Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[quote name='agata51']lilith, dzięki za zaproszenie. Niestety, nie mogę pomóc. Zajrzę chociaż na bazarek.[/QUOTE]

dzięki
może coś znajdziesz dla siebie dla dzieci.....

• Replies 2.7k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='lilith27']a osobiście to nie łaska? :eviltong:
zapraszam na kawe :diabloti:;)

dopiero się biorę
wczoraj niestety nie mogłam w ogóle nic zrobić ..............

[SIZE="3"][FONT="Comic Sans MS"]Już dwa lata minęło odkąd Lady śni swój sen i nie może się z niego obudzić. Widzi w nim człowieka, dla którego warto oddychać, strzec go, trwać u jego boku pomimo, wbrew i na przekór wszelkim psikusom, jakie płata los. Lady, połowę swego życia czeka, aż przewrotny los w końcu to właśnie jej da szansę na szczęście. Choć ciągle młoda i w pełni zdrowa (odrobaczona, zaszczepiona, wysterylizowana) sunia o niezwykłej urodzie, wciąż przegrywa w loterii życia.
Cóż z tego, że swym wdziękiem, ogromnym optymizmem i energią, inteligencją oraz ufnym wpatrzeniem w ludzi zaskarbiła sobie łaski akurat tych, którzy nie mogą ofiarować jej najcenniejszych, najbardziej pożądanych przez nią darów - siebie i domu.
Problemem Lady jest to, że nie jest dość rasowa, a z drugiej strony wyglądem przypomina te majestatyczne psy w typie bull, które budzą respekt. Czy to, że na pierwszy rzut oka przypomina groźne zwierzę ją całkiem musi dyskredytować w kolejce do szczęścia?

Lady nie należy do psich morderców, a w drugim kontakcie okazuje bardzo fajnym towarzyszem. W rzeczywistości Lady to pies w typie stafforda jedynie z pozoru. Na prawdę to po prostu radosna, bardzo żywa i inteligentna suka o dość dużych gabarytach, która wymaga spacerów i zabaw. Lady przeszła już pod okiem behawiorysty podstawowe szkolenie pod kątem posłuszeństwa. Suczka wykazuje ogromną chęć do współpracy i bardzo lubi uczyć się nowych sztuczek. Szukamy dla niej domu, ale najlepiej bez zwierząt i małych dzieci. Lady potrzebuje doświadczonego opiekuna. Najlepiej kogoś kto chętnie będzie zabierał ją na długie spacery, ku zdrowotności i radości obydwojga.

Lady przebywa w hotelu dla zwierząt pod Warszawą, gdzie pod okiem osoby pracującej nad socjalizacją psów buduje wspaniałą więź z człowiekiem i poznaje nowe sytuacje (wizyta w szkole, kilkukilometrowe biegi, spacery po mieście wśród ludzi, pływanie w rzece).* Hotel dla Lady to wspaniałe miejsce, gdzie niczego jej nie brakuje, a ona sama czuje się tam doskonale. Niestety jego koszt to 450zł/miesiąc, a my nie mamy już funduszy na jej utrzymanie. Dlatego pilnie szukamy jej dobrego domu.

Niestety telefon wciąż milczy.......
Tymczasem czas płynie nieubłaganie, a zabezpieczenie finansowe Lady się kurczy. Kiedy się całkiem skończą środki finansowe, a do tego czasu nikt nie zadzwoni, Lady trafi do schroniska, gdzie wśród watahy innych zwierząt, zupełnie już zgaśnie, by dalej śnić swój sen o człowieku dobrej woli.....

telefon w sprawie adopcji:
792 395 081
[/FONT]

może być? coś poprawić?coś dodać, coś ująć?

dobre choć smutne...zdjęcia z pierwszej strony wziąć? jakby kaskę to na jakie konto?

aha pomysł jakiś na tytuł? musi się przebić pośród innych wydarzeń których jest pełno!

Posted

aha i jak pies jest w typie stafforda amstaffa czy pit bulka to właśnie największy kompan do zabawy! najbardziej "uśmiechnięta rasa" najbardziej kochająca ludzi :D
jutro wystawiam wydarzenie, wstawię też do siebie na grupę.

