Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

deszczowa nie chodzi o dosłowne siedzenie cicho, ale o to, żeby nie uprzedzać oszusta o tym, że się go namierzyło.
Sprawa powinna trafić do prokuratury i to oni pownni skontaktować się z tym panem. Mom zdaniem tak byłoby o wiele lepiej. Zlikwidowanie konta na allegro to dla niego żadna kara :roll: A grzywna, albo wyrok w zawiasach za oszustwo już tak.

A sprawa tej drugiej aukcji juz jest dogomaniakom znana.

• Replies 957
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

To jakaś plaga czy co :evilbat: :evilbat:

AUKCJA OSZUSTA !!!!!!!!!!!!!!!!!!!

http://www.allegro.pl/show_item.php?item=55708364

„”””Przedstawie krótko historie psa zero bo tak na imię ma ten pies.””””

Nie podejrzewał baran że to wszystko można sprawdzić –zobaczcie ten pies to LEON A NIE ŻADEN …ZERO !!!!!!!!!!!!

Zdjęcia Leona –owczarka niemieckiego
http://community.webshots.com/album/25085854fltkXmnREj

No nie dopowiedziałam, że zdjęcie Leona ( psa zero wg aukcji) otrzymałam na mail jak poprosiłam ...o zdjęcie biedaka :evil:

• 2 weeks later...
Posted

Dopiero teraz udało mi się zalogować .
Chcę podziękować wszystkim wspaniałym ludziom, którzy Gaję ratowali oraz pomogli w jej leczeniu.
Dziękuję również za ciepłe słowa pod moim /tzn. nowej opiekunki Gai/ adresem.
Obiecuję, ze w dniu dzisiejszym napiszę więcej o ile uda mi się wysłać ten tekst / dwie próby nieudane/.

Posted

Witamy witamy, nisko się kłaniamy :P

W końcu jednak udało się coś napisać :D Później jak znajdę chwilkę to zrobie Pani pikny awatarek ze zdjęciem Gajusi.

A co u Naszej piknej Glizdeczki?

Posted

Ooo, witamy pani Marto :D Nie wiem, czy Pani mnie pamięta - raz się spotkałyśmy, kiedy była Pani u Gai :wink:
Niecierpliwie czekam na relacje z nowego życia Gajuni :multi:

Posted

:P :P :D Witam serdecznie na forum :hand: :hand:
I jaka miła niespodzianka dla wszystkich :P to teraz wiadomości rozumie się on line :klacz: :angel:
To pięknie prosimy o wieści co u Gaji słychać ---- ja przez Gaję trafiłam na to forum i już nie mogę ...wyjść :evilbat: za niedługo rodzina na odwyk mnie pośle a i tak nie pomoże :evil_lol: :lol:

Dla pani specjalne :calus: :calus:

Posted

Witam wszystkich bardzo serdecznie.
Nie wiem od czego zacząć - chyba od szyjki. Leczenie jeszcze nie jest zakończone. Konieczna była jeszcze jedna kuracja antybiotykowa plus przemywanie Rivanolem, gdyż rana zaczęła się paskudzić. Antybiotyk
zakończylismy 27.06., a codzienne przemywanie jeszcze trwa.Na szczęście mniej więcej 10 dni temu od brzegów rany zaczął narastać naskórek.Teraz codziennie rana ma mniejszą powierzchnię - z prawej strony już jej praktycznie nie ma, z lewej juz też rana jest nieduża.
Szczepinie przeciw wściekliżnie mozliwe będzie dopiero po koniec tego
miesiąca.
Gajunia ma apetyt "wilczy" i nabrała juz ciałka. Pani Wet pozwolila jej
przytyć najwyżej pół kilo.Jeszcze nie widziałam jak ona je i pije, bo muszę
wychodzić z pokoju jak dam michę.
Sierść ma już błyszczącą ale w dalszym ciągu jest brudna choć Pani Wet
nie widzi już przeciwskazań aby ją wykąpać. Szczerze mówiąc nie wiem
czy sobie poradzę .
W następnym odcinku napisze o zachowaniu Gajuni - bardzo zbliżamy sie
do siebie każdego dnia.
Zrobię przewę bo musimy przemyć ranę.Wygląda to tak : w szeleczkach
przywiązuję Gajunię do płotu i wycieram jej dokładnie ranę namoczonym tamponem aż usunę z ziarniny wszystkie brudy i skrzepy krwi.Podobno
to jest zabieg bezbolesny ale ona jest na mnie obrażona przez minimum dwie godziny.

Posted

*Gajowa* napisał(a):
Podobno to jest zabieg bezbolesny ale ona jest na mnie obrażona przez minimum dwie godziny.

:lol: to musi bardzo powaznie wyglądać - nadąsana Gajunia :cunao:

Posted

Jeśli mogę coś poradzić z kąpielą. Nie wyobrażam sobie zmuszenia mojego dobcia do wejścia do ciasnego i śliskiego brodzika.
Trzeba więc wykorzystać pogodę. Przywiązuję psa do płotu, spłukuję go konewką z ciepłą wodą, potem szampon, spłukiwanie (też konewką - mam węża ogrodowego ale taki zimny prysznic to byłby szok). Trochę się nabiegam z tą konewką do domu po ciepłą wodę, ale można się zawczasu przygotować - np. dwa wiarda, z których wodę przelewam do konewki. Potem szybkie wytarcie ręcznikami - i na słoneczko. Po pół godzinie - pies suchutki!!!

Posted

Napisałam długi tekst i po naciśnięciu Wyślij wszystko zniknęło, a nie pojawiło się na Forum.
Czy jest jakiś sposób na odzyskanie tekstu ? Pomóżcie...

Posted

Hmmm, pani Marto obawiam się że tekst ...wcięło :roll: Tak czasami jest kiedy tekst jest za długi albo dogo ...wariuje :-? najlepiej pisać w wordzie a potem przekopiować ...tutaj.

I nie zniechęcać się :wink: co niektórzy też przeszli taki chrzest ...bojowy :D niżej podpisana też

pozdrawiam i .....czekam na dalsze wieści :kciuki:

Posted

ten domek dla Gajuni jest domkiem docelowym juz? czy moze tymczasowym?pogubilam sie..prosze wytlumaczcie mi..czytalam dosc uwaznie...hmmm,pozdrawiam.Beata

Posted

Gajowa napisała

Gajunia ma apetyt "wilczy" i nabrała juz ciałka. Pani Wet pozwolila jej
przytyć najwyżej pół kilo.Jeszcze nie widziałam jak ona je i pije, bo muszę
wychodzić z pokoju jak dam michę.

To świetnie że ma wilczy apetyt bo to oznacza że ......doszła do siebie :angel:
Ale Gajowa czemu wychodzisz jak dajesz Gajuni jeść ? :hmmmm: Przecież chyba już się ..zadomowiła :roll:

Posted

Nie wiem co się dzieje ale napisałam dziś juz trzy teksty i wszystkie utraciłam, chyba się poddam. Po kliknięciu Wyślij pojawia się znów
prosba o zalogowanie i jak ponownie wpisuję co trzeba wszystko się czyści.

Posted

Gajowa - jest parę prostych sposobów by tego uniknąć :-) Pisz w jakimkolwiek edytorze tekst. np. w wordzie, potem skopiuj i wklej zamiast wpisywać. Możesz też po napisaniu od razu na dogo - tak jak robisz do tej pory - po napisaniu zaznaczyć całość i skopiować (prawy przyciski i "kopiuj") i jeśli stanie Ci się to co teraz - czyli zażre tekst ;-) to po prostu weź jeszcze raz odpowiedz i możesz wkleić to co skopiowałaś (prawy przycisk myszy i "wklej"). Proste to i skuteczne :-D

A masz takie problemy - bo przy dłuższym pisaniu wylogowuje Cię po prostu z dogomanii...

Posted

przez 3 tygodnia praktycznie go nie opuszczała. Wyciągałam ją stamtąd na smyczy na krótkie spacerki po ogródku ale królewna natychmiast chciała wracać. Wychodziła wyłącznie jak spałam lub wyszłam z domu.
wtedy rozrabiała gryzła kapcie, poduszki a nawet ładowarke do telefonu i zdarzały się kupy i siusiu na tapczanie.Zbudowałam barykadę aby odciąć część domu / mam mało drzwi/ - sytuacja została opanowana.
Zaczęła wychodzic o świcie do ogródka sama bez smyczy i tam trochę też narozrabiała. Rano po otwarciu drzwi wpadała jak bomba pod schody i spała całymi dniami.
Przy okazji wizyt u pani Wet okazało się ,ze Gajunia uwielbia jazdę samochodem. Spróbowałam po jednej z wizyt pojechać z nią do lasu i...
Gajunia poczuła się jak "ryba w wodzie". Szłyśmy na smyczy i królewna nieźle mnie po lesie przegoniła. Bez żadnego stresu parła do przodu obwąchując wszystko i nadsłuchując uważnie.
Teraz spróbuję wysłać

Posted

Początek urwało-źle zaznaczyłam. Dzięki MałGośka
Wychodziłam z Gajunią również na bliższy spacerek po uliczkach między posesjami. Tu było już gorzej - najbardziej boi się szczekających przy ogrodzeniach psUrwało początek - widocznie nie wszystko zaznaczyłam ale będzie dobrze-ów , spacerujących psów i rowerzystów. Uważam, że Gaja jest odważnym psem, ponieważ mimo widocznego strachu nie cofa się ale decyduje iść dalej. Taki specer był dla niej stresujący i po przekroczeniu furtki ogrodu bardzo się cieszyła, że jest już w domku.
Gaja już bardzo przyzwycziła się do nowego miejsca.
Niestety jeszcze mi nie ufa całkowcie. Wita się bardzo serdecznie, od niedawna podchodzi i wyraźnie domaga się pieszczot jednak po krótkiem drapanku ucieka pod schody. Coraz więcej korzysta z ogródka, szczeka
przy ogrodzeniu na przechodniów ale jak mnie w nim nie ma. Jak wyjdę do ogrodu ona pochodzi wita mnie i zaraz przylepia sie do drzwi wejściowych. Na wołanie nie reaguje.

Posted

Troszkę się pomieszało przy zaznaczniu.
Od kilku dni jeździmy samochodem na spacerki do lasu w dwa pieski.
Gaję puszczam z ciągnącą się smyczą, a Norton idzie luźno. Gaja uwielbia te spacerki jest uśmiechnięta i bardzo grzeczna. Nie odchodzi daleko max.
30 metrow i przybiega na zawołanie - jestem już pewna, że nie planuje ucieczki. Ze względu na starszego pana Nortona nie możemy zbyt dlugo chodzić, bo on się szybko męczy w swoim futrze przy takim upale.
Gajunia bardzo kocha Nortona i zabiega o jego względy on natomiast jest
powściągliwy w okazywaniu uczuć ale wiem, że ją lubi.
Stosunki pomiądzy kotką a Gają też ułożyły się super. Kotka nie boi się, a Gaja jest bardzo zainteresowana ale trzyma się na dystans.
Odnośnie jedzenia w samotności to moim zdaniem wynika to z braku zaufania. W przeszlości musieli ją łapać "na jedzenie" i nawet do kiełbasy nie jest skora podejść zwłaszcza w pomieszczeniu. Na otwartej przestrzeni
znacznie pewniej się czuje.