Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Lipton jak większość naszych psów został przez nas zabrany ze szczecińskiego schroniska. Serce którejś z naszych wolontariuszek zabiło mocniej i już był u nas:) Przez pierwszy dzień zarówno my Liptona jak i Lipton nas obserwował bardzo podejrzanie. Jego bystry wzrok i nieprzeciętna inteligencja kodowały na co może sobie pozwolić. Przy czym, jak się okazało zamiary miał całkiem dobre. Dżentelmeńsko zachowuje się w stosunku do swojej kojcowej towarzyszki Panny Pusi i nie tylko. Puszczony bez smyczy bardzo się pilnuje, w zasadzie nie oddala się nawet na kilka metrów. Wciąż blisko, wciąż spokojnie i z nadzieją, że ten kto go teraz wyprowadza będzie już jego na zawsze. Czeka go małe leczenie uszu, bardzo zaniedbanych. Potrafi nawet rozróżniać kolory i zbliżanie się do niego z białą buteleczką leku na uszy wywołuje u niego efekt małego sympatycznego cwaniaczka, który o niczym innym nie myśli tylko o tym jak nas nabrać na to że leki już dzisiaj były. Robi to z wielkim wdziękiem. Wygląda za krawędzi budynku i patrzy jakby chciał powiedzieć: no jak darujesz mi dzisiaj czy muszę się poddać? Lipton to pies dla osób, które chcą mieć wiernego i spokojnego przyjaciela na dobre i na złe.

Biuro TOZ: 091- 487-04-37; Opiekunka Monika: 607-701-117

Posted

o już nie będzie się męczył w schronisku.. proponowałam go ludziom ale mówili ze jest... za DUŻY!!!!!! a i tak brali większe psy :shake::shake::shake:
przecież on jest uroczy :D:loveu::loveu::loveu:

Posted

Sebriel napisał(a):
Lipton jest piękny :p:p Wygląda ciutkę jak mix basseta :eviltong:

no właśnie !!!!!!!!!!!!
o ta rasa JA SIĘ TAK ZASTANAWIAŁAM JAKA TO JEST RASA .. ALE JEST JESZCZE JAKAŚ RASA DO NIEGO PODOBNA TYLKO JAKA ???