Posted

wiek (ok), waga, stosunek do innych zwierząt (kotów),małych dzieci, czy ciągnie na smyczy, czy niszczy w domu jak zostanie sama, czy zachowuje czystośc-najczęstsze pytania :) znalazłam zdjecia Lady-również te z czasów ulicy jak i schronu. aha i na czyje konto-jakiej Fundacji zbieramy kaskę dla niej?

edit: ok już wiem że bez zwierzaków i dzieci :)

Posted

jak się nie wylata to ciągnie
wiek 4 lata
waga nie wiem - klocek gruby- dopytam jamora
zdarzyło się, że niszczyła w domu,
czystość zachowuje

nie ma konta fundacji
mogę tylko prywatne podać

Posted

oj.....to by była tragedia jakby musiała wrócic akurat na zimę
dziś TZ mi powiedział, że zima ma być ostra
jakieś tam zwierzęta (pszczoły chyba) się szykują już na zimę

Posted

[quote name='Agnes_Jot']wiek (ok), waga, stosunek do innych zwierząt (kotów),małych dzieci, czy ciągnie na smyczy, czy niszczy w domu jak zostanie sama, czy zachowuje czystośc-najczęstsze pytania :) znalazłam zdjecia Lady-również te z czasów ulicy jak i schronu. aha i na czyje konto-jakiej Fundacji zbieramy kaskę dla niej?

edit: ok już wiem że bez zwierzaków i dzieci :)

jamor napisał u siebie na forum

[quote name='"jamor"']Lady dobrze chodzi na smyczy. Co do kotów nie wiem, nie mam kota i nie bede miał. Na oko waży cos ok 27 kg

tak było ostatnio
vide poprzednia strona

robię rozliczenie za okres od 14.09 do dziś

stan konta wyjściowy to --------------------------------- 720 złotych
16.09.2011 wpływ z bazarku od lilith ------------------------+ 4 złote
21.09.2011 wpływ z bazarku od lilith ------------------------+ 15 złotych
26.09.2011 wpływ dotacji od fochu ---------------------------+20 złotych
26.09.2011 wpływ z bazarku od lilith --------------------------+3 złote
27.09.2011 wpływ od madziak25 deklaracja za X -----------+10 złotych

łącznie stan konta na 29.09.2011-------------------------772 złote
30.09.2011 opłata za hotel za wrzesień --------------------- -450 złotych
po opłacie za hotel stan konta na 03.10.2011 -----------+ 322 złote

03.10.2011 wpływ deklaracji za X od wiking042 ------------+30 złotych
03.10.2011 wpływ deklaracja za IX od lilith27 ---------------+50 złotych

stan konta na dzień 03.10.2011 to kwota -------------------402 złote

04.10.2011 wpływ deklaracji tuli za m-c X ....................... + 30 złotych
stan konta zatem po zasileniu to łącznie _____________432 złote

05.10.2011 wpływ deklaracji od dorki za m-c IX---------------+ 50 złotych
stan konta zatem na dzień 05.10 to kwota ____________482 złote

a teraz

18.10.2011 konto zasiliły pieniązki od agniech_a ..................+ 10 złotych
stan konta zatem obecnie na 19.10.2011 roku wynosi ..........492 złote

Posted

Sympatyczna i ładna ta Lady, ale imię trochę nietrafione. Nie każdy wie, jak przeczytać. ;)

Strasznie długo siedzi w hotelu. Ma krótką sierść. Jak sobie radzi w zimie w boksie?

Posted

musi sobie radzić.....
jedną zimę w schronisku dostała dwa kubraki
jeden zjadła więc cioteczka poczytująca wątek zasponsorowała jej drugi
potem była już w hoteliku

niestety lady (lejdi) potrafi troszkę poniszczyć
kiedy trafiła do drugiego z kolei hotelu (obecnie jamor to trzeci opiekun) miała mieszkać w domu
została sama i podobno, zjadła wykładzinę
wylądowała więc w boksie, który był w budynku gospodarczym

co do zasady zatem.....raczej trzeba szukać domku z ocieplanym wybiegiem chyba

Posted

lilith27 napisał(a):
jamor twierdzi, że nie niszczy
że nawet w miarę grzeczna w porównaniu do innych dewastatorów
ale co ona ma w boksie zjeść, chyba budę no albo swój kubrak .....

Jeżeli buda i kubrak są w całości, to nie jest źle.

Moje 2 suki wyrywały nawet klepki z parkietu, a teraz nic nie niszczą oprócz zabawek, co jest normalne. ;)

Posted

hop! napisał(a):

Moje 2 suki wyrywały nawet klepki z parkietu, a teraz nic nie niszczą oprócz zabawek, co jest normalne. ;)

heheheheh
tez zabwaki swoim kupuję

ale co do Lady trudno jednoznacznie sie wypowiedzieć
nie bardzo wiadomo jakby było u niej na dłużej w warunkach domowych
cały czas siedzi w boksach

Posted

lilith27 napisał(a):
heheheheh
tez zabwaki swoim kupuję

ale co do Lady trudno jednoznacznie sie wypowiedzieć
nie bardzo wiadomo jakby było u niej na dłużej w warunkach domowych
cały czas siedzi w boksach

Lady jest energiczna, więc się może nudzić, gdy jest sama. Gdyby miała codziennie odpowiednią dawkę ruchu, dobrze wychowanego psiego kumpla lub kumpelę, to myślę, że nie byłoby niszczenia. ;)

Wrzuć może do pierwszego postu konkretne informacje o Lady (wiek, wielkość, charakter itd. - wszystko, co wiesz) + dane kontaktowe.