lilith27 Posted October 15, 2011 Author Posted October 15, 2011 [quote name='agata51']lilith, dzięki za zaproszenie. Niestety, nie mogę pomóc. Zajrzę chociaż na bazarek.[/QUOTE] dzięki może coś znajdziesz dla siebie dla dzieci..... Quote
lilith27 Posted October 15, 2011 Author Posted October 15, 2011 [quote name='baster i lusi']gdyby ktoś potrzebował bazarku ogłoszeniowego to tu jest solidna firma. http://www.dogomania.pl/threads/216113-Og%C5%82oszenia-40-za-7-z%C5%82-banerek-3z%C5%82-gt-pom%C3%B3%C5%BC-wyci%C4%85gn%C4%85%C4%87-owczarki-z-kojca-(do-28.10) będę pamiętać ... dziękuję Quote
agniech_a Posted October 15, 2011 Posted October 15, 2011 proszę o nr konta, prześlę chociaż cokolwiek jednorazowo Quote
lilith27 Posted October 15, 2011 Author Posted October 15, 2011 [quote name='agniech_a']proszę o nr konta, prześlę chociaż cokolwiek jednorazowo[/QUOTE] cudownie..................... Quote
Agnes_Jot Posted October 16, 2011 Posted October 16, 2011 [quote name='lilith27']a osobiście to nie łaska? :eviltong: zapraszam na kawe :diabloti:;) dopiero się biorę wczoraj niestety nie mogłam w ogóle nic zrobić .............. [SIZE="3"][FONT="Comic Sans MS"]Już dwa lata minęło odkąd Lady śni swój sen i nie może się z niego obudzić. Widzi w nim człowieka, dla którego warto oddychać, strzec go, trwać u jego boku pomimo, wbrew i na przekór wszelkim psikusom, jakie płata los. Lady, połowę swego życia czeka, aż przewrotny los w końcu to właśnie jej da szansę na szczęście. Choć ciągle młoda i w pełni zdrowa (odrobaczona, zaszczepiona, wysterylizowana) sunia o niezwykłej urodzie, wciąż przegrywa w loterii życia. Cóż z tego, że swym wdziękiem, ogromnym optymizmem i energią, inteligencją oraz ufnym wpatrzeniem w ludzi zaskarbiła sobie łaski akurat tych, którzy nie mogą ofiarować jej najcenniejszych, najbardziej pożądanych przez nią darów - siebie i domu. Problemem Lady jest to, że nie jest dość rasowa, a z drugiej strony wyglądem przypomina te majestatyczne psy w typie bull, które budzą respekt. Czy to, że na pierwszy rzut oka przypomina groźne zwierzę ją całkiem musi dyskredytować w kolejce do szczęścia? Lady nie należy do psich morderców, a w drugim kontakcie okazuje bardzo fajnym towarzyszem. W rzeczywistości Lady to pies w typie stafforda jedynie z pozoru. Na prawdę to po prostu radosna, bardzo żywa i inteligentna suka o dość dużych gabarytach, która wymaga spacerów i zabaw. Lady przeszła już pod okiem behawiorysty podstawowe szkolenie pod kątem posłuszeństwa. Suczka wykazuje ogromną chęć do współpracy i bardzo lubi uczyć się nowych sztuczek. Szukamy dla niej domu, ale najlepiej bez zwierząt i małych dzieci. Lady potrzebuje doświadczonego opiekuna. Najlepiej kogoś kto chętnie będzie zabierał ją na długie spacery, ku zdrowotności i radości obydwojga. Lady przebywa w hotelu dla zwierząt pod Warszawą, gdzie pod okiem osoby pracującej nad socjalizacją psów buduje wspaniałą więź z człowiekiem i poznaje nowe sytuacje (wizyta w szkole, kilkukilometrowe biegi, spacery po mieście wśród ludzi, pływanie w rzece).* Hotel dla Lady to wspaniałe miejsce, gdzie niczego jej nie brakuje, a ona sama czuje się tam doskonale. Niestety jego koszt to 450zł/miesiąc, a my nie mamy już funduszy na jej utrzymanie. Dlatego pilnie szukamy jej dobrego domu. Niestety telefon wciąż milczy....... Tymczasem czas płynie nieubłaganie, a zabezpieczenie finansowe Lady się kurczy. Kiedy się całkiem skończą środki finansowe, a do tego czasu nikt nie zadzwoni, Lady trafi do schroniska, gdzie wśród watahy innych zwierząt, zupełnie już zgaśnie, by dalej śnić swój sen o człowieku dobrej woli..... telefon w sprawie adopcji: 792 395 081[/FONT] może być? coś poprawić?coś dodać, coś ująć? dobre choć smutne...zdjęcia z pierwszej strony wziąć? jakby kaskę to na jakie konto? aha pomysł jakiś na tytuł? musi się przebić pośród innych wydarzeń których jest pełno! Quote
