clo Posted August 16, 2009 Posted August 16, 2009 witajcie!po wakacjach pojechalam dzis wlasnie do mojego konia ktory stoji w stajni w starej milosnej.Od jakiegos czasu krecila sie tam sliczna sunia wielkosci jamnika jest naprawde cudna i slodka.juz kilka razy probowalam sie dowiedziec czegos wiecej o suni ale nikt nie byl w stanie mi udzielic informacji skad sie tam wziela ale napewno zostala tam podrzucona,kreci sie bez przerwy miedzy zolnierzami bo mamy tam szwadron RP i tam pomieszkuje.niestety dzis zobaczylam ,ze sunka jest w bardzo ale to bardzo zaawansowanej ciazy!!!!!urodzi pewnie na dniach!blagam o pomoc!moge pomoc ja wysterylizowac dowiezc gdziekolwiek ale niestety nie mam gdzie jej przetrzymac...kompletnie...sama mam juz dwa psy u mamy tez sa zwierzaki nie mam co z nia zrobic:(((blagam jest naprawde malenka..i mlodziutka to jej piewrsza cieczka musiala byc i 1 ciaza!nie moge doprowadzic do tego zeby urodzila...bo tam nie bedzie nawet bezpieczna..czy ktos ma jakis pomysl ,moze mi pomoc?!! Quote
clo Posted August 16, 2009 Author Posted August 16, 2009 mysle,ze w razie co znajde jej miejsce w hoteliku jednak sa potrzebne deklaracje...nie wiem prosze pomozcie..nigdy nawet jeszcze nie sterylizowalam suni w tak zaawansowanej ciazy... Quote
Poker Posted August 16, 2009 Posted August 16, 2009 trzeba by najpierw weta spytać o zaawansowanie ciąży i czy można w tym okresie robić steylkę aborcyjną. Mogę wesprzeć groszem hotelik. Zrób jej zdjęcia . Quote
clo Posted August 16, 2009 Author Posted August 16, 2009 o zdjecia nie latwo bo wogole nie latwo j namierzyc..poniewaz stajnia ma ogromny teren i to otwarty ,przy lesie...i dlatego jak sie gdzies wloczy to czasem ciezko ja np zobaczylam ja 1 raz od miesiaca bo jak przyjezdzalam to jej nie bylo na ogol bo gdzies z zolnierzami chodzila..ehh nie wiem sama co robic ale chce jutro po nia jechac. koniecznie i ja wysterylizowac bo to chyba jedyne wyjscie...ale musze uzbierac i na sterylke i na hotelik..sunia jest naprawde cudna wiec potem z domem nie powinno byc zadnego problemu..tylko potrzebuje pomocy nawet nie wiem wlasnie czy mozna jeszcze ja ciachnac...:( Quote
clo Posted August 16, 2009 Author Posted August 16, 2009 hotelik to bedzie pewnie ok 300zl miesiac..a sterylka nie wiem ile moze kosztowac...z 250?:(nie mam pojecia nawet... Quote
Lidan Posted August 16, 2009 Posted August 16, 2009 W sumie chyba na to samo by chyba wyszło gdyby zrobić cesarkę i odrazu uśpić szczeniaki. Wiele lat temu mialam podobną sytuację ze starszą bo chyba 12-13 letnią suczką. Weterynarz sam wtedy zaproponował cesarkę w obawie, że suka może mieć problemy z oszczenieniem się. Przy okazji oczywiście usunięto jej wszystko. Po operacji dowiedziałam się, że szczeniaki i tak były już martwe. Suka zniosła to wszystko nadzwyczaj dobrze i dożyła 17 lat :-) Quote
clo Posted August 16, 2009 Author Posted August 16, 2009 ale ja nawet jak narazie nie mam gdzie jej zabrac...co z nia zrobic..nie mam funduszy..ehh..do kitu..ale nie moge zeby sie oszczenila..gdzie na polu albo w stajni i znow kupa malych i bezdomnych..plus pijani stajenni..domyslam sie co im zrobia.. Quote
