Ada-jeje Posted December 27, 2009 Posted December 27, 2009 Juz po wizycie, w milej atmosferze przy kawusi. Bedziemy dalej z Aga i Danielem w kontakcie, zwlaszcza w momencie oszczenienia sie suni. Mam nadzieje ze Daniel i Aga zrozumieli dlaczego tak walczymy z nadpopulacja zwierzat. Bedzie im trudno podjac decyzje o uspieniu czesci miotu ale obiecali ze sie tego podejma. Szczyle pojda na umowy fundacyjne i beda pod kontorola Agi i Daniela. Natepna wizyta zaplanowana gdzies za miesiac jak juz szczyle beda mogly jesc same, podrzuce im karme Ryola dla szczyli, wyzywienie takiej gromadki bedzie kosztowne. Psiury oba przekochane, zwlaszcza Majro, nie odszedl ani na krok caly czas lezal obok mnie na kanapie, dawal calusy i prosil o glaski. Hera widac ze juz by chciala sie oszczenic, jest jej ciezko ale buziaki tez dawala, troche ma smutne oczeta moze z racji swojego stanu. Quote
fioneczka Posted December 27, 2009 Posted December 27, 2009 czyli psiuty mają się dobrze szkoda tylko że psiaków przybędzie ... oby maluchy znalazły dobre domy Quote
Ada-jeje Posted December 27, 2009 Posted December 27, 2009 Psiury sa zadbane, maja sie wspaniale, oj szkoda foneczko ze przybeda nowe, ja i Ty o tym wiesz. Aga i Daniel maja juz dla nich nowe domki, jednego chca zatrzymac dla siebie. Ofarowali tez swoja pomoc w oglaszaniu psiakow i szukaniu DS dla bezdomnych. Udalo mi sie ich przekonac do umow Fundacyjnych a nie prywatnych, gdyz w razie czego tfu, tfu, latwiej bedzie nam cokolwiek wyegzekwowac. Oboje tez obiecali ze DS beda od poczatku wplacac pieniazki kazdy dla swojego psa, i kiedy te osiagna wiek dojrzaly bedzie juz kasa na kastracje, napewno nie bede czekac do pierwszej cieczki bo to jest zbedne, mamy to juz sprawdzone i nie tylko my. Quote
Alicja Posted December 27, 2009 Posted December 27, 2009 Dziękuję , że udało Ci się podjechać i porozmawiać z Agą i Danielem na ,,żywo,, A Majro poznałam ...to kochane psisko Quote
fioneczka Posted December 27, 2009 Posted December 27, 2009 wiesz Ada gdybym zareagowała wcześniej nie było by teraz dramatu ... bo ta sytuacja to dramat myślałam że jeśli sunia w sierpniu miała ciążę urojoną to w lipcu miała cieczkę ... czyli wyliczyłam że kolejna powinna być około styczeń/luty pomyliłam się ... teraz pozostaje dopilnować zabiegu po ciąży i odkarmieniu młodych i zabiegach dla szczyli ... oby sytuacja się nie powtórzyła Quote
erka Posted December 27, 2009 Posted December 27, 2009 Cieszę się ,że udało się znaleźć kompromis w tej sytuacji. Ada-jeje, dzięki:). Quote
Alicja Posted December 27, 2009 Posted December 27, 2009 fioneczka napisał(a):wiesz Ada gdybym zareagowała wcześniej nie było by teraz dramatu ... bo ta sytuacja to dramat myślałam że jeśli sunia w sierpniu miała ciążę urojoną to w lipcu miała cieczkę ... czyli wyliczyłam że kolejna powinna być około styczeń/luty pomyliłam się ... teraz pozostaje dopilnować zabiegu po ciąży i odkarmieniu młodych i zabiegach dla szczyli ... oby sytuacja się nie powtórzyła ty mi się Asiu broń boshe nie obwiniaj Quote
fioneczka Posted December 27, 2009 Posted December 27, 2009 Alicja napisał(a):ty mi się Asiu broń boshe nie obwiniaj myślenie podobno nie boli ... mogłam użyć mózgu trochę wcześniej i nie byłoby kłopotu Quote
Ada-jeje Posted December 27, 2009 Posted December 27, 2009 Fioneczko, nie nalezy sie ogladac wstecz, trzeba patrzec do przodu, a ze nasze mozgi maja juz spozniony refleks, na to nie mamy wplywu za to bola nas czesto nogi :evil_lol: Quote
