Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Czy ktoś był oceniany przez tą Panią?
Jaki typ preferuje? Na co zwraca szczególną uwagę? Jakie ma podejście do psów i czy woli psy mocniejsze czy delikatniejsze, drobniejsze ?
Wiem dużo pytań, ale mam nadzieje, że ktoś mi pomoże :razz:

• 3 weeks later...
Posted

Pani Eriksson w Polsce będzie oceniać po raz pierwszy. Tak jak napisała Mona - hoduje Collie Rough i Sheltie - pod przydomkiem "Crony". W ubiegłym roku oceniała sheltie na Wystawie Światowej w Sztokholmie. Podejrzewam, że tak jak każdy Skandynaw, będzie bardzo dużą uwagę przykładać do poprawnej anatomii i ruchu. W mojej rasie (collie) - podejrzewam, że preferować będzie tzw. typ klasyczny.

Posted

moje psy były oceniane przez ta pania w Wilnie CACIB

przeurocza, sympatyczna Pani o bardzo przyjacielskim podejściu do psów. Wydawało by sie ze ocenia ogólnie ale tak naprawde zwraca uwage tez i na szczegóły czym mnie bardzo miło i pozytywnie zaskoczyła.
Ruch, budowa, głowa i jej wyraz to podstawa.

w mojej rasie - wybrała psy mocniejsze w typie show

nie jest ostra w ocenach.

wg mnie moja rase posedziowała rewelacyjnie i nie ja wzielam BOB :))) zeby nie było :)))

Posted

Całkowicie się zgadzam z tą opinią,analizując wyniki wystaw przez nia sedziowane i znając te wybrane egzemplarze./.Na żywo nie widziałam jak sedziuje/.
Ale nic straconego,jest okazja.

Posted

W mojej rasie (collie) - podejrzewam, że preferować będzie tzw. typ klasyczny.
I bardzo dobrze Tomku podejrzewasz ;)

Pytałam hodowców Sawy,o info na temat tej pani(ich suka była oceniania przez nią w zeszłym roku)

Uwielbia typ klasyczny,bardzo ważna jest u niej budowa i ruch ale na futro również zwraca uwagę oraz na kolor.
Potrafi dać niższą ocenę za np:nieczysty kolor u merle.

Żal straszny,nie wystawimy się u niej w tym roku ale cóż,siła wyższa :diabloti: