Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Juz po wizycie, w milej atmosferze przy kawusi. Bedziemy dalej z Aga i Danielem w kontakcie, zwlaszcza w momencie oszczenienia sie suni. Mam nadzieje ze Daniel i Aga zrozumieli dlaczego tak walczymy z nadpopulacja zwierzat. Bedzie im trudno podjac decyzje o uspieniu czesci miotu ale obiecali ze sie tego podejma. Szczyle pojda na umowy fundacyjne i beda pod kontorola Agi i Daniela. Natepna wizyta zaplanowana gdzies za miesiac jak juz szczyle beda mogly jesc same, podrzuce im karme Ryola dla szczyli, wyzywienie takiej gromadki bedzie kosztowne. Psiury oba przekochane, zwlaszcza Majro, nie odszedl ani na krok caly czas lezal obok mnie na kanapie, dawal calusy i prosil o glaski. Hera widac ze juz by chciala sie oszczenic, jest jej ciezko ale buziaki tez dawala, troche ma smutne oczeta moze z racji swojego stanu.

• Replies 538
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Psiury sa zadbane, maja sie wspaniale, oj szkoda foneczko ze przybeda nowe, ja i Ty o tym wiesz. Aga i Daniel maja juz dla nich nowe domki, jednego chca zatrzymac dla siebie. Ofarowali tez swoja pomoc w oglaszaniu psiakow i szukaniu DS dla bezdomnych. Udalo mi sie ich przekonac do umow Fundacyjnych a nie prywatnych, gdyz w razie czego tfu, tfu, latwiej bedzie nam cokolwiek wyegzekwowac. Oboje tez obiecali ze DS beda od poczatku wplacac pieniazki kazdy dla swojego psa, i kiedy te osiagna wiek dojrzaly bedzie juz kasa na kastracje, napewno nie bede czekac do pierwszej cieczki bo to jest zbedne, mamy to juz sprawdzone i nie tylko my.

Posted

wiesz Ada gdybym zareagowała wcześniej nie było by teraz dramatu ... bo ta sytuacja to dramat

myślałam że jeśli sunia w sierpniu miała ciążę urojoną to w lipcu miała cieczkę ... czyli wyliczyłam że kolejna powinna być około styczeń/luty
pomyliłam się ...

teraz pozostaje dopilnować zabiegu po ciąży i odkarmieniu młodych i zabiegach dla szczyli ... oby sytuacja się nie powtórzyła

Posted

fioneczka napisał(a):
wiesz Ada gdybym zareagowała wcześniej nie było by teraz dramatu ... bo ta sytuacja to dramat

myślałam że jeśli sunia w sierpniu miała ciążę urojoną to w lipcu miała cieczkę ... czyli wyliczyłam że kolejna powinna być około styczeń/luty
pomyliłam się ...

teraz pozostaje dopilnować zabiegu po ciąży i odkarmieniu młodych i zabiegach dla szczyli ... oby sytuacja się nie powtórzyła

ty mi się Asiu broń boshe nie obwiniaj

Posted

fioneczka napisał(a):
myślenie podobno nie boli ... mogłam użyć mózgu trochę wcześniej i nie byłoby kłopotu

gdybym ja użyła mózgu wcześniej, nie było by może całej afery z ab-agnieszką, przynajmniej nie na taką skalę :shake:

Posted

Pilnie poszukuje wolontariusza, który sprawdzi mi nowy domek dla jaminisi Fifi (wizyta przedaopcyjna). Jest to woj. świętokrzyskie- 40 km od Kielc w Końskich. Czy ktoś może mi pomóc?????? Piszcie do mnie na pw lub sms na moją komórkę: 508-063-271

Posted

Zofija napisał(a):
Pilnie poszukuje wolontariusza, który sprawdzi mi nowy domek dla jaminisi Fifi (wizyta przedaopcyjna). Jest to woj. świętokrzyskie- 40 km od Kielc w Końskich. Czy ktoś może mi pomóc?????? Piszcie do mnie na pw lub sms na moją komórkę: 508-063-271

Napisz do kobix ona jest z Konskich

Posted

Cioteczki, wybaczcie offa, ale w waszej okolicy jest szczeniara, która pilnie potrzebuje domku tymczasowego, nie na długo, bo szczeniaki szybko idą, ja i parę innych ciotek ostro ogłaszamy, więc Lola pójdzie szybko. Musimy mieć tylko chwilkę czasu, a tam gdzie mała obecnie jest nie może zostać. Czy ktoś wziąłby dzieciaczka na tymczasik?
Oto wątek Lolci:
http://www.dogomania.pl/threads/174275-suczka-szczeniak-szuka-domku-albo-DT

Posted

Małe glutki szybko rosną, nadal nie otworzyły oczu, apetyt mają niemożebny a i siły tyle samo. Hera musi ich non stop pilnować.
Sunia też czuje się dobrze i nadrabia jedzonkiem :)

Posted

Agucha napisał(a):
Małe glutki szybko rosną, nadal nie otworzyły oczu, apetyt mają niemożebny a i siły tyle samo. Hera musi ich non stop pilnować.
Sunia też czuje się dobrze i nadrabia jedzonkiem :)

hmmm ... szczęście w nieszczęściu że wszystkie psiury zdrowe

• 2 weeks later...
  • 3 weeks later...
Posted

[quote name='Agucha']Z tego co wiem, to "przyszłe" domki wpłacają już Danielowi pieniądze na szczepienie i odrobaczenie... Więc chyba nie trzeba im domów szukać (?)[/QUOTE]

to dobrze ;)