sortis Posted April 19, 2005 Posted April 19, 2005 Jest obsada sędziowska: Lavinia Steer (ROM) Airedale Terrier, Niemiecki terier myśliwski (Deutscher Jagdterrier), Lakeland Terrier, Foksterier krótkowłosy (Fox Terrier smooth), Foksterier szorstkowłosy (Fox Terrier wire) Rainer Jacobs (D) Bedlington Terrier, Border Terrier, Irish Glen of Imaal Terrier, Irish Soft Coated Wheaten Terrier, Kerry Blue Terrier, Terier irlandzki (Irish Terrier), Terier walijski (Welsh Terrier), Jack Russell Terrier, Parson Russell Terrier, Terier brazylijski (Terrier Brazileiro), Nihon Teria, Manchester Terrier, English Toy Terrier Torsten Himmrich (D) Cairn Terrier, Terier szkocki (Scottish Terrier), Sealyham Terrier, Norfolk Terrier, Norwich Terrier, Terier czeski (Cesky Terrier), Dandie Dinmont Terrier, Skye Terrier, Terier australijski (Australian Terrier), Australian Silky Terrier Viva Maria Soleckyj-Szpunar (PL) West Highland White Terrier Małgorzata Zakrzewska (PL) Yorkshire Terrier - suki, bez klasy szczeniąt (bitches without puppy class) Katalin Radvanszky (H) Yorkshire Terrier - suki klasa szczeniąt (bitches – puppy class), psy (males) + BOB Małgorzata Jurek (PL) Bulterier (Bull Terrier), Bulterier miniaturowy (Miniature Bull Terrier), Staffordshire Bull Terrier Lokodi Csaba Zsolt (ROM) American Staffordshire Terrier - psy (males) + BOB Andrzej Jendrasiak (PL) American Staffordshire Terrier - suki (bitches) Cieszymy się? Quote
Fuka Posted April 19, 2005 Posted April 19, 2005 :o No nie wiem, bo Lavinia Steer lubi szorstkie foksiczki z siodłem, takie przełamane. No i Łezka nie bedzie mogła sie pokazac, bo jej Pani sedziuje :-? Quote
orsini Posted April 19, 2005 Posted April 19, 2005 SKAD MASZ?????? a kto ma sznaucerki min. czarno-srebrne???plizzzz Quote
bo Posted April 19, 2005 Posted April 19, 2005 wszystko jest tu: http://www.zkwp.pl/wyst05pl/poznan_M.html cała obsada i finały w Poznaniu :lol: Quote
Nitencja Posted April 19, 2005 Posted April 19, 2005 Fuka podziwiam :) po jednej wystawie wiesz jak Lavinia sedziuje ;-) ?? Quote
Ramir Posted April 19, 2005 Posted April 19, 2005 No to mam odpowiedź na nurtujące mnie pytanie. Quote
Flaire Posted April 19, 2005 Posted April 19, 2005 Ramir napisał(a):nurtujące mnie pytanie."Kto wygra?" :wink: Quote
Flaire Posted April 19, 2005 Posted April 19, 2005 Ramir napisał(a):Noooo nie. Kto sędziuje.Aaaa, OK. :D Quote
Fuka Posted April 19, 2005 Posted April 19, 2005 Nitencja napisał(a):Fuka podziwiam :) po jednej wystawie wiesz jak Lavinia sedziuje ;-) ?? No własnie napisałam, ze nie wiem, ale masz racje w pospiechu zagalopowalam sie deczko, bo powinnam była dodac, ze obawiam sie, albo ze mam wrazenie... Dodam, ze to o przełamanej suczce nie było moim stwierdzeniem tylko :roll: :wink: A sedziowan było dwa - bo ta suczka potem zostala wybrana do finału na grupie. Eh - sama wiesz, ze najchetniej bym tam pojechala, ale pytanie brzmi czy wlascicielka kundli zdecyduje sie wydac kupe kasy na kolejny test sedziego :-? Quote
Aluzja Posted April 20, 2005 Posted April 20, 2005 No i dobrze.Jest jak jest. A swoja droga ile lat sedziuje Lavinia??????od kiedy ma uprawnienia miedzynarodowego?:-))) Dobrze,ze dziewczyna ma chociaz pojecie o psach.Chociaz co do lakies...ale mysle ,ze pozwolmy Jej dzialac a potem oceniajmy. Lepsza Rumunka niz Rosjanka;-))))Zwazywszy ,ze Lavinia Steer jest osoba bardzo inteligentna ,znajaca doskonale jezyk angielski.Dodatkowo mysle,ze w airedale swobodnie sie znajdzie sama bowiem je hoduje (a raczej jej partner zyciowy Zsolt ). Mysle,ze nawet bedzie mogla zobaczyc ( po raz kolejny) dzieci "swojego" psa rezydujacego w POlsce.A trzeba jej przyznac ,ze ostatnio je oceniajac stac ja bylo na naprawde duzy obiektywizm. A mnie wciaz marzy sie stylowy np.angielski sedzia fachowiec od terrierow.Widac jednak ,ze chyba jednak tylko hodowco zalezy na tym a oddzialy i tak robia swoje. Powiem tylko jedno:nie dziwmy sie potem poziomowi ras ........nie miejmy pretensji do nikogo ,ze hoduje kiepskie psy skoro wygrywa itp itd..jacy sedziowie takie wyniki wystaw i takie preferencje w hodowli:-)) Quote