Agnes_Jot Posted October 16, 2011 Posted October 16, 2011 aha i jak pies jest w typie stafforda amstaffa czy pit bulka to właśnie największy kompan do zabawy! najbardziej "uśmiechnięta rasa" najbardziej kochająca ludzi :D jutro wystawiam wydarzenie, wstawię też do siebie na grupę. Quote
Agnes_Jot Posted October 17, 2011 Posted October 17, 2011 wiek (ok), waga, stosunek do innych zwierząt (kotów),małych dzieci, czy ciągnie na smyczy, czy niszczy w domu jak zostanie sama, czy zachowuje czystośc-najczęstsze pytania :) znalazłam zdjecia Lady-również te z czasów ulicy jak i schronu. aha i na czyje konto-jakiej Fundacji zbieramy kaskę dla niej? edit: ok już wiem że bez zwierzaków i dzieci :) Quote
lilith27 Posted October 17, 2011 Author Posted October 17, 2011 jak się nie wylata to ciągnie wiek 4 lata waga nie wiem - klocek gruby- dopytam jamora zdarzyło się, że niszczyła w domu, czystość zachowuje nie ma konta fundacji mogę tylko prywatne podać Quote
Agnes_Jot Posted October 17, 2011 Posted October 17, 2011 czyli dotychczas było zbierane na prywatne konto tak? hmmmmm to już na PW trzeba będzie słać więc poproszę (na priv) Twoje prywatne konto jesli to nie sekret hehe Quote
lilith27 Posted October 17, 2011 Author Posted October 17, 2011 tak dotychczas było zbierane na prywatne konta Quote
Agnes_Jot Posted October 17, 2011 Posted October 17, 2011 wydarzenie jest. jak ktoś będzie chciał nr konta podam mu na priv. oby się udało!!!!!!! teraz trzymamy kciuki za Nią :) Quote
Agnes_Jot Posted October 17, 2011 Posted October 17, 2011 jak tylko zdobedę choc odrobinkę czasu to robie bazarek-ten będzie dla Lady. mam nadzieję że cho trochę się uzbiera. poprzedni miał swoje zwolenniczki :) Quote
lilith27 Posted October 17, 2011 Author Posted October 17, 2011 dziękuję ogromnie niedługo też wpłyną z bazarku ode mnie pieniązki czekam jeszcze na dwie wpłaty Quote
Agnes_Jot Posted October 17, 2011 Posted October 17, 2011 no to damy radę. byle zimy nie spędziła w schronie. :) Quote
lilith27 Posted October 17, 2011 Author Posted October 17, 2011 oj.....to by była tragedia jakby musiała wrócic akurat na zimę dziś TZ mi powiedział, że zima ma być ostra jakieś tam zwierzęta (pszczoły chyba) się szykują już na zimę Quote
lilith27 Posted October 18, 2011 Author Posted October 18, 2011 agniech_a napisał(a):proszę o nr konta, prześlę chociaż cokolwiek jednorazowo doszła dyszka bardzo bardzo dziękuję Quote
lilith27 Posted October 19, 2011 Author Posted October 19, 2011 [quote name='Agnes_Jot']wiek (ok), waga, stosunek do innych zwierząt (kotów),małych dzieci, czy ciągnie na smyczy, czy niszczy w domu jak zostanie sama, czy zachowuje czystośc-najczęstsze pytania :) znalazłam zdjecia Lady-również te z czasów ulicy jak i schronu. aha i na czyje konto-jakiej Fundacji zbieramy kaskę dla niej? edit: ok już wiem że bez zwierzaków i dzieci :) jamor napisał u siebie na forum [quote name='"jamor"']Lady dobrze chodzi na smyczy. Co do kotów nie wiem, nie mam kota i nie bede miał. Na oko waży cos ok 27 kg tak było ostatnio vide poprzednia strona robię rozliczenie za okres od 14.09 do dziś stan konta wyjściowy to --------------------------------- 720 złotych 16.09.2011 wpływ z bazarku od lilith ------------------------+ 4 złote 21.09.2011 wpływ z bazarku od lilith ------------------------+ 15 złotych 26.09.2011 wpływ dotacji od fochu ---------------------------+20 złotych 26.09.2011 wpływ z bazarku od lilith --------------------------+3 złote 27.09.2011 wpływ od madziak25 deklaracja za X -----------+10 złotych łącznie stan konta na 29.09.2011-------------------------772 złote 30.09.2011 opłata za hotel za wrzesień --------------------- -450 złotych po opłacie za hotel stan konta na 03.10.2011 -----------+ 322 złote 03.10.2011 wpływ deklaracji za X od wiking042 ------------+30 złotych 03.10.2011 wpływ deklaracja za IX od lilith27 ---------------+50 złotych stan konta na dzień 03.10.2011 to kwota -------------------402 złote 04.10.2011 wpływ deklaracji tuli za m-c X ....................... + 30 złotych stan konta zatem po zasileniu to łącznie _____________432 złote 05.10.2011 wpływ deklaracji od dorki za m-c IX---------------+ 50 złotych stan konta zatem na dzień 05.10 to kwota ____________482 złote a teraz 18.10.2011 konto zasiliły pieniązki od agniech_a ..................+ 10 złotych stan konta zatem obecnie na 19.10.2011 roku wynosi ..........492 złote Quote
hop! Posted October 20, 2011 Posted October 20, 2011 Sympatyczna i ładna ta Lady, ale imię trochę nietrafione. Nie każdy wie, jak przeczytać. ;) Strasznie długo siedzi w hotelu. Ma krótką sierść. Jak sobie radzi w zimie w boksie? Quote
lilith27 Posted October 20, 2011 Author Posted October 20, 2011 musi sobie radzić..... jedną zimę w schronisku dostała dwa kubraki jeden zjadła więc cioteczka poczytująca wątek zasponsorowała jej drugi potem była już w hoteliku niestety lady (lejdi) potrafi troszkę poniszczyć kiedy trafiła do drugiego z kolei hotelu (obecnie jamor to trzeci opiekun) miała mieszkać w domu została sama i podobno, zjadła wykładzinę wylądowała więc w boksie, który był w budynku gospodarczym co do zasady zatem.....raczej trzeba szukać domku z ocieplanym wybiegiem chyba Quote
hop! Posted October 20, 2011 Posted October 20, 2011 Raz zjadła wykładzinę i została niszczycielką? Czy u jamora niszczy budę? Quote
lilith27 Posted October 20, 2011 Author Posted October 20, 2011 jamor twierdzi, że nie niszczy że nawet w miarę grzeczna w porównaniu do innych dewastatorów ale co ona ma w boksie zjeść, chyba budę no albo swój kubrak ..... Quote
hop! Posted October 21, 2011 Posted October 21, 2011 lilith27 napisał(a):jamor twierdzi, że nie niszczy że nawet w miarę grzeczna w porównaniu do innych dewastatorów ale co ona ma w boksie zjeść, chyba budę no albo swój kubrak ..... Jeżeli buda i kubrak są w całości, to nie jest źle. Moje 2 suki wyrywały nawet klepki z parkietu, a teraz nic nie niszczą oprócz zabawek, co jest normalne. ;) Quote
lilith27 Posted October 21, 2011 Author Posted October 21, 2011 hop! napisał(a): Moje 2 suki wyrywały nawet klepki z parkietu, a teraz nic nie niszczą oprócz zabawek, co jest normalne. ;) heheheheh tez zabwaki swoim kupuję ale co do Lady trudno jednoznacznie sie wypowiedzieć nie bardzo wiadomo jakby było u niej na dłużej w warunkach domowych cały czas siedzi w boksach Quote
hop! Posted October 21, 2011 Posted October 21, 2011 lilith27 napisał(a):heheheheh tez zabwaki swoim kupuję ale co do Lady trudno jednoznacznie sie wypowiedzieć nie bardzo wiadomo jakby było u niej na dłużej w warunkach domowych cały czas siedzi w boksach Lady jest energiczna, więc się może nudzić, gdy jest sama. Gdyby miała codziennie odpowiednią dawkę ruchu, dobrze wychowanego psiego kumpla lub kumpelę, to myślę, że nie byłoby niszczenia. ;) Wrzuć może do pierwszego postu konkretne informacje o Lady (wiek, wielkość, charakter itd. - wszystko, co wiesz) + dane kontaktowe. Quote
Recommended Posts