MyszkaMiki Posted December 28, 2009 Posted December 28, 2009 Przepraszam za offtop. Zapraszam na bazarek na wrzesińskie biedy. Każdy grosik się przyda a długi coraz większe http://www.dogomania.pl/threads/1758...do-31-01-2010r http://www.dogomania.pl/threads/1760...ko-we-WrzeA-ni http://www.dogomania.pl/threads/1760...0#post13731750 http://allegro.pl/item866643478_na_p...owki_pies.html Quote
Agucha Posted January 1, 2010 Posted January 1, 2010 Co ze szczeniakami??? Jakieś kroki zostały powzięte? Jak się czuje Hera? Quote
agaga21 Posted January 1, 2010 Posted January 1, 2010 fioneczka napisał(a):myślenie podobno nie boli ... mogłam użyć mózgu trochę wcześniej i nie byłoby kłopotu gdybym ja użyła mózgu wcześniej, nie było by może całej afery z ab-agnieszką, przynajmniej nie na taką skalę :shake: Quote
Zofija Posted January 2, 2010 Posted January 2, 2010 Pilnie poszukuje wolontariusza, który sprawdzi mi nowy domek dla jaminisi Fifi (wizyta przedaopcyjna). Jest to woj. świętokrzyskie- 40 km od Kielc w Końskich. Czy ktoś może mi pomóc?????? Piszcie do mnie na pw lub sms na moją komórkę: 508-063-271 Quote
gameta Posted January 2, 2010 Posted January 2, 2010 Alicja napisał(a):I co dalej ???? Kana napisał(a):Też jestem ciekawa... Ja wam powiem - zaczyna się na "d" kończy na "a" i ma 4 litery :-//:shake: Quote
kika22 Posted January 2, 2010 Posted January 2, 2010 Zofija napisał(a):Pilnie poszukuje wolontariusza, który sprawdzi mi nowy domek dla jaminisi Fifi (wizyta przedaopcyjna). Jest to woj. świętokrzyskie- 40 km od Kielc w Końskich. Czy ktoś może mi pomóc?????? Piszcie do mnie na pw lub sms na moją komórkę: 508-063-271 Napisz do kobix ona jest z Konskich Quote
ellensilla Posted January 4, 2010 Posted January 4, 2010 Cioteczki, wybaczcie offa, ale w waszej okolicy jest szczeniara, która pilnie potrzebuje domku tymczasowego, nie na długo, bo szczeniaki szybko idą, ja i parę innych ciotek ostro ogłaszamy, więc Lola pójdzie szybko. Musimy mieć tylko chwilkę czasu, a tam gdzie mała obecnie jest nie może zostać. Czy ktoś wziąłby dzieciaczka na tymczasik? Oto wątek Lolci: http://www.dogomania.pl/threads/174275-suczka-szczeniak-szuka-domku-albo-DT Quote
Agucha Posted January 8, 2010 Posted January 8, 2010 Małe glutki szybko rosną, nadal nie otworzyły oczu, apetyt mają niemożebny a i siły tyle samo. Hera musi ich non stop pilnować. Sunia też czuje się dobrze i nadrabia jedzonkiem :) Quote
fioneczka Posted January 8, 2010 Posted January 8, 2010 Agucha napisał(a):Małe glutki szybko rosną, nadal nie otworzyły oczu, apetyt mają niemożebny a i siły tyle samo. Hera musi ich non stop pilnować. Sunia też czuje się dobrze i nadrabia jedzonkiem :) hmmm ... szczęście w nieszczęściu że wszystkie psiury zdrowe Quote
Alicja Posted January 17, 2010 Posted January 17, 2010 [FONT=Arial]malizny , troszke nieaktualne fotki ale są ;)[/FONT] Quote
Tengusia Posted February 2, 2010 Posted February 2, 2010 jak tam szukanie domow dla szczeniakow ??? Quote
Agucha Posted February 2, 2010 Posted February 2, 2010 Z tego co wiem, to "przyszłe" domki wpłacają już Danielowi pieniądze na szczepienie i odrobaczenie... Więc chyba nie trzeba im domów szukać (?) Quote
Tengusia Posted February 2, 2010 Posted February 2, 2010 [quote name='Agucha']Z tego co wiem, to "przyszłe" domki wpłacają już Danielowi pieniądze na szczepienie i odrobaczenie... Więc chyba nie trzeba im domów szukać (?)[/QUOTE] to dobrze ;) Quote
Recommended Posts