Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Ada-jeje napisał(a):
Wow ale bylo by super, spelnily by sie nasze marzenia a Majro napewno cieszyl by sie z dolaczenia do niego wspoltowarzyszki.

pomalutku zarzucamy sieci ;) ...może ... pomalutku dorastają do decyzji o 2 psiaku ... chyba trzeba będzie im pomóc ;)

• Replies 538
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Alicja napisał(a):
pomalutku zarzucamy sieci ;) ...może ... pomalutku dorastają do decyzji o 2 psiaku ... chyba trzeba będzie im pomóc ;)

Państwo Majro od poczatku przecież myśleli o drugim psie? Pan jak do nas dzwonił o psy to mówił, że chce mieć 2 psy. Może więc się zgodzą na Herę.
A oni nie mają jakiegoś pręguska oprócz Majro?

Posted

doddy napisał(a):
Państwo Majro od poczatku przecież myśleli o drugim psie? Pan jak do nas dzwonił o psy to mówił, że chce mieć 2 psy. Może więc się zgodzą na Herę.
A oni nie mają jakiegoś pręguska oprócz Majro?

Nie tak od początku ;) ze mną jak pan Piotr rozmawiał jak był po Majlo to mówiła ,że na razie chciałby jednego pieska ,żeby zobaczyć czy sobie da rade. Mówiłam mu wtedy o Heruni. Moja koleżanka , która mieszka niedaleko Majro i odwiedza go od czasu do czasu ostatnio napomknęła właśnie znowu o Heruni bo chyba dojrzeli do posiadania drugiego stwora;)
Państwo mieli drugiego psa przez dwa dni... Tylko ,że musiał wrócić do poprzedniego właściciela ponieważ najpierw rzucił się z furią na Majro (mimo ,że przez dwa dni wszytko było w najlepszym porządku) , a później na panią Monike, dobrze ,że udało jej się schować za drzwiami łazienki... ;(

Posted

doddy napisał(a):
Do mnie od poczatku mówił o drugim psie i to właśnie chciał 2 samce.

Hm... ja pewna jestem ,że o jednym psie mówił... przedstawiłam historie Majro i Hery oraz fakt ,że ona do adopcji też jest , ale nie spotkał się to z żadnym zainteresowaniem wtedy.

Posted

Podliczylam dotychczasowe wplaty z bazarkow i wplyw na konto mamy 706 zl.
[SIZE=2]Od tego odliczamy zakupy w hurtowni i weta [SIZE=3]495 zl.[SIZE=2] [SIZE=3][SIZE=2]zostalo
211zl. na sterylizacje i na hotel.

Posted

Ada-jeje napisał(a):
A w sumie maja nie daleko na przejazdzke, do Hery na wizyte.

trzeba Julię , Asior ..a najlepiej Hanię podpuścić , żeby ich skierowała na dobry tor ;)

Posted

Ada-jeje napisał(a):
Alicjo, znam tylko z dogo Julie i Asior, imie Hania mi nic nie mowi, ale skoro Ty znasz to zacznij dzialac
;)

Hania to dziewczyna która ma Bellę ze schroniska w Gliwicach ...tą która była przez nas poszukiwana po dziwnej adipcji z gliwickiego schroniska i znaleziono ją w Bialymstoku ...

Posted

O dziwnej adopcji jest mi wiadomo, wiem tez ze Bela zostala odnaleziona w Bialymstoku i tylko tyle.
Dzeki Asior ze jestes, w Tobie cala nadzieja ze Hercia dolaczy do Majro. ;)

Posted

Ja też trzymam kciuki , żeby się udało. Z tego co wiem jutro Hania będzie się widzieć z p. Moniką oraz Majlo (na wspólnym spacerku) i nie zapomni znowu wspomnieć o Herci ;)

Czy był choć było jakiekolwiek zapytanie o Here ? Bo u "moich" astów jest tak przerażająca cisza... że strach się bać.

Posted

Ada-jeje napisał(a):
J_ulia, nawet pol telefonu nie bylo :shake::-(

ja wystawiałam 1,5 rocznego labradora na allegro...nie miałam nawet pół e-maila o niego...a mozna by myśleć, ze co jak co czarny, młody labek znajdzie szybko dom...:( no i dt oddał go do budy - a raczej do garazu i szlag mnie dzisiaj trafił jak to przeczytałam:angryy:

Posted

Tak, w Myslenicach kolo Krakowa.
Otrzymalam wiadomosc z hoteliku ze nasza Hercia po sterylizacji, koszt 160 zl. z obcieciem pazurkow. Podobno widac ze bidula cierpi, ale Marta podaje jej czopki przeciwbolowe. Wiadomo pierwsze 24 h to najgorsze, napewno juz jutro bedzie mniej bolalo.

Posted

już wiem wszystko
Pan by może i adoptował Herę, ale z tym związane są koszty :(
Właścicielka mieszkania ponoć chce 300 zł za zgodę na następnego psa ....a u Piotra teraz martwy sezon na tatuaż, auta nie ma...
No i Hera musiała by tolerować mniejsze psy bo Piotr często jeździ w Bieszczady i tam jego ojciec ma samca alpejsko gończego krótko nożnego, Majlo się z nim dogaduje, Hera też musiała by....

Posted

Z dowozem Hery nie bylo by problemu, ale nie jestesmy w stanie odpowiedziec na pytanie czy Hera bedzie tolerowac psa ojca Piotra. Choc na to jest sposob, trzeba Herze zalozyc kaganiec, przynajmniej na poczatek. No i czynszu tez nie przeskoczymy. :shake: