Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Dody,
Nasza klinika jest otwarta na dobro zwierzaków
Wczoraj z nimi rozmawiałam i sami proponowali, zeby ktoś ja zaczął oswajać
To pomoże wszystkim...

A ja wczoraj z Doris łaziłam, mój TZ też i nic. Qupalka nie było. Tak więc nadzieja w tobie :roll:

• Replies 957
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

To co Dori robi kooopke tylko przy cioci Kasi :lol:

Dziewczynki dowiedzcie się o której lekarzom bym najmniej przeszkadzała a ja dostosuje i codzinnie postaram sie przyjechać.

Przy okazji mogę Dori wyszkolic z ogólnego posłuszeństwa :wink: Będzie dziewczynka uczona :D

Posted

Doddy,

boszsz, jesteś kochana!!! Jak Ty masz czas? Daj mi swój tel. na priva, to zadzownię i się dogadamy. Ja dziś tam będę około 18.30. Generalnie najlepiej przychodzić właśnie wieczorkiem albo jak masz w innych godzinach czas, to pogadamy z lekarzami i ustalimy, tylko pomóż kobieto!!! W Tobie nadzieja dla tego psa!!! :cry:

Posted

asiuniap napisał(a):
A ile czasu może trwać leczenie? Ona może sama się unicestwić? :cry:

Co masz na myśli?
Głodowanie?

Ja myślę, że każdy w podobnej sytacji by nie chciał jeść
Ale bez obaw. Jak nie będzie chciała jeść, to zostanie pod kroplóweczkę podłączona

Doddy
Kochana!!! :buzi:

Posted

asiuniap napisał(a):
Przede wszystkim martwi mnie to, że nie pije. Z kroplówką chyba nie będzie tak łatwo, może sobie wyrwać :o

asiuniap, nie przesadzaj w koncu jest pod opieka weta, kroplowki sobie nie wyrwie. Kroplowka trwa pare minutek-zapewne w kart.

Ten kaganiec moze ja bardzo stresowac, jesli caly czas w nim jest-to jest najgorsze :( :(

Posted

Słuchajcie a ona nie ma bebesji....
Kleszczy nie znaleziono?
Ja myślałam jeszcze o SGGW. W podziemiach mają duże niebieskie boksy, zaraz obok obserwacji wścieklizny. W sumie tam tylko jeden Pan siedzi wiec jest tam cisza i spokój.

Posted

deszczowa...a jak sunka reaguje na Dori? widziała ją wogóle? moze mała Dori stałaby sie pomostem miedzy nami ludzmi a sunką...oczywiscie z wszelkimi zasadami bezpieczenstwa...ale moze moznaby mała wspuscic i przy otwartych drzwiach do pokoju zobaczyc czy nawiąze kontakt z sunia przez kraty...(sunka oczywiscie w swoim kojcu narazie nie otwarta)...no i ludzie nie w pokoju tylko gdzies poza....i cisza, spokój..moze sie dziewczyny by dogadały...

niepicie wody moze byc zarówno objawem ogromnego stresu jak i choroby...wazne sa te badania krwi.

Posted

tak- ale to było dwa dni temu- a przy takim stresie niedozywieniu itd...choroby rozwijaja sie błyskawicznie...dlatego naciskamy na diagnoze- zobaczcie ile juz psów ma babeszioze...a jest to choroba która strasznie wyniszcza...sa tez inneodkleszczowe i nieodkleszczowe choroby które moze miec sunka...
antybiotyk moze np. nie działac na dana chorobe- on jest podawany na stan zapalny na rane...anie na np. babeszioze.

deszczowa w razie czego sie zadłuze ale bede pomagac- najwazniejsza teraz jest diagnoza...

Posted

O rany, Kasia, super, że będziesz Gaję oswajać! :multi:
Miałam nawet dzwonić do Ciebie w tej sprawie :wink:
Bo bez terapii ona naprawdę może się tam wykończyć :(

Posted

Jaka biedna sunia.... :(
Tyle wycierpiała i była taka dzielna...
Mogę zrobić tylko tyle-przekazać na nią troszkę pieniędzy.
:lol:
Po ostatniej kotce w ciąży, ktorej znalazłam dom i podrzuconemu kocurkowi(też już w domciu) jestem spłukana, zwłaszacza, że nie jestem pełnoletnia , ale jakieś 30-40 zł może więcej mogę skombinować.
Jeśli chcesz , żebym przesłała tą skromną sumkę to najlepiej podaj mi numer konta na maila natkapon@wp.pl albo ewentualnie napisz tutaj.
Pozdrawiamy
Natalka i Nata :D

Posted

nie wiem co napisać...sunię musimy jutro przenieść gdzieś, gdzie jest więcej miejsca...wyłamuje pręty, rzuca się na kraty, lekarze mówią, że się unicestwia....
:cry:

nie daje się wyprowadzić...każdy zabieg to koszmar, bo trzeba ją usypiać....
tyle ludzie jej zrobili krzywdy, a teraz tak ciężko jej pomóc...

szczeniaki przyjechały dziś na odrobaczanie, ciocia Tajdzi kupiła im kaszkę i butelkę ze smmoczkiem. Dobrze im zrobiło possanie smoczka, uspokoiły się i wszystkie padły spać.

Dzieci dzielnej matki, której tak trudno pomóc :cry:

Posted

Kochani,

dopiero teraz jak maluchy się pospały po ciąganiu smoka :wink: mogłam spokojnie wejść na konto i sprawdzić.
Jesteście wielcy!!!
Na lecznie Gai i szczeniorki zebraliśmy 755 złotych

wielkie dzięki!!!
wzruszyłam się :cry: :angel:

jutro będę wiedziała ile wynosi rachunek w mojej lecznicy.
Wszystkim imiennie podziękuję jak się trochę pozbieram!!!