AnnaA Posted September 1, 2011 Posted September 1, 2011 Chciałabym prosic o odpowiedz na następujące pytania: 1. Czy sunia kiedykolwiek była już w schronie? 2. Kto jest odpowiedzialny za decyzje podejmowane w sprawie Lady? W moim mniemaniu, należy niezwłocznie szukac tańszego DT dla Lady. Jeżeli Lady nie jest psem schroniskowym na DT u Jamora, to umieszczenie jej w schronie nie będzie proste. Oby do tego nie doszło. Lady dośc długo była w bardzo drogim hotelu a teraz jest w nienajtańszym hoteliku u Jamora. Kto podejmie odpowiednie działania i decyzje? Quote
lilith27 Posted September 1, 2011 Author Posted September 1, 2011 AnnaA napisał(a):Chciałabym prosic o odpowiedz na następujące pytania: 1. Czy sunia kiedykolwiek była już w schronie? 2. Kto jest odpowiedzialny za decyzje podejmowane w sprawie Lady? W moim mniemaniu, należy niezwłocznie szukac tańszego DT dla Lady. Jeżeli Lady nie jest psem schroniskowym na DT u Jamora, to umieszczenie jej w schronie nie będzie proste. Oby do tego nie doszło. Lady dośc długo była w bardzo drogim hotelu a teraz jest w nienajtańszym hoteliku u Jamora. Kto podejmie odpowiednie działania i decyzje? byla w schronie i za sprawą Monady została z niego wyciagnięta, żeby ją socjalizować i z nia pracować decyzje są podejmowane przez osoby zainteresowane jej losem propozycja - dyskusja Quote
AnnaA Posted September 1, 2011 Posted September 1, 2011 Osoby zainteresowane podejmują decyzje - kiepsko to widzę. W takim razie kto podejmie decyzję i poszuka dla Lady tańszego lokum? Quote
lilith27 Posted September 1, 2011 Author Posted September 1, 2011 myślę, że powinni wypowiedzieć się darczyńczy czy chcą, żeby Lady się przeniosła wówczas dopiero trzeba będzie zastanowić się nad hotelem dla Lady, tańszym ale jednocześnie takim, który będzie dawał gwarancję zapanowania nad suką oraz pracy z nią nie sztuką jest psa dać byle gdzie tym bardziej, że i tak deklaracji aktualnie nie wystarcza na pokrycie miesięcznego pobytu Lady (deklaracji jest ok. 200 złotych- Wiking popraw jak źle piszę) to jest trzeci hotel Lady w pierwszym opiekunka po kilku dniach zrezygnowała z opieki Lady dała jej bardzo popalić i kobieta obawiała się o swoje dziecko Quote
wiking042 Posted September 2, 2011 Posted September 2, 2011 Mnie się wydaje, że tu już nie chodzi o pracę z Lady i próbę zmiany jej charakteru, tylko o znalezienie odpowiedniego opiekuna. Lady jest jaka jest. [B]Jamor postępuje z nią właściwie i ma efekty[/B]. Człowiek bez ikry sobie z nią nie poradzi. Na naukę już raczej za późno. [B]Odpowiedni człowiek[/B] ułoży ją sobie odpowiednio do własnych potrzeb. Wydaje mi się, że o ile będzie kasa, hotel Jamora jest miejscem najlepszym na to oczekiwanie. Z drugiej strony już za miesiąc możemy stanąć przed alternatywą powrotu Lady do schronu... Co wtedy? Co możemy znaleźć dla Lady w ramach tych 200zł stałych deklaracji? [B]Trzeba szukać człowieka, domu osobiście rozmawiając z ludźmi[/B]. Przez ogłoszenia Lady raczej nie znajdzie domu. Gdyby miała znaleźć, to już by to nastąpiło. Lilith, czy Lady kiedykolwiek ugryzła kogoś albo wykazała agresję? Czy zaatakowała kogoś znienacka, tak jak Blanka? Inne numery nie są tak ważne, najważniejsze jest bezpieczeństwo ludzi. To ważne, bo coś mi przyszło do głowy. Zadzwonię do Ciebie. Quote
lilith27 Posted September 2, 2011 Author Posted September 2, 2011 z bazarku cegiełkowego uzbieramy 58 złotych Jacku podeslij proszę numer konta ciotkom wszystkim drugi bazarek ja obsłużę już kontem męża dał mi dostep (tylko ciii przed bankiem) miałam kaskę dziś wyslać dla Lady ale niespodzianka.........agencja otwarta do 16.00 ja byłam kilka minut po muszę iść na pocztę robić opłaty przelew pójdzie troszkę dłużej planuję jeszcze bazarek następny dzwoniłam do Ewy, ma fanty na bazarek zapowiedziałam się na weekend myślę jednak, że ten bazarek wypadałoby podzielić na Astora i na Lady co jak co, ale anhacie i rodzicom też by się przydało wsparcie wkrótce zbliża się Niedziela Na Czterech Łapach ponownie zaprojektuje ulotkę Lady jak w tamtym roku Quote
kasumi Posted September 2, 2011 Posted September 2, 2011 lilith27 napisał(a):z bazarku cegiełkowego uzbieramy 58 złotych Jacku podeslij proszę numer konta ciotkom wszystkim drugi bazarek ja obsłużę już kontem męża dał mi dostep (tylko ciii przed bankiem) miałam kaskę dziś wyslać dla Lady ale niespodzianka.........agencja otwarta do 16.00 ja byłam kilka minut po muszę iść na pocztę robić opłaty przelew pójdzie troszkę dłużej planuję jeszcze bazarek następny dzwoniłam do Ewy, ma fanty na bazarek zapowiedziałam się na weekend myślę jednak, że ten bazarek wypadałoby podzielić na Astora i na Lady co jak co, ale anhacie i rodzicom też by się przydało wsparcie wkrótce zbliża się Niedziela Na Czterech Łapach ponownie zaprojektuje ulotkę Lady jak w tamtym roku a kiedy jest Niedziela Na Czterech Łapach? :) Quote
baster i lusi Posted September 2, 2011 Posted September 2, 2011 AnnaA napisał(a):Osoby zainteresowane podejmują decyzje - kiepsko to widzę. W takim razie kto podejmie decyzję i poszuka dla Lady tańszego lokum? a znasz tańszy hotel ze szkoleniowcem? Quote
lilith27 Posted September 2, 2011 Author Posted September 2, 2011 kasumi napisał(a):a kiedy jest Niedziela Na Czterech Łapach? :) w tym miesiącu chyba pod koniec jakoś Quote
lilith27 Posted September 3, 2011 Author Posted September 3, 2011 no cóż rozmawiałam dziś z Jamorem, pytałam czy Lady może iść w miejsce gdzie jest inny pies Jamor raczej nie poleca Lady do innych zwierząt...tak na wszelki wypadek, bo Lady ma duuuży uścisk w pyszczku szukamy domu mimo wszystko bez psów i człowieka, który zna się na zwierzętach "jamor" napisał(a):spróbuje jednak Nero z Lady połączyć. Przeprowadziłem wstepne rozmowy ze stronami. Nero i Lady obiecali ze nie bedzie zadymy. Zobaczymy. Lady " no coś Ty jamor, przeciez ja pierwