mtf zalesie Posted August 17, 2009 Posted August 17, 2009 napiszcie gdzie wplacac cos pomoge-u mnie mozna zglosic do gminy bezdomnego psa i sterylka jest na koszt gminy-sprobojcie wiecej na dt by zostalo Quote
Poker Posted August 17, 2009 Posted August 17, 2009 wpłaciłam 20 zł na konto Anny M.ale przez pomyłkę wpisałam,że dla Saby :oops:,a to ma być oczywiście dla Loli.:cool3: Quote
coronaaj Posted August 17, 2009 Posted August 17, 2009 =fizia;Wiem, że Clo pojechała łapać sunię - zobaczymy, co powie, po powrocie O Jezu, ja bede odlawiac z Bajk21 onkowate...nie bedzie trudno...bardzo boi sie ludzi ale przychodzi po jedzenie...jest podobno mlody jakies okolo 2 lat bardzo ladne ,mieszka w lesie pod Radzyminem kolo w-wy. Bajk21 nie moze jej (jego) wziasc do siebie bo ma ponad 20 psow, w tym niepelnosprawne .. miala parvo...potrzebna pomoc...piszcie do niej bo ja wyjezdzam po Mele do Wieliczki... Podaje Bajk21 tel Jola...501 980 665 Quote
coronaaj Posted August 17, 2009 Posted August 17, 2009 [quote name='clo']konkrety sa takie ze trzeba ja jak najszybciej stamtad zabrac i to na juz i umiesci w dt platnym lub darmowym..i wysterylizowac..koniecznie.. jest nowy hotelik pod w-wa http://www.dogomania.pl/forum/f937/czy-jest-zapotrzebowanie-na-hotelik-dt-kolo-warszawy-137165/#post12802655 Quote
tanitka Posted August 18, 2009 Posted August 18, 2009 u mnie sunia mogłaby być max 7 dni, czyli do 25 sierpnia. Quote
lucySxy Posted August 18, 2009 Posted August 18, 2009 Dostałam na PW nr konta. Wplace cala kwote za sterylke -250 zl, a pozostale wplaty wykorzystajcie na inny cel. Quote
fizia Posted August 18, 2009 Posted August 18, 2009 Ojej to wspaniale LucySxy:multi::multi: Mtf zalesie i Agatko - konto wysłane Poker nic się nie martw, będziemy wiedzieć, że Saba to Lucy :lol: Ogromne dzięki!!! Quote
Lidan Posted August 18, 2009 Posted August 18, 2009 Ale błyskawiczna akcja :multi: lucySxy i mtf zalesie jesteście niesamowite :loveu: I co dalej z Lolą? Jest już po operacji? Quote
fizia Posted August 18, 2009 Posted August 18, 2009 MIła mieć operację rano dzisiaj, ale ie wiem, o której godzinie. Może już po... Clo mówiła, że podobno w tej przychodni weterynaryjnej powstało mini schronisko - ludzie tak często podrzucają tam psiaki, że właściciele zbudowali 2 boksy, jest napis Psiaki i kociaki do adopcji. Podobno jest dużo prześlicznych szczeniaczków. Eghh... Quote
mtf zalesie Posted August 18, 2009 Posted August 18, 2009 czyli nikt nawet do gminy sie nie pofatyguje bo latwiej zbierac niz chodzic i urzednikow uczyc,tylko za ktorym razem nie da rady zebrac kwoty na kolejne zabiegi.wplace tylko na szczepienie,mam duzo potrzebujach psow do wplat na ktore sie zobowiazalam Quote
clo Posted August 18, 2009 Author Posted August 18, 2009 mtf zalesie ja moge sie bardzo chetnie pofatygowac do gminy tylko do ktorej?bo zupelnie nie wiem..ja robie jej sterylke w lesznowoli k magdalenki bo musialam ja zabrac ze starej milosnej a tu mam dom i zaufana lecznice ale do gminy moge isc bo jestem jak najbardziej za tym zeby urzednikow uczyc i zeby placili szczegolnie ze wtedy pieniadze moglyby isc na potrzebujace psiaki.tylko powiedz mi gdzie mam sie udac..potrzebuje w tym pomocy bo jeszcze nigdy po gminach nie chodzilam z taka prosba..ale zrobie to jak najchetniej. dziekuje kazedmu za szybko reakcje i pomoc!oraz za wplaty kazdemu z