimy kolejną partię ogłoszonek. Smyranko na noc.:evil_lol: Quote
agata_lodz Posted September 17, 2009 Posted September 17, 2009 Znajomy mojego chłopaka szuka psiaka do domu z ogrodem pod Łodzią. Wcześniej miał owczarka niemieckiego, który dożył lat czternastu. Później wziął 2 szczeniaki, ale okazały się nieszczepione i zabił je koci tyfus. Teraz szuka dorosłego, 2-3 letniego psa. Jeszcze nie pokazywaliśmy mu Boomerka ale myślę żeby mu spodobał. To co? Pokazać psiaka? Quote
agata_lodz Posted September 18, 2009 Posted September 18, 2009 agnest napisał(a):Agata i co? Pokazałaś? Powiedziałam na razie mojemu chłopakowi żeby pokazał mu Boomera. Bo ja osobiście go nie znam - mój chłopak z nim pracuje. Przedzwonię do niego za jakąś godzinkę i spytam o sprawę. Quote
fiorsteinbock Posted September 18, 2009 Posted September 18, 2009 Liczymy na dobre wiesci :loveu: Wspomożcie Cioteczki katowanego Dropsa, zajrzyjcie jakie błyskotki na bazarku: http://www.dogomania.pl/forum/f99/autorska-bizuteria-na-hotel-dla-maltretowanego-dropsa-do-30-09-a-146794/ Quote
agata_lodz Posted September 18, 2009 Posted September 18, 2009 Nie widział Boomera, ale mówi, że chyba wstrzyma się do wiosny z nowym psiakiem ze względu na chorobę, która zabiła szczeniaki (TZ mi coś przebąkuje że to chyba jednak była parwowiroza). Ja nie wiem ile w tym jest prawdy, ale on twierdzi, że teraz jakby pojawił się u niego nowy psiak to też mógłby złapać to cholerstwo. Ale przecież Boomer to dorosły psiak - był szczepiony więc nic mu nie grozi. Powiedzcie mi czy faktycznie to możliwe aby psiak się czymś u niego zaraził? Bo jeśli nie, to TZ mu przekaże wszystko i może by się wtedy zdecydował. Nawet jeśli nie będzie chciał Boomerka to szkoda marnować taką okazję na dom dla innego psiaka. Tak mi się wydaje. Dajcie znać co sądzicie o jego obawach. Quote
agnest Posted September 18, 2009 Author Posted September 18, 2009 Agata miałam już taką sytuację. Bumer niby szczepiony a słyszałam że niektóre rasy są bardzo wrażliwe. Ale nie ma co gdybać ściągnę tu specjalistę Coolkate nich ona sie wypowie. Quote
agata_lodz Posted September 18, 2009 Posted September 18, 2009 Super - w takim razie czekam na opinię specjalisty. Quote
agnest Posted September 20, 2009 Author Posted September 20, 2009 Bumera trzeba byłoby doszczepić na parwo i okres co najmniej 2 tygodnie. Tyle wiem od Coolcaty. Quote
agata_lodz Posted September 20, 2009 Posted September 20, 2009 Trochę zachodu by z tym wszystkim było. Trzeba by najpierw sprawdzić chłopaka, on musiałby też poznać psiaka i zobaczyć czy faktycznie takiego sierściuszka by chciał. Później szczepienie, 2 tygodnie po szczepieniu trzeba odczekać. No nie wiem - jak chcecie, to możemy spróbować. Ja poproszę chłopaka żeby na początek z nim pogadał i dowiedział się co o tym myśli. Jak będzie się upierał na to żeby mimo wszystko wstrzymać się do wiosny, to najwyżej poszukam mu innego psiaka wiosną. Jest to jakaś opcja, a jak pojawi się inny, "mniej skomplikowany" chętny na psiaka to po prostu poszukam chłopakowi jakiegoś innego. Quote
Recommended Posts