Divi Posted August 16, 2009 Posted August 16, 2009 Kurde szkoda psinki mała biedulka, ale nie wiem jak mogę pomóc jestem spłukana, jedyne co mogę zrobić to podnosić ehh bardzo mi przykro :( Quote
Poker Posted August 16, 2009 Posted August 16, 2009 Musisz trochę konkretów się dowiedzieć i wtedy napisac w tytule jakiej pomocy trzeba. Zdjęcie jest KONIECZNE do ogłoszeń, banerka. Quote
clo Posted August 16, 2009 Author Posted August 16, 2009 konkrety sa takie ze trzeba ja jak najszybciej stamtad zabrac i to na juz i umiesci w dt platnym lub darmowym..i wysterylizowac..koniecznie.. Quote
clo Posted August 17, 2009 Author Posted August 17, 2009 podniose sunieczke!!!prosze o pomoc...nie mam gdzie jej zabrac..czy ktos ma jakis pomysl? Quote
clo Posted August 17, 2009 Author Posted August 17, 2009 blagam o grosz na sterylke!jade po sunie nie mam wyjscia inaczej tam urodzi ale potrzebuej wsparcia na sterylke...chociaz Quote
lucySxy Posted August 17, 2009 Posted August 17, 2009 Ile sterylka?przesle Ci ten grosz. Daj info na PW z kontem Quote
fizia Posted August 17, 2009 Posted August 17, 2009 O rany - trzeba coś zrobić - tylko czy ta sterylka nie bezie już zbyt niebezpieczna, jak to tak na dniach ma być poród? Quote
lucySxy Posted August 17, 2009 Posted August 17, 2009 Tylko po badaniu i zgodzie lekarza ,oczywiscie! I moze byc za pozno, macie racje.. Ale trzeba ja zbadac, azeby zbadac , trzeba ja złapać jak rozumiem..... No i domek.Mam namiar na jeden hotelik, ale 20zł/dobe, - piesek moze byc po sterylce. Quote
Lionees Posted August 17, 2009 Posted August 17, 2009 [quote name='lucySxy']Tylko po badaniu i zgodzie lekarza ,oczywiscie! I moze byc za pozno, macie racje.. Ale trzeba ja zbadac, azeby zbadac , trzeba ja złapać jak rozumiem..... No i domek.Mam namiar na jeden hotelik, ale 20zł/dobe, - piesek moze byc po sterylce. Kurcze nic taniej?Przecież ona jest podobno malusia,mniejsza od jamniczka:-( Quote
fizia Posted August 17, 2009 Posted August 17, 2009 Wiem, że Clo pojechała łapać sunię - zobaczymy, co powie, po powrocie Quote
tanitka Posted August 17, 2009 Posted August 17, 2009 ja mogę sunię kilka dni przetrzymać u siebie po sterylce, albo cesarce w zalezności co wet doradzi. Mieszkam niedaleko Starej Miłosnej. Quote
fizia Posted August 17, 2009 Posted August 17, 2009 O to może tak by się udało!! Czekamy, co powie Clo Quote
fizia Posted August 17, 2009 Posted August 17, 2009 Mam takie wiadomości do Clo Sunia zabrana - jest teraz chwilowo u Mamy Clo, bo nie było zupełnie co z Nią zrobić Jutro umówiona sterylizacja - weterynarz powiedział, że nie ma zagrożenia dla suni. STERYLIZACJA BĘDZIE KOSZTOWAĆ 250 ZŁ - BARDZO POTRZEBNE WSPARCIE, NAWET NAJMNIEJSZE KWOTY!:modla::modla: Clo nazwała Ją Lola jest podobno przecudna! Supergrzeczna! Przesłodka! Quote
fizia Posted August 17, 2009 Posted August 17, 2009 Tanitka - a jak długo byłabyś w stanie przetrzymać Lolę? Quote
Recommended Posts