calego serca! sunia na dt zostanie w takim razie u mnie tzn u mojej mamy za darmo tylko teraz wlasnie ma robiony zabieg ..czekam na wiesci i tel od weta jutro postaram sie jej zrobic zdjecia.dzis wieczorem mamy ja odebrac.bede potrzebowac ogloszen ale to jak dojdzie do siebie.jest naprawde cudna ,malutka ,grzeczniusia i mlodziutka ma max rok..ale pewnie nie caly;( u mnie w stajni oczywiscie jak chcialam ja zabrac to uslyszalam,ze potem jak sie oszczeni...wiec podejrzewam ,ze szczeniory bylyby na handel..mam nadzieje tylko,ze teraz tfu tfu nie zemszcza mi sie na koniu ale jade tam jutro sprawdzic co i jak. jeszcze raz wam dziekuje a i od razu mam pytanie czy ktos bylby chetny dac chociaz dt szczeniakowi?bo tak jak fizia pisala w tej lecznicy pracuja super fachowcy,ludzie oddani bardzo swojej pracy moim zdaniem.ale maja oni podpisana umowe z gmina na przyjmowanie psow..bezdomnych,ludzie tez im podrzucaja..i niestety mimo ze zbudowali sliczne dwa kojce ,psiaki maja super czysto i ladnie to ich liczba teraz jest pewnie ok 12 stale sie powieksza...tylko jeden psiak cudny szorsciak jest starszy..reszta to zupelne maluchy ,badz podlotki..ale niezwykle piekne..szukaja domkow..albo chociaz dt zeby moc zwolnic miejsce nastepnym potrzebujacym..inaczej moga ich miec za duzo starsznie sie o to tam boja..i wtedy psy beda musialy jechac do schronu..prosze nie pozwolmy na to...to sliczne szczeniory ktore jesli trafia na dt..i zrobi im sie ladne zdjecia to szybko znajda domy...czy ktos moglby pomoc..ja jutro chce im porobic zdjecia..ale sama nie moge dac dt..bede miec lole dodatkowo...jednak porsze o pomoc..pomysly..moze ktos moze szczeniorkom albo dac dt albo zasponsorowac? jeszcze raz dziekuje kazdemu kto zjawil sie na watku Quote
fizia Posted August 18, 2009 Posted August 18, 2009 Trzxymam kciuki w takim razie za Lolę!!! A szczeniaczkom koniecznie, jeśli masz możliwośc, zrób zdjęcia i trzeba Je ogłaszać. Wakacje się końcą i może więcej osób będzie chętnych na adopcje Quote
clo Posted August 18, 2009 Author Posted August 18, 2009 lola cala i zdrowa!moja mama ma juz ja w domu:))biedna jest tylko obolala i popiskuje...ehh..to 1 moja taka sterylka aborcyjna..sama to przezywam..ale coz..nie bylo wyboru... niestety klinika nie policzyla nas jednak ulgowo tak jak sie spodziewalam...wyszlo za wszystko bo jeszcze leki 450zl..dlatego nadal prosze o wsparcie. ja od siebie dokladam 50zl plus bezplatny dt i zaszczepie ja ale to jak sie wygrzebie z ran.. Quote
Lidan Posted August 18, 2009 Posted August 18, 2009 clo napisał(a):lola cala i zdrowa!moja mama ma juz ja w domu:))biedna jest tylko obolala i popiskuje...ehh..to 1 moja taka sterylka aborcyjna..sama to przezywam..ale coz..nie bylo wyboru... Według mnie suka nie powinna być obolała. Powinny jeszcze dzialać środki przeciwbólowe podane przed i w trakcie operacji. Może być otumaniona i wystraszona ale nie powinna cierpieć :shake: Wprawdzie w swoim życiu sterylizaowałam tylko 2 suki ale żadna nie piszczała po zabiegu :roll: Quote
clo Posted August 18, 2009 Author Posted August 18, 2009 no moja mama powiedziala,ze lekko popiskiwala jak ja wiozla do domu stad niby ,ze obolala ale mama ma dla niej leki i wszystko wiec mysle,ze bedzie dobrze.ja jej jeszcze po zabiegu nie widzialam..wciaz jestem w pracy do 22 dlatego zdjecia malutkiej beda dopiero jutro ale napewno jej porobie.i tym szczeniorkom ktore tam sa tez..bo naprawde sliczne psiaczki..i tak mi ich szkoda Quote