Sajko Posted April 21, 2005 Posted April 21, 2005 Oooo, dla nas dobrze, bo Drago pani Jurek się strasznie podobał :wink: poza tym, ten rok i tak jest super dla bulli, bo 4 razy mają sędziować angielscy specjaliści, więc nie mamy co narzekać :D Quote
Flaire Posted April 22, 2005 Posted April 22, 2005 [quote name='Fuka']Sajko - zawdzieczasz mi jednego z nich :lol:No fajnie. A dla swojej rasy jakiegoś nie załatwiłaś? :evil: :roll: Quote
Sajko Posted April 22, 2005 Posted April 22, 2005 Flair, bo my milii jesteśmy, a nie od razu z taką buźką ' :evil: ' wyskakujemy 8) :wink: Fuka, dzięki :lol: Quote
Fuka Posted April 22, 2005 Posted April 22, 2005 Niestety :( - u mnie w oddziale sa dwie sekcje - terierow typu bull i reszty, no i pani od niebulli wymyslila sobie innych sedziow :roll: Quote
Aluzja Posted April 22, 2005 Posted April 22, 2005 EE FUKA Ty tu nie gadaj ,ze cos zalatwilas:-(( Mialo byc ,ze na karjowej terrierow w RAciborzu w listopadzie sedziowac miala wielkiej klasy sedzina Judith Averis i David Scrawthorn-rowniez specjalista. Fuka sama proponowala ,ze skontaktuje sie z Judith (jako jej byla pracodawczynia) i dogada szczegoly a oddzial wysle wtedy co potrzeba. Niestety nic nie zlatwiono-skonczylo sie na delaracjach :-? :-(Fuka po prostu zapomnialas:-(( A teraz to juz prezes za Chiny sie nie zgodzi bo niestety ida juz reklamy wystawy:-(( Quote
Fuka Posted April 22, 2005 Posted April 22, 2005 Buuuuu Aluzja - ja naprawde zapomniałam, kurcze wiedzialam, ze ty czegos chcesz ode mnie, a nie wiedzialam co :( Czemu sie nie upomnialas? Buuuuu.... Pamietasz ja tam dzwonilam ale Judith nie bylo, a potem zapomniałam... Quote
Ramir Posted April 22, 2005 Posted April 22, 2005 Fuka!To tylko żaba daje ciała? Czy coś mi umkneło, coś bardziej subtelnego? Quote
Aluzja Posted April 22, 2005 Posted April 22, 2005 A co ma zaba do tego ,ze sprawa zostala zawalona??? Fuka przypominalam Ci ale jak juz bylo za pozno to po co mialam strzepic jezyk??I pewnie bym nie ruszyla tematu gdyby nie to ,ze poruszylas temat "zalatwienia" sedziego. Ja osobiscie uwazam ,ze to wielka szkoda ,ze tak wielkiej klasy sedziowie nie beda sedziowac w najblizszym czasie u nas. Z drugiej strony mam nauczke ..moglam dac Ci mniejszy kredyt zaufania:-)) Quote
Fuka Posted April 22, 2005 Posted April 22, 2005 Lew - krol puszczy wezwal wszystkie zwierzeta i poprosił je zeby te piękne ustawily sie po jego prawej stronie, a mądre po lewej, potem zamknął oczy policzył do 100 i kiedy spojrzał na zgromadzone przed nim zwierzeta - okazało sie, ze rzeczywiscie - piękne stoja po prawej stronie, a mądre po lewej. Tylko żaba siedziała po srodku. Spytał - żabo czemu nie ustawiłaś sie tak jak prosiłem? A żaba na to - przeciez sie nie rozdwoję... :roll: Agnieszko, ja sama strasznie załuje, ale zapomniałam, miałam urwanie głowy i zapomniałam - mea culpa! Quote
Flaire Posted April 22, 2005 Posted April 22, 2005 Fuka napisał(a):ja nie jestem żaba :roll: Fuka napisał(a):A żaba na to - przeciez sie nie rozdwoję... Funiu, jak nie jesteś żabą, to czemu się nie rozdwoiłaś?? :wink: Quote
Recommended Posts