Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 957
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Kto adoptuje Gaję?

Gaja potrzebuje domu pełnego miłości, domu, w którym będą znali jej potrzeby i przeżycia...

Ten dzielny pies zasłużył na wielką miłość!!!
tel. 0504 299 088

Posted

Ja też chcę wyrazić swój absolutny podziw dla Was dziewczyny, za wszystko co robicie dla bezdomnych psiaków. :klacz: :klacz: :klacz: A Gaja miała ogromnie szczęście, że znalazła się na Waszej drodzie. Trzymam cały czas kciuki za suńkę i chociaż nie mogę jej wziąć (bardzo mi źle, że nie mogę - narazie - wziąć psa, ale takie są niestety realia :evil:) to jestem pewna, że ktoś na nią już czeka i tylko trzeba trochę czasu, aby ją odnalazł. To piękna sunia i bardzo dzielna. :kciuki: :kciuki: :kciuki:

Posted

oto ulotka lecznicy, w któej była pcozątkowo Gaja i któa jako jedyna zgodziła się po nią przyjechać:

oto pokwitowanie zakupu karmy dla szczeniorków w tej lecznicy:

oto potwierdzenie obciążenia mojego konta kwotą 60 zł za karmę:

Rachunek z lecznicy mam nadzieję odebrać dziś, to też tu wrzucę.

Gaja i szczeniorki dziękują za pomoc!!!

Posted

Co u Gajki?
U Gizdy dobrze. Chodzimy sobie codzinnie na spacerki. Dziś nawet nie chciała wracać :wink:
Gaja pomimo, że bardzo mało je, jest nadal bardzo chuda. Zostanie więc odrobaczona. Z powodu insektów zostanie też potraktowana kropelką.

Co do samej psychiki... Wydaje mi sie, że powoli jest coraz lepiej. Daje się głaskać, lepiej i szybciej wychodzi na spacerki. Jutro jedziemy na przejażdżkę samochodem....

Mam zdjecia z dziesiejszego spacerku, wiec później wstawię.
Sama rana wygląda bardzo dobrze. Jest coraz mniejsza. Podejrzewam, że za tydzień Gaja będzie mogła opuścić Klinikę.

Posted

ta rana teraz wygląda tragicznie, a co dopiero na samym początku... :cry:

ale widzę zmianę postawy na spacerku :D

Parę puszek i saszetek chrupek wysokoenergetycznych dla Gai czeka u Katcherine, niech dziewczynka nabiera sił 8)

Posted

Kochani,
Mam do Was pytanie.
Otóz na dworze jest coraz cieplej a jedzonko gotowane zaczyna sie szybko kisić doszłam do wniosku, że trzeba by przestawić naszą pensjonariuszke na suchą karme i puszeczki.
Przetestowałam co nieco w długi weekend i...
Samego suchego ksieżna nie chce i nim pluje... Z puszka owszem jest smaczne. Z puszka ale nie każdą....
Ja testowałam Cicero i ANIMONDY. Cicero nie tknęła zaś ANIMONDĘ pochłonęła, az jej sie uszy trzęsły.... Innych puszek nie sprawdzałam, bo to sa 2 moje zaufane firmy.

I tu mam do Was pytanie. Ponieważ ja nie jestem w stanie sponsorowac takiej karmy Gajuni, czy zgodzicie sie ją karmić za te zgomadzone pieniażki oraz czy zgodzicie sie by dostawała Royala SENSITIBLE z puszka.
Zrobiłam wycene i worek 4kg karmy Royal kosztuje 63,14 zaś puszka Animondy 3,8. To są ceny z hurtowni.
Ja uwazam, ze suka by wydobrzała powinna dostawać dobrą jakościowo karmę, ale może uważacie, że to przesada i powinnam ją karmic czymś innym. Ja jestem otwarta na propozycje jadłospisu.

Posted

O Bosze!
nie mialam dostepu donetu a tu takie wiadomosci!!
jesu jestescie kochani! Tyle pieniazkow!!Jestem w szoku i nie moge w to uwierzyc!

Mysle ze jak najbardziej powinnismy pokryc z tego jedzonko dla niej, bo przeciez to nie moze byc tylko na glowie Doddy.

Doddy, a Ty juz moze wiesz ile nas to leczenie na SGGW bedzie kosztowac? Trzeba to dobrze przekalkulowac, zeby nam potem nie zabraklo.

Czy wiadomo do kiedy Gaja moze tam zostac, ile potrwa jeszcze leczenie?

Posted

Słuchajcie to wygląda tak.
Sunia tak naprawdę może być zabrana w każdej chwili do nowego domku. Opieka weterynaryjna może odbywać sie w domu.
Ze wzgledu na brak nowego domku, Gaja nadaj jest na SGGW.
Co do kosztów, to w kompie SGGW rachunek nie płynie. Nie jest naliczany codziennie, tylko będzie podliczony na koniec. Dziś postaram się dowiedzieć cokolwiek, bo będzie lekarz prowadzący nasza pensjonariuszkę.
Co do kwoty jaka wpłynęła to będzie ona jeszcze większa, bo jeszcze moje znajome wpłaciły co nieco :wink:

Posted

doddy>> mam pytanie może głupie ale ja laik :wink:
Dlaczego ta rana nie jest przez lekarzy zszyta ????
i drugie ... opatrunku tez nie ma ???

