Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 122
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Rozmawiałam dzisiaj z zainteresowaną Panią .Mieszka w Pruszkowie .Czyli koło wawy .
Pani mieszka na 4 pietrze w bloku ,ma dwoje dzieci w wieku 10 i 5 lat ,Razem z mężem podjęli ta decyzję .Bardzo chcą adoptowac darie .Z rozmowy wyłonił mi sie bardzo pozytywny i odpowiedzialny obraz tej rodziny .Zgadzaja sie na umowę i wizyte .

Jest jedno ale ........Synek Pani jest astmatykiem i bierze leki .Ale maja juz jedna sunie i Pani baredzo martwi sie o to czy jak będą dwa psy to moze astma sie odezwać .I tu mamy dylemat ,bo Pani nie chce absolutnie skrzywdzic Darii no i synka .Ale jest pozytywnej myśli i uważa ,ze nie miał ataków do tej pory więc moze i przy Darii tez ich nie bedzie :roll:

I tu pytanie ,czy ryzykujemy dajemy darie i w razie tfu ,tfu wróci do dt .czy Daria siedzi i czeka dalej .Dodam ,ze kobieta jest naprawdę wspaniałą osobą i nawet jak lekarz kazała sie pozbyć obecnego psa bo synek ----to nie zrobiła tego .

Pomóżcie

Posted

Pytanie mam - jak daleko jest Daria od Pruszkowa, bo nie wyłapałam z wątku gdzie jest jej DT?

Jeśli nie jest to drugi koniec Polski to ja bym zaryzykowała, bo w sumie nie wiadomo, kiedy kolejna szansa na dom się pojawi. Chociaż z drugiej strony nie wiadomo jak obie sunie by się dogadały :shake: Mam mieszane uczucia.

Posted

a ja juz nie mam żadnego dylematu ,wiem jedno rodzina która ze mna sie kontaaktuje to wspaniali ludzie ,Daria ma wielka szanse byc czlonkiem tej rodziny .

bede sie modlic aby synek nie dostal zadnych objawów alergicznych .Jesli nawet to sie zdarzy bo to bierzemy pod uwage to Daria wóci w to samo miejsce .ale spróbowac trzeba .

Teraz czekamy na to az wykarmi dzieci ok.3 tyg. i organizujemy transport do Pruszkowa .

Czy ktos moze tam sprawdzić dom ?

Posted

funia napisał(a):
Elmira dzisiaj o 20 uwówiła sie na wizyte ,której jestem pewna na 150 % .:loveu:
Ale czekamy co napisze Elmira ;)

:) To ja tylko napiszę, ze po wizycie mozesz być pewna na 200%, albo nawet więcej.

Ja nie mam żadnych zastrzeżeń. Wszystko na plus. Przemyslana decyzja, co Państwo mi udowodnili, bardzo fajne, grzeczne dzieciaki, stateczna i przekochana sunia rezydentka.

• 3 weeks later...
Posted

nikt tu nie wchodzi od dawna a ja mam dobre wieści: suńka miała dzisiaj nad ranem wyjechać już do swojego domku, ale nie wyszedł ten transport; za to prawie na 100% pojedzie w niedzielę!!! Trzymajmy kciuki za nią i jej nowy dom.

Posted

Zawieżliśmy Darie na miejsce około 9 rano .
Państwo ludzie cudowni ,wyrozumiali i troskliwi .Dzieci wychowane w takim duchu ,nasza nadzieja na przyszłość .Córka 10 letnia dziewczynka ,bardzo mądra i kochająca zwierzeta i mały 5 letni chłopczyk za którego musimy cały czas trzymać kciuki bo aby jego alergia odeszła i nie powróciła już nigdy.

Niestety pierwsze spotkanie nie było różowe bo sunia była sparaliżowana strachem i tylko leżała .Po godzinie na parkingu postanowiłam ,ze trzeba ja brać na ręce i do auta .Daria ze strachu zrobiła kupkę w aucie ( w naszym też z resztą )W domu została wykąpana i była nęcona na kiełbaskę przez TZ pani .