Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 171
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Nom... Ale cudak śmiga jeszcze na smyczy i nie spuszczam go na otwartym terenie:) Byłem dzisiaj z nim zachipować go, ale okazało się że nie ma szczepienia na wściekliznę... Wstyd się przyznać, ale nie przejrzałem dokładnie książeczki zdrowia, więc myślałem, że szczepienie ma;) Przystojniak zaczął jeść w miarę normalnie więc niedługo już nie będzie mu wystawała miednica, a suczki będą lgnąć do niego jeszcze bardziej niż teraz:D

Posted

Topiu napisał(a):
Nom... Ale cudak śmiga jeszcze na smyczy i nie spuszczam go na otwartym terenie:) Byłem dzisiaj z nim zachipować go, ale okazało się że nie ma szczepienia na wściekliznę... Wstyd się przyznać, ale nie przejrzałem dokładnie książeczki zdrowia, więc myślałem, że szczepienie ma;) Przystojniak zaczął jeść w miarę normalnie więc niedługo już nie będzie mu wystawała miednica, a suczki będą lgnąć do niego jeszcze bardziej niż teraz:D

Szczepienie powinien mieć do grudnia z tego co się orientuję.
zaraz się dopytam poprzednich właścicieli.:roll:

Posted

dzidda napisał(a):
Szczepienie powinien mieć do grudnia z tego co się orientuję.
zaraz się dopytam poprzednich właścicieli.:roll:

No i kicha...faktycznie nie ma:shake:

Posted

jolek68 napisał(a):
widzę że rzeczywiście dobrze że Tiger zmienił domek :shake: toć szczepienia to podstawa :mad:

Sama się dziwię bo byłam przekonana że jest zaszczepiony...tym bardziej na wściekliznę:roll:

Posted

Jest problem.
Psiak wcześniej zostawał sam po 12 godzin i nic nie niszczył. Teraz niszczy i wyje:-(
Podejrzewam że przyzwyczaił się że jest cały czas z kimś i nie zostaje sam....
Może będzie nowy dom potrzebny...:shake:

Posted

Klopot, ale spokojnie. Mozna go nauczyć. Najpierw wychodzi na 2 minuty, potem 5 minut itd. Nie zwracac na niego uwagi przy wychodzeniu, nie pocieszac, nie tiutiac, ze biedny piesek. Tak jakby wychodzenie nic nie znaczylo.,, Moze sie uda..

Posted

sonikowa napisał(a):
Klopot, ale spokojnie. Mozna go nauczyć. Najpierw wychodzi na 2 minuty, potem 5 minut itd. Nie zwracac na niego uwagi przy wychodzeniu, nie pocieszac, nie tiutiac, ze biedny piesek. Tak jakby wychodzenie nic nie znaczylo.,, Moze sie uda..

ja wiem że można. Mojego nauczyłam tego ale tu chodzi o sąsiadów też.
Już policja była 3 razy:shake: Rozumię że się boją o mieszkanie i najścia policji tez nie są miłe....

Posted

to jest przypadlosc huskich a nie przyzwyczajenie , ze ktos jest .... on juz jest wykastrowany ? primo trzeba go wykastrowac , to troche wycisza , ale nie mniej nie daje 100% pewnosci ze tak sie stanie. Ewentualnie maja opcje wziecia jeszcze jednego psa , haszczaki psy stadne niestety i najlepiej sie czuja jak jest ich wiecej niz jeden :roll:.
I zdecydowanie cwiczyc to co napisala Sonikowa , ach i jeszcze nazlezy pamietac zeby sie przed wyjscie i po przyjsciu z psiakiem ani czule nie witac ani czule nie zegnac

Posted

orpha napisał(a):
to jest przypadlosc huskich a nie przyzwyczajenie , ze ktos jest .... on juz jest wykastrowany ? primo trzeba go wykastrowac , to troche wycisza , ale nie mniej nie daje 100% pewnosci ze tak sie stanie. Ewentualnie maja opcje wziecia jeszcze jednego psa , haszczaki psy stadne niestety i najlepiej sie czuja jak jest ich wiecej niz jeden :roll:.
I zdecydowanie cwiczyc to co napisala Sonikowa , ach i jeszcze nazlezy pamietac zeby sie przed wyjscie i po przyjsciu z psiakiem ani czule nie witac ani czule nie zegnac

Wcześniej nie wył więc podejrzewam że psiak się poprostu przyzwycził i ma chorobę sierocą może?;-)
Napisałam mu o tym wszystkim już wczoraj. Mówiłam też o tym żeby dał mu zajęcie....kość, kong itd.
Powiedziałam że pomoge na ile mogę go tego oduczyć...

Czekam na jego decyzję....muszę się liczyć z tym że może się okazać że trzeba będzie szukać nowego domu:-(
Załamałam się wczoraj jego smsem powiem szczerze....
Dla tego psa to będzie tragedia jeśli zostanie oddany znowu....

Posted

na niszczenie mozna znalezc sposob , moze nie wszystkim sie on podoba ale kaltka jest naprawde czasem rozwiazaniem , gorzej z wyciem .....
napewno czuje sie samotny, hasiory sa stadne .... niech pedza go wykastrowac poki co , to jest jakas szansa , ze troszke sie wyciszy