Poza tym jesteście wszystkie wspaniałe :klacz: :modla: :modla:
Suka teraz winna być na jak najlepszej karmie dziewczyny , wtedy organizm szybciej dojdzie do siebie! Rozumiem że bierze jeszcze antybiotyki więc i organizm jest wyjałowiony!
Gdyby potrzebne było jeszcze wsparcie finansowe ( tylko tak z racji odległości mogę pomóc) wystarczy tylko mail.
Trzymam kciuki za zdrowie i adopcję Gaji !

Posted

Gajunia ciagle bierze antybiotyki, więc odrobaczyć jej na razie nie można, a robaczki ma na pewno, bo dzieci miały troszkę pasażerów na gapę...

Rany zszyć nie można było, bo nie była to świeża rana, tylko zgniła i właściwie na wierzchu to było same mięso...trzeba było zdjąć sznurek, wyczyścić ranę i czyścić ją codziennie...opatrunku nie ma, żeby rana szybciej się goiła...
jak widać, zasklepia się, wcześniej byłą szerokości zawiązanej chusty, teraz obroży przeciwpchelnej...

Doddy pojechała kupić w hurtowni Gajuni pokarm taki, jaki ona je - musi się odżywić i wzmocnić. Jak będize brakować pieniędzy, będziemy krzyczeć zawzięcie, bo widzimy, ile Gaja ma przyjaciół :D

Posted

Tu macie foteczki zakupów:

To jest podliczenie:
1. Puszki Animondy– 14 szt. – 49.84 zł
2. Royal 4kg Maxi Sesitible – 63.14 zł
3. Uszy królicze – 2 opakowania – 9.78 zł
4. Zabawka TX – piłka ze sznurkiem – 5.08 zł
5. Mleko zastępcze Bogena – 24.70 zł

Razem 152.54 zł

Przekazuje fakturę dzisiejszą Katcherin do zeskanowania. Na fakturze będą też inne zakupy, więc Gajuni pokolorujemy, byście wiedzieli które chodzi. Ja korzystałam z uprzejmości mojej znajomej, by mieć upust.

Posted

Wiem, że same macie wiele problemów, ale próbowalam już wszystkiego i muszę się zwrócić z prośbą o pomoc.
Otóż postanowilam, że pomoge pewnym ludziom zebrać pieniądze na operację ich szczeniaczków(urodziły się 01.02.2005roku) są to foksteriery szorstkowłose.Jeden z nich ma kaszaka na oku, a drugo jest ślepy , ponieważ narasta mu 3 powieka:(.Operacje mają się odbyć w klinice we Wrocławiu.Potrzebujemy 500zł.Nie potrafię wstawic zdjecia piesków, ale mogę je komuś przeslać na maila lub odpowiedzieć na ewentualne pytania:piszcie na klb_1991@o2.pl lub natkapon@wp.pl .Jakby co to tel kontaktowy to (0) 693 861 421.
Mam nadzieję, że znajdą się osoby, które zechcą nam pomóc :oops: .
Na mój post nie odpowienidziala ani jedna osoba:(.Pewnie gdyby zobaczyli zdjęcia tych szczeniorków...ich oczek to może ktoś by się zainteresowal...
Nie mam pojęcia czemu wam udalo się zabrać tyle pieniędzy na Gaję, a nam ani grosza.....Ale oczywiście cieszę się, że wy tego dokonaliście:).
Jeszcze raz blagam o pomoc!!!!!Nie bądzcie obojetni. Nie pozwólcie by szczeniaczki zwątpily...szczególnie ten ślepy...
Prosimy o przesyłanie pieniędzy z dopiskiem"Na operacje psów" lub jakoś podobnie na numer konta:
43 1090 1157 0000 0001 0373 5091
Oskar Sitarz
ul. Borecka 24
63-720 Koźmin Wlkp
Bank zachodni WBK

BŁAGAMY O POMOC!!!! :oops:

Posted

natka-i-nata napisał(a):
Wiem, że same macie wiele problemów, ale próbowalam już wszystkiego i muszę się zwrócić z prośbą o pomoc.
Otóż postanowilam, że pomoge pewnym ludziom zebrać pieniądze na operację ich szczeniaczków(urodziły się 01.02.2005roku) są to foksteriery szorstkowłose.Jeden z nich ma kaszaka na oku, a drugo jest ślepy , ponieważ narasta mu 3 powieka:(.

A ta suczka-mama to suczka z uprawnieniami hodowlanymi? Jesli tak, to moze o pomoc zwrocic sie do kolegow, do Zwiazku Kynologicznego.

Posted

Natka >>>> to jest wątek o Gaji :-? Psie któremu ludzie zgotowali taki los :evil: :evil: A udało się bo dziewczyny oprócz WIELKIEGO serca w działaniu potrafiły jeszcze to uwidocznić małej społeczności na Dogomani :klacz:
Załóż odrębny wątek .... i zacznij działać .

Posted

Czytam i płaczę - co za skur...iel to zrobił!
Czy mogę jakos pomóc? Co prawda w tym miesiacu u mnie krucho z kasą ale w pryszłym nie ma sprawy. A moze jakiś inny rodzaj pomocy? Mam samochód (mały, bo mały ale zawsze coś) i jestem z Warszawy...