Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Wyrzucane, niechciane, pozostawiane same sobie...a jednak wciąż pełne troski, miłości i opiekuńczości....
Zamknięte wraz ze swymi maleństwami za kratami boksu....a jednak pełne spokoju, łagodności i właściwie wdzięczne za ten los.
Człowiek nie pokazał im co to miłość, troskliwość ..... a one potrafia ją wciąż okazywać.
Ich śliczne maluszki opuszczają szybko schroniskowy boks tulone i całowane przez nowych właścicieli w drodze do swego domku.....mamuśki odprowadzając wzrokiem swojego ostatniego dzieciaczka zostają w zakratowanym boksie, często na długi, długi czas, zapomniane, staja się po prostu kolejnymi bezdomnymi i niekochanymi przez nikogo psami.

Ten wątek jest poświęcony suczkom, które trafiły do Orzechowskiego schroniska wraz ze swymi maleństwami i poszukują domków.

Kontakt:
Renata
tel. 600 401 564
mail. r.szyszka@op.pl

• Replies 185
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Oto Brendy.
Sunia o oryginalnej urodzie, pozostawiona z 3 szczeniaczkami przypięta do łańcucha, nie pozostawiono jej nawet miski z wodą. Zgłoszono to do schroniska i tak trafiła z trójką swoich dzieciaczków do orzechowskiego schronu. Imię pochodzi od koloru sierści. Jest bardzo łagodna, opiekuńcza. Chętnie wychodzi na spacery i jest na nich bardzo grzeczna.
Brendy została wysterylizowana.

Wszystkie maluszki w domkach!

początkowo były z nią trzy małe suczki - rozrabiaki, jednej już się udało trafić do kochającego domku, dwie dziewczynki jeszcze czekają:

Posted

Oto Juka. Jest w DT !
Drobniutka, maleńka sunia, bardzo zagubiona na początku teraz już lepiej znosi schronisko, lubi pieszczoty i cieszy się gdy podchodzi sie do jej boksu, bo wie, że będzie mogła za chwilkę pobiegać po wybiegu i odpocząć troszkę od swojej rozbrykanej gromadki, po chwili wraca do dzieci. Poniewaz Juka nie ma dostatecznej ilości pokarmu , pracownicy schroniska dbaja bardzo i o nią i o maluszki. Sunia została prawdopodobnie wyrzucona ze swojego domu, znaleziono ja na polach z gromadką szczeniaczków. Suńka jest bardzo delikatna i niekłopotliwa, jest malutka więc powinna sie zmieścić w każdym domku.

Posted

I kolejna mamusia Gabi.
Młoda sunieczka, drobniutka, bardzo łagodna, a uroku dodaje jej śliczny delikatny " zezik". Ona z kolei została podrzucona w największe upały pod schronisko z dzieciaczkami. Znalazła tu dobrą opiekę i spokój, ale szczeniaczki prawie wszystkie już do domków trafiły i dla niej też domek bardzo by się przydał...

szczeniaczków była piątka, teraz została tylko dziewczynka Ma domek!!!!

i wesoły chłopaczek - Ma domek!

Posted

I kolejna dzielna mamuśka Andzia.
Również podrzucona pod schron z 11 maluchami. Sunia średniej wielkości, onkowatej urody, bardzo sympatyczna, wesoła i łagodna.Andzia to wyjatkowo dzielna sunia , bardzo troskliwa i opiekuńcza. Odchować 11 maluchów to na prawdę nie lada wyczyn. Dogaduje się z innymi psiakami. Szczęśliwie powiodło się jej maluchom, każde trafiło już do swojego domku, a Andziulka czeka....

Posted

Wszystkie sunieczki bardzo piekne.Maluszkami ludzie sie zachwycaja,bo małe...ale gdy urosna?A najstraszniejsze jest to,ze czasem jedno dwa maluchy zostaja.....dorastaja w schronie:-(Tak sie przydarzyło małej Fizi córce Fiszki, nie zaznała domku ,Tonia-Mela urodzona w schr.ma juz 2 lata i dalej czeka,moja ukochana Nela tez nie wie co to dom.8 lat czekania w schronie...prawdopodobnie też urodzona w Orzechowcach i jako szczeniak nie miała szczescia by ktos zwrócił na nia uwage.To tez i apel.Sterylizujcie suczki .

Posted

Szczeniaczki są cudne i kochane, ale nie mamy nigdy pewności , że domek do którego trafią to domek na zawsze i w pełni szczęśliwy. Zapobieganie wszelkim psim nieszczęściom to podstawa i właśnie niech to się dzieje poprzez sterylizację.
Dobrze, że w Orzechowcach suki są sukcesywnie sterylizowane, ale jak widzicie, tylko kilka przypadków z okolicznych wsi, gdzie nikt się tym nie przejął, a mnóstwo kolejnych bid na świecie:shake:

Posted

Dzielne suczki:-(. Chciałam zrobić zbiorowe ogłoszenia, ale wszystko by mi się poprzestawiało. Zrobimy oddzielne nie martwcie się kochane mamuśki. Halciu Nele ogłaszam a jak chcesz to mogę poogłaszać Tonie-Melę, czy ona jest na stronie schroniska, bo jeśli nie to nie mam z czego posklejać tekstu:roll:

Posted

Karolciu jest w galerii jako Tonia,a na spacerkach przyzwyczajona do imienia Mela,wczoraj porobiłam jej duzo zdjeć i wysłałam majusce,beci i szpilce.Jak One nie porobia to Cie bardzo bede prosiła.To radosna zywiołowa sunieczka,która pieknie chodzi przy nodze bez smyczy i nie oddala sie od człowieka.Na tydzień wyjezdzam.Juz nie zdaze Ci przesłac zdjec,bo musze sie spakowac.Pa.A....za Nele Ci baaaardzo dziekuje.

Posted

Pozwólcie, że jeszcze przypomnę nasze kochane: Fizię i Fiszkę
Fiszunia - dzielna mamusia
Fizia - jedyna córunia , która domku do tej pory nie znalazła:shake: Fizia ma domek!!!
( oto jej wątek : http://www.dogomania.pl/forum/f28/9-miesieczna-pieknosc-o-miodowych-oczetach-od-urodzenia-w-schronisku-135731/ )

I troszke dokładam samej Fiszki - kolejnej cudownej mamuśki , która już tak długo na domek czeka...Urodę sami oceńcie, a ja tylko dodam, że to przełagodny miziak, pełen optymizmu i skory do zabawy, na pewno byłaby świetną przyjaciółką ....

Posted

Beciu ta Julka to właśnie sunia o której Ci mówiłam...maleńka,przylepka kochana..Ty masz dobrą rękę do domów dla takich skarbów malutkich:modla:

Posted

AnnaB napisał(a):
Beciu ta Julka to właśnie sunia o której Ci mówiłam...maleńka,przylepka kochana..Ty masz dobrą rękę do domów dla takich skarbów malutkich:modla:

zajmiemy się Julką - niech tylko odkarmi małe i bedzie gotowa do adopcji....:lol:

Posted

Dziewczyny .....to J U K A jest;):lol: Była niedawno też i Julka w schronie ale domcio już znalazła.

Witam wszystkich sympatycznych gości na wątku mamuśkowym:loveu: