Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Jejku biedna sunia! Powiedcie mi tylko jedno jaki jest jej stosunek do innych psów? i czy nadawała się na stróża? Znam kogoś kto szuka psa (ale na jesień) akurat nie takiego, ale jest to dobra osoba może uda mi się namówić...

• Replies 957
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Przedstawiam dzisiejsze fotki. Gaja ma już opatrunek na szyjce stad ten bialy szal. Dziś miała profesjonalne czyszczenie szyji. Zostały też w końcu ogolone włosy, które podrażaniały rane.

Tutaj sama Gaja

A tu z ciocia Katcherin i jej ciocia

Gaja nie nadaje się na stróża. To typowy pies, który potrzebuje dużo ciepła i miłosci a także poswiecenia dużo czasu!

Posted

Ania_Mor napisał(a):
Czytam i płaczę - co za skur...iel to zrobił!
Czy mogę jakos pomóc? Co prawda w tym miesiacu u mnie krucho z kasą ale w pryszłym nie ma sprawy. A moze jakiś inny rodzaj pomocy? Mam samochód (mały, bo mały ale zawsze coś) i jestem z Warszawy...

wielkie dzięki za ofertę pomocy... :P Jakby trzeba było to chętnie Gaja skorzysta :wink: Proszę Cię, podaj mi na wszelki wypadek swój telefon na priva.

pozdrawiam :P

Posted

Mam propozycje. Może by w niedziele pojechać z Gają i dziećmi do WOT-u. transport już się sam zaoferował... :wink:
Może to by zwiększyło szansę na adopcje.

Posted

Na owczarku dodatkowo pytanie jest o aukcje na allegro....dziewczyna sie zaoferowała wystawic- co wy na to? Mysle ze WOT- czemuz by nie...tylko jedno pytanie- w tym zamieszaniu jak Gajke i szczenki oddzielic zeby sie nie spotkały?
Bo jak sie spotkaja to chyba juz by musiał mój TZ sie wyprowadzic z Gryfem...a ja ...ja bym została podkuchenną i pokojówką Gajki i dzieci razem...

Posted

Dody podziwam Cię w Twojej wytrwałości. A tak to już jest, że jeżeli nie zabraknie konsekwencji, to finał może być tylko JEDEN. Dzięki Tobie i jeszcze paru osobom dobrym to napewno się wkrótce STANIE :thumbs:

Posted

deszczowa czy nie chcecie dac ogloszenia o Gajuni na allegro?
Naprawde to duza grupa ludzi tam trafia i naprawde jest to szansa na znalezienie domu. Mozna postawic warunki-ze przed podjeciem decyzji dluga rozmowa kwalifikacyjna oraz sprawdzenie domu, podpisanie zobowiazan na pismie-karta adopcyjna itd oraz ze tylko Warszawa i okolice.
Co to za roznica czy WOT, czy ogloszenie w prasie czy allegro-tak naprawde :roll:

Posted

Witajcie :D

Rozmawiałam dzisiaj z Deszczową na temat Gaii. Właśnie dałam ogłoszenie do wrocławskiej Wyborczej o Gaii. Wysłałam im też zdjęcia. Pieski, kotki i wszystkie biedne zwierzaczki mają tam stronę dla siebie. Może uda nam się znaleźć dobry dom dla suni.

Jestem u Was nowa, do tej pory byłam podglądaczem :eggface:

Deszczowa :) dałam im namiar do Ciebie.

GAJA trzymam kciuki.

Posted

nie mam nic przeciwko allegro pod warunkiem, ze będzie tam zaznaczone, że jest to aukcja grzecznościowa i celem jest znalezienie dobrego domu dla Gai, a nie zabranie psa przez tego, kto wylicyuje więcej. Należałoby zaznaczyć może tam, że sunia będzie wysterylizowana, co by nikt kto chce psa rasowego do rozmnażania się tu nam nie zgłosił do Gajuni

Zakochana w Gai :D i wszyscy którzy pomagacie - wielkie dzięki :angel:

Posted

kolejne rozliczenia (wieczorem jeszcze sprawdzę stan wpłat i wszystko dodam, odejmę i podzielę :wink: ):
Mleczko dla szczeniaczków

Lakcid dla szczeniaczków

ciacha dla szczeniaczków

opłąta za pobyt w “mojej lecznicy”

karma dla Gajuni

mleczko dla szczeniaczków i zabawka dla Gajuni

niektóe faktury mogą być nieczytelne, ale zawsze do wglądu są u mnie dla każdej zainteresowanej osoby

Gaja dziękuje w imieniu swoim i swoich dzieci!!!

