Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Macie jakiś do polecenia dla czarnego kilkumiesięcznego szczenięcia? Żeby suma nie była jakaś duża, a szampon był dość dobry i skuteczny. Na razie używaliśmy Hiltona dla szczeniąt anty insektowy, ale sama nie wiem, czy takie sklepowe są dobre...

Proszę o porady. ;)

Posted

Ja używam na moim spanielu szampon HAU NORKA, pies po nim żadnych sensacji nie miał, sierść ma ładną i błyszczacą i w sumei nie ma sie do czego przyczepić:) Fakt faktem, że pies jest niewystawowy więc szampon tez ma taki zwykły a nie do zadań specjalnych :P

Posted

Jak nie znajdziesz w zwykłych zoologicznych, to w zoomania.pl masz parę szamponów dr. seidl do wyboru, w zależności od sierści, jest też dla szczeniąt. Miałam szampon tej firmy i jest całkiem dobry, spokojnie możesz kupować, a cena zachęcająca.

• 1 month later...
Posted

Witam wszystkich! Chciałam prosić o poradę czym kąpać bernardyna? Jego sierść przysparza dużo kłopotów :P czy są produkty dostosowane do takich bujnych fryzur naszych pupili?? Z góry dziękuję za pomoc!

Posted

Mam pytanie, nie chcę tworzyć nowewgo wątku więc się podepnę :P
Czy mozna psa kąpać w szamponie dla dzieci Bambino- klasyczny szmpon dla niemowlaków. (szampon jest z panthenolem )

Posted

aniaijaga napisał(a):
Mam pytanie, nie chcę tworzyć nowewgo wątku więc się podepnę :P
Czy mozna psa kąpać w szamponie dla dzieci Bambino- klasyczny szmpon dla niemowlaków. (szampon jest z panthenolem )

Ja swojego kąpałam ale ja mam grzywkę ;) , ale polecam szampony z TRIXIE.
My akurat używamy do białej sierści, bo rewelacyjnie dopiera :evil_lol:

Posted

Koreksonowa napisał(a):
Ale w sumie po co skoro jest tyle szamponów dla psów w cenach róznych róznistych?

Kiedyś jakieś 10 lat temu, jak kupowalismy wyprawkę dla naszego psa to kupiliśmy w zoologiku wlasnie jakiś szampon dla psów, nie pamiętam nazwy ,ale byl tani. I po kąpieli pies dostał strasznej wysypki, czerwone krostki na całym brzuchu. Poszlismy do weta i oczywiście wyspiewal super drogie leczenie (jak na moją kieszeń) i od tamtego czasu wyleczylam się z psich szamponów, jakiś uraz.

Posted

Ja polecam szampon O2 firmy Vulpes(7,5 za 150ml). Jest tani, skoncentrowany przez co niezwykle wydajny, do kazdego rodzaju siersci a najwazniejsze jest to, ze ma doskonałe właściwosci myjące. Prowadze salon fryzjerski dla psów i tego szamponu używam do pierwszego mycia. Nadaje sie dla szczeniąt a włos zachowuje długo świeżośc. Polecałam go wielu hodowcom (york, chow chow, pon, shih tzu, bobtail...) i wszyscy zgodnie twierdzili, ze jest rewelacyjny;)

Posted

moje psisko ostatnio wytaplało się w czymś okropnie i paskudnie śmierdzącym.:mad: no cóż była to sobota popołudniu... wszytsko pozamykane a w domu jak na złósć żadnego psiego szamponu... :angryy:wieczorem byłam w kauflandzie i znalazłam szampon za całe 3,50 za 200ml:roll: aż się bałam co to będzie no ale z psem nie szło w domu wytrzymać:mad: wykąpałam i wiecie co... sierść mięciutka, aksamitna, PACHNĄCA I lśniaca:crazyeye: szok

a to cudo bylo firmy filuś:evil_lol:

• 1 month later...
Posted

A co myslicie o szamponie Hery Szampon Intense Blanc dla biszkoptowego labradora?Znalazłam taki na zoomania.pl i widzę że można go kupić za niewielkie pieniądze i ze jest bardzo dobry, szczególnie dla psów z białą sierścią. Miałam juz kilka szmponów, znalazłam kilka które kupuje regularnie, bo są przeze mnie sprawdzone. O tym słyszałam od mojej znajomej, która też ma labradora i bardzo sobie chwali ta markę.

Posted

Ja najczęściej używam szamponu Amiwet, ja i mój pies bardzo go lubimy, jest to szampon z odżywką i witaminą E. Sierść mojego psiaka łatwo się rozczesuje, a potem jest piękna, lśniąca i błyszcząca. Używałam wiele szamponów a ten jest najlepszy dla mojego bernardyna;)

• 2 weeks later...