majuska Posted August 16, 2009 Posted August 16, 2009 Wyrzucane, niechciane, pozostawiane same sobie...a jednak wciąż pełne troski, miłości i opiekuńczości.... Zamknięte wraz ze swymi maleństwami za kratami boksu....a jednak pełne spokoju, łagodności i właściwie wdzięczne za ten los. Człowiek nie pokazał im co to miłość, troskliwość ..... a one potrafia ją wciąż okazywać. Ich śliczne maluszki opuszczają szybko schroniskowy boks tulone i całowane przez nowych właścicieli w drodze do swego domku.....mamuśki odprowadzając wzrokiem swojego ostatniego dzieciaczka zostają w zakratowanym boksie, często na długi, długi czas, zapomniane, staja się po prostu kolejnymi bezdomnymi i niekochanymi przez nikogo psami. Ten wątek jest poświęcony suczkom, które trafiły do Orzechowskiego schroniska wraz ze swymi maleństwami i poszukują domków. Kontakt: Renata tel. 600 401 564 mail. r.szyszka@op.pl Quote
majuska Posted August 16, 2009 Author Posted August 16, 2009 Oto Brendy. Sunia o oryginalnej urodzie, pozostawiona z 3 szczeniaczkami przypięta do łańcucha, nie pozostawiono jej nawet miski z wodą. Zgłoszono to do schroniska i tak trafiła z trójką swoich dzieciaczków do orzechowskiego schronu. Imię pochodzi od koloru sierści. Jest bardzo łagodna, opiekuńcza. Chętnie wychodzi na spacery i jest na nich bardzo grzeczna. Brendy została wysterylizowana. Wszystkie maluszki w domkach! początkowo były z nią trzy małe suczki - rozrabiaki, jednej już się udało trafić do kochającego domku, dwie dziewczynki jeszcze czekają: Quote
majuska Posted August 16, 2009 Author Posted August 16, 2009 Oto Juka. Jest w DT ! Drobniutka, maleńka sunia, bardzo zagubiona na początku teraz już lepiej znosi schronisko, lubi pieszczoty i cieszy się gdy podchodzi sie do jej boksu, bo wie, że będzie mogła za chwilkę pobiegać po wybiegu i odpocząć troszkę od swojej rozbrykanej gromadki, po chwili wraca do dzieci. Poniewaz Juka nie ma dostatecznej ilości pokarmu , pracownicy schroniska dbaja bardzo i o nią i o maluszki. Sunia została prawdopodobnie wyrzucona ze swojego domu, znaleziono ja na polach z gromadką szczeniaczków. Suńka jest bardzo delikatna i niekłopotliwa, jest malutka więc powinna sie zmieścić w każdym domku. Quote
majuska Posted August 16, 2009 Author Posted August 16, 2009 A oto maluszki Juki. Początkowo była ich szóstka , zostało cztery rozrabiaki: 3 chłopców Wszystkie maluszki w domkach!! i dziewczynka ma domek!! Quote
majuska Posted August 16, 2009 Author Posted August 16, 2009 I kolejna mamusia Gabi. Młoda sunieczka, drobniutka, bardzo łagodna, a uroku dodaje jej śliczny delikatny " zezik". Ona z kolei została podrzucona w największe upały pod schronisko z dzieciaczkami. Znalazła tu dobrą opiekę i spokój, ale szczeniaczki prawie wszystkie już do domków trafiły i dla niej też domek bardzo by się przydał... szczeniaczków była piątka, teraz została tylko dziewczynka Ma domek!!!! i wesoły chłopaczek - Ma domek! Quote
majuska Posted August 16, 2009 Author Posted August 16, 2009 I kolejna dzielna mamuśka Andzia. Również podrzucona pod schron z 11 maluchami. Sunia średniej wielkości, onkowatej urody, bardzo sympatyczna, wesoła i łagodna.Andzia to wyjatkowo dzielna sunia , bardzo troskliwa i opiekuńcza. Odchować 11 maluchów to na prawdę nie lada wyczyn. Dogaduje się z innymi psiakami. Szczęśliwie powiodło się jej maluchom, każde trafiło już do swojego domku, a Andziulka czeka.... Quote
majuska Posted August 16, 2009 Author Posted August 16, 2009 W imieniu dzielnych mamusiek poproszę zdolne ciotki o banerki;) Quote