clo Posted August 18, 2009 Author Posted August 18, 2009 zmiana planow co do zbiorki za sterylke:)to co juz dziewczyny tu na watku wczesniej zadeklarowaly i za co serdecznie dziekuje oddam mamie za sterylke poniewaz to ona zaplacila dzis a reszte moja mama powiedziala,ze dolozy a jesli ktos by chcial cos jeszcze nam dorzucic to pojdzie na konto wsparcia dla naszych psiakow i wyciaganie ich do hotelikow:)) Quote
Sylwia K Posted August 18, 2009 Posted August 18, 2009 Ciesze się, ze sunia już po zabiegu. Czekam na zdjęcie aby zobaczyć sunieczkę. Ze swej strony mogę pomóc robiąc małej ogłoszenia niestety tylko:oops:. Quote
clo Posted August 18, 2009 Author Posted August 18, 2009 wlasnie rozmawialam z mama i malutka teraz odsypia..jutro beda zdjecia obiecuje bo mam nadzieje,.ze jutro nie bede musiala pracowac;/ Quote
mtf zalesie Posted August 18, 2009 Posted August 18, 2009 .wymaga to chodzenia wielorazowego ale kazda nastepna osoba ma latwiej jak po 10 razie dociera do urzednikow ze jednak taniej szybciej bedzie jak zrobia to o co proszisz,/zawsze grzecznie straszac przestrzeganiem przepisow , internetem i organizacjami prozwierzecymi/ 1.dobrze miec adresy lub tel. do osob ktore potwierdza ze pies jest bezdomny/ja biore i pisze adresy z sasiedztwa gdzie pies bywa/ 2.opis lub zdjecie psa 3.zalatwia sie w gminie na terenie ktorej pies przebywa bo ta gmina musi zaplacic hyclowi za odlowienie i powinien on oddac im poswiadczenie do jakiego przytuliska po odlowieniu odstawil psa-kosztuje to gmine od 500 do 1000zl, wiec zaplata za sterylke jest dla nich tansza o ile zabierzesz od nich psa - ja glownie w piasecznie i lesznowoli na tym bazuje,z ta druga gmina zajmuje mi 2x wiecej czasu ale jest tez do zalatwienia. .jesli pies byl zabrany ze starej milosnej do innej gminy to masz troche pod gorke to zalatwianie. Quote
clo Posted August 18, 2009 Author Posted August 18, 2009 no ja wlasnie w lesznowoli ja ciachnelam..dokladnie lazach nie wiem czy wiesz gdzie to jest..ale mieszkam w magdalence..tzn moja mama wiec tam bylo blisko pozatym znam ta klinike i mialam nadzieje,ze bedzie troche taniej..no ale wyszlo mega drogo..sunia jest u mnie spi na kanapie;)niezle..jak na stajenna przyblede;)hmm to moze jeszcze uda mi sie jakos cos od nich wywalczyc?zawsze warto probowac..tylko teraz nie wiem..bo nie mam dowodow ze pies byl bezpanski..tzn bo rozumiem ze tkie sa potrzebne? Quote
Lidan Posted August 18, 2009 Posted August 18, 2009 Najważniesze, że maleńka jest już bezpieczna i że dzięki szybkiej akcji clo nie przybędzie kolejnych małych bezdomniaczków :multi: Oby teraz wszystko ładnie się goiło :kciuki: Jakiej ona jest wielkości? Quote
mtf zalesie Posted August 18, 2009 Posted August 18, 2009 to co jest mu potrzebne to decyduje urzedas i od niego to zalezy- nie ma zadnych przepisow -formalnie to wystarczy twoje zgloszenie a sprawdzaniem bezdomnosci powinno byc na jego glowie.ale caly czas bedzie kombinowal aby sprawy sie pozbyc wiec lepiej byc o krok do przodu aby nie mogl znalezc argumentu -dlatego ja tak robie Quote
clo Posted August 18, 2009 Author Posted August 18, 2009 mtf zalesie a moze moglabys jakos mi pomoc?tzn moze moglybysmy sie razem w tej lesznowoli spotkac? lola jest wielkosci yorka;) Quote
Recommended Posts