Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• 3 weeks later...
Posted

Słuchajcie tutaj maja ogromny wybór szamponów dla najbardziej wybrednych psiaków: antyalergiczne, do włosów skołtunionych, do suchej skóry, dla szczeniąt, odżywki, itd. Bardzo wydajne są te szampony i niedrogie, poza tym szybko je wysyłają.

• 4 weeks later...
Posted

ja goraco polecam Megamazon i Pet Society dobra cena, szmpony to koncentraty a opakowania mozna kupic w roznych pojemnosciach w zaleznosci od zapotrzebowania
do tego bardzo przyjemny zapach i bardzo dobrze odzywiony wlos

Posted

Na rynku jest tyle dostępnych szamponów dla psów, że czasem ciężko jest się zdecydować na jakiś konkrety. A to ile kosztuje to chyba zależne jest od tego, gdzie się kupuje. Ja np. swojego Dextera kąpię takim szamponem
http://www.e-karma.pl/product-pol-532-Naturalny-szampon-bez-splukiwania-.html
bo zrobiony jest z naturalnych składników;) I nie boję się, że skóra i sierść mojego pupila będzie podrażniona. Przyznam, że Dexter bardzo lubi kąpiele i dlatego staram się wybierać dla niego same najlepsze kosmetyki do kąpieli;), żeby sprawić mu jeszcze więcej przyjemności ;)

• 4 months later...
Posted

Ja mam biszkoptowego labradora i szczerze mówiąc nigdy nie używaliśmy żadnego psiego szamponu, szczerze polecam zwykłe szare mydełko, zwłaszcza dla alergików, jest naturalne, więc nie uczula i dobrze usuwa zabrudzenia.

• 2 months later...
  • 1 month later...
  • 4 weeks later...
  • 2 weeks later...
Posted

Najchętniej używam kosmetyków all systems , tylko,że nie należą one do najtańszych:) Z kolei dobre są też szampony Amiwet( na krakvet.pl kosztują około 15 złotych) . Warto jednak zauwazyć,ze to co będzie odpowiednie dla jednego psa przy innym może się nie sprawdzić

• 10 months later...
Posted

pamiętaj, że psa nie powinno się kąpać zbyt wcześnie gdy jest szczeniakiem, poza tym nie za często. Powinno się kąpać psa mniej więcej co 3-4 miesiące a nie częściej. Psy muszą czuć swój własny unikatowy zapach, dzięki temu czują się bezpiecznie także poczekaj jeszcze z kąpielą ale jak już zdecydujesz się wykąpać psa i będziesz czuć, że jest taka potrzeba ;) to kup szampon dla szczeniaków np. w sklepie Krakvet.

Posted

chau napisał(a):
pamiętaj, że psa nie powinno się kąpać zbyt wcześnie gdy jest szczeniakiem, poza tym nie za często. Powinno się kąpać psa mniej więcej co 3-4 miesiące a nie częściej. Psy muszą czuć swój własny unikatowy zapach, dzięki temu czują się bezpiecznie także poczekaj jeszcze z kąpielą ale jak już zdecydujesz się wykąpać psa i będziesz czuć, że jest taka potrzeba ;) to kup szampon dla szczeniaków np. w sklepie Krakvet.

O częstotliwości kąpania psa jest osobny wątek, na którym takie poglądy są nieco zweryfikowane ;) My nabyliśmy np. szampon z Beaphara, tylko dla psów białych, młody wykąpany wczoraj i szampon mogę polecić - nie drapie się, za to ładnie pachnie, dobrze się pieni i jest wydajny. Ma też w składzie zawarty aloes.

• 4 weeks later...
Posted

No tak, wszystko zalezy od danego psa, tego jaką ma sierść. Poglądy są na to różne, ja tylko przedstawiłam swój :) A w tym sklepie, który wymieniłam też są szampony dla psów o białej maści, ostatnio moja koleżanka kupowała taki dla swojego szczeniaka :) Jak działa to się okaże za jakiś czas. A dobrze, że szampon ma aloes w składzie, dobrze działa to na skórę i sierść psa - kojąco :)

• 9 months later...
Posted

Ten ślicznie pachnie ;D[URL]http://www.google.pl/imgres?q=szampon+over+zoo+frutti&um=1&hl=pl&sa=X&biw=1024&bih=653&tbm=isch&tbnid=c9hwkEpxblImaM:&imgrefurl=http://www.over-zoo.pl/produkt/wszystkie-produkty/frutti-power/&docid=qkqj3a6qVyPxHM&imgurl=http://www.over-zoo.pl/wp-content/uploads/2012/06/big_img-frutti-power.jpg&w=540&h=353&ei=QDItUKLOMvLP4QT23YCoDg&zoom=1&iact=hc&vpx=401&vpy=314&dur=11281&hovh=181&hovw=278&tx=161&ty=137&sig=110007716360616628761&page=1&tbnh=147&tbnw=192&start=0&ndsp=18&ved=1t:429,r:8,s:0,i:94[/URL]