halcia Posted August 16, 2009 Posted August 16, 2009 Wszystkie sunieczki bardzo piekne.Maluszkami ludzie sie zachwycaja,bo małe...ale gdy urosna?A najstraszniejsze jest to,ze czasem jedno dwa maluchy zostaja.....dorastaja w schronie:-(Tak sie przydarzyło małej Fizi córce Fiszki, nie zaznała domku ,Tonia-Mela urodzona w schr.ma juz 2 lata i dalej czeka,moja ukochana Nela tez nie wie co to dom.8 lat czekania w schronie...prawdopodobnie też urodzona w Orzechowcach i jako szczeniak nie miała szczescia by ktos zwrócił na nia uwage.To tez i apel.Sterylizujcie suczki . Quote
majuska Posted August 16, 2009 Author Posted August 16, 2009 Szczeniaczki są cudne i kochane, ale nie mamy nigdy pewności , że domek do którego trafią to domek na zawsze i w pełni szczęśliwy. Zapobieganie wszelkim psim nieszczęściom to podstawa i właśnie niech to się dzieje poprzez sterylizację. Dobrze, że w Orzechowcach suki są sukcesywnie sterylizowane, ale jak widzicie, tylko kilka przypadków z okolicznych wsi, gdzie nikt się tym nie przejął, a mnóstwo kolejnych bid na świecie:shake: Quote
karolciasz28 Posted August 16, 2009 Posted August 16, 2009 Dzielne suczki:-(. Chciałam zrobić zbiorowe ogłoszenia, ale wszystko by mi się poprzestawiało. Zrobimy oddzielne nie martwcie się kochane mamuśki. Halciu Nele ogłaszam a jak chcesz to mogę poogłaszać Tonie-Melę, czy ona jest na stronie schroniska, bo jeśli nie to nie mam z czego posklejać tekstu:roll: Quote
karolciasz28 Posted August 16, 2009 Posted August 16, 2009 Sorry że piszę tu ale zaglądnijcie na wątek Shelty. Quote
halcia Posted August 16, 2009 Posted August 16, 2009 Karolciu jest w galerii jako Tonia,a na spacerkach przyzwyczajona do imienia Mela,wczoraj porobiłam jej duzo zdjeć i wysłałam majusce,beci i szpilce.Jak One nie porobia to Cie bardzo bede prosiła.To radosna zywiołowa sunieczka,która pieknie chodzi przy nodze bez smyczy i nie oddala sie od człowieka.Na tydzień wyjezdzam.Juz nie zdaze Ci przesłac zdjec,bo musze sie spakowac.Pa.A....za Nele Ci baaaardzo dziekuje. Quote
Becia66 Posted August 16, 2009 Posted August 16, 2009 wspaniały wątek...:loveu: - majuska dziękuję.....:calus: Quote
majuska Posted August 16, 2009 Author Posted August 16, 2009 No to Beciu promuj nasze Mamuśki i ich maluszki gdzie sie da;):loveu: Quote
majuska Posted August 16, 2009 Author Posted August 16, 2009 Pozwólcie, że jeszcze przypomnę nasze kochane: Fizię i Fiszkę Fiszunia - dzielna mamusia Fizia - jedyna córunia , która domku do tej pory nie znalazła:shake: Fizia ma domek!!! ( oto jej wątek : http://www.dogomania.pl/forum/f28/9-miesieczna-pieknosc-o-miodowych-oczetach-od-urodzenia-w-schronisku-135731/ ) I troszke dokładam samej Fiszki - kolejnej cudownej mamuśki , która już tak długo na domek czeka...Urodę sami oceńcie, a ja tylko dodam, że to przełagodny miziak, pełen optymizmu i skory do zabawy, na pewno byłaby świetną przyjaciółką .... Quote
Miśka84 Posted August 16, 2009 Posted August 16, 2009 A może jeszcze Fiszkę dać? To też mamusia :cool3: Quote
AnnaB Posted August 16, 2009 Posted August 16, 2009 Beciu ta Julka to właśnie sunia o której Ci mówiłam...maleńka,przylepka kochana..Ty masz dobrą rękę do domów dla takich skarbów malutkich:modla: Quote
Becia66 Posted August 16, 2009 Posted August 16, 2009 AnnaB napisał(a):Beciu ta Julka to właśnie sunia o której Ci mówiłam...maleńka,przylepka kochana..Ty masz dobrą rękę do domów dla takich skarbów malutkich:modla: zajmiemy się Julką - niech tylko odkarmi małe i bedzie gotowa do adopcji....:lol: Quote
majuska Posted August 17, 2009 Author Posted August 17, 2009 Dziewczyny .....to J U K A jest;):lol: Była niedawno też i Julka w schronie ale domcio już znalazła. Witam wszystkich sympatycznych gości na wątku mamuśkowym:loveu: Quote
majuska Posted August 17, 2009 Author Posted August 17, 2009 Miśka84 napisał(a):A może jeszcze Fiszkę dać? To też mamusia :cool3: Rozbudowałam trochę o Fiszce. Quote
agusiazet Posted August 17, 2009 Posted August 17, 2009 Wszystkie są takie urocze i siedzą w schronie:( Quote
Recommended Posts