Posted

[quote name='deszczowa']nie mam nic przeciwko allegro pod warunkiem, ze będzie tam zaznaczone, że jest to aukcja grzecznościowa i celem jest znalezienie dobrego domu dla Gai, a nie zabranie psa przez tego, kto wylicyuje więcej. Należałoby zaznaczyć może tam, że sunia będzie wysterylizowana, co by nikt kto chce psa rasowego do rozmnażania się tu nam nie zgłosił do Gajuni

Zakochana w Gai :D i wszyscy którzy pomagacie - wielkie dzięki :angel:

Przeciez zaden od nas psiak nie poszedl do nikogo jako wylicytowany-no cos TY!!

Ja poprosze p.Ele aby Gajke umiescila. Deszczowa to poprosze o dokladny tekst co ma byc i zdjecia jakie maja byc umieszczone oraz adres i tel. do kogo maja chetni sie zglaszac.
Przeslij prosze: sozarka@wp.pl

Posted

Przeczytałam cały temat.... od deski do deski ..........
Płakałam kilka razy...........
Mam działkę w Załubicach, byłam tam w czasie "akcji" nie pomogłam - bo nie wiedziałam...
Widzę, że kasa topnieje, bo DESZCZOWA przedstawiła nowe rachunki, dopłacam jutro, bo już widzę, że są potrzeby...
Ten sku....syn który to zrobił pewnie myśli, że pozbył się problemu. Chciałabym teraz widzieć jego minę, kiedy jest tyle wspaniałych osób, które ratują "jego" psa.
Doddy czy będziesz u suni w poniedziałek?
Pytam, ponieważ chciałabym pojechać tam z Tobą . Może po maleńku mogą dobre ciotki ją odwiedzać i dać jej znać, że ludzie są dobrzy. Chciałabym też osobiście ją zobaczyc i "powiedzieć", że jest dzielna, wspaniała...
Jeżeli uznasz, że to jednak nie właściwe, trudno :(

Posted

Ja jeżdże codziennie. W poniedziałek też będę. Jeśli chcesz jechać to proszę bardzo. Tylko uprzedzam, że Gaja jeszcze sie boi obcych. Najwyżej pójdziemy na wspólny spacerek.

Posted

Dorota_64 napisał(a):
Mam działkę w Załubicach, byłam tam w czasie "akcji" nie pomogłam - bo nie wiedziałam...(

To jestesmy działkowymi sąsiadkami! :)

Posted

Byłam dziś u Gai i udało mi się w końcu porozmawiać z lekarzem prowadzącym.
Gaja nie dostaje już antybiotyków. Zmieniają jej tylko opatrunki na szyje. Jest jednak duży problem... Ona sobie go zrywa łapami. Jutro będzie odrobaczona a za 2 tyg będzie powtórka. Już kupiłam tabletki (kosztowały 35zł – rachunek dam Katcherin do zeskanowania).
Lekarz powiedział, że tak naprawdę to ona jest już do wydania, bo tylko trzeba zmieniać opatrunki.
Leczenie będzie trwać jednak bardzo długo.
To tyle co się dowiedziałam. Na razie Gaja może nadal przebywać w Klinice.

Posted

Kasiek napisał(a):

To jestesmy działkowymi sąsiadkami! :)

Witam Szanowną Panią Sąsiadkę :D
W poniedziałek jadę do Gaji w odwiedzinki i mimo to, że ona jest taka biedna, jakoś mi tak radośnie.

Posted

Dorota_64 napisał(a):
W poniedziałek jadę do Gaji w odwiedzinki i mimo to, że ona jest taka biedna, jakoś mi tak radośnie.

Bardzo, bardzo mozliwe ze sie tam spotkamy :)