Angie_ Posted August 15, 2009 Posted August 15, 2009 Czy ktoś był oceniany przez tą Panią? Jaki typ preferuje? Na co zwraca szczególną uwagę? Jakie ma podejście do psów i czy woli psy mocniejsze czy delikatniejsze, drobniejsze ? Wiem dużo pytań, ale mam nadzieje, że ktoś mi pomoże :razz: Quote
Mona Posted August 16, 2009 Posted August 16, 2009 Ja również jestem ciekawa tej pani. Wiadomo mi tylko że hoduje RC w Szwecji pod przydomkiem "Crony" CRONY - Vlkommen Info o niej na stronie http://web.telia.com/~u15500396/ullainfo1.html Quote
Angie_ Posted September 6, 2009 Author Posted September 6, 2009 Na prawdę nikt nie był sędziowany przez tą Panią? :( Quote
Collieland Posted September 6, 2009 Posted September 6, 2009 Pani Eriksson w Polsce będzie oceniać po raz pierwszy. Tak jak napisała Mona - hoduje Collie Rough i Sheltie - pod przydomkiem "Crony". W ubiegłym roku oceniała sheltie na Wystawie Światowej w Sztokholmie. Podejrzewam, że tak jak każdy Skandynaw, będzie bardzo dużą uwagę przykładać do poprawnej anatomii i ruchu. W mojej rasie (collie) - podejrzewam, że preferować będzie tzw. typ klasyczny. Quote
Angie_ Posted September 6, 2009 Author Posted September 6, 2009 Dzięki Collieland :) Jak ta Pani rzeczywiście sędziuje, przekonamy się w sobotę... Quote
Musiałek Posted September 8, 2009 Posted September 8, 2009 moje psy były oceniane przez ta pania w Wilnie CACIB przeurocza, sympatyczna Pani o bardzo przyjacielskim podejściu do psów. Wydawało by sie ze ocenia ogólnie ale tak naprawde zwraca uwage tez i na szczegóły czym mnie bardzo miło i pozytywnie zaskoczyła. Ruch, budowa, głowa i jej wyraz to podstawa. w mojej rasie - wybrała psy mocniejsze w typie show nie jest ostra w ocenach. wg mnie moja rase posedziowała rewelacyjnie i nie ja wzielam BOB :))) zeby nie było :))) Quote
budziorre Posted September 9, 2009 Posted September 9, 2009 Całkowicie się zgadzam z tą opinią,analizując wyniki wystaw przez nia sedziowane i znając te wybrane egzemplarze./.Na żywo nie widziałam jak sedziuje/. Ale nic straconego,jest okazja. Quote
Mona Posted September 9, 2009 Posted September 9, 2009 W mojej rasie (collie) - podejrzewam, że preferować będzie tzw. typ klasyczny. I bardzo dobrze Tomku podejrzewasz ;) Pytałam hodowców Sawy,o info na temat tej pani(ich suka była oceniania przez nią w zeszłym roku) Uwielbia typ klasyczny,bardzo ważna jest u niej budowa i ruch ale na futro również zwraca uwagę oraz na kolor. Potrafi dać niższą ocenę za np:nieczysty kolor u merle. Żal straszny,nie wystawimy się u niej w tym roku ale cóż,siła wyższa :diabloti: Quote
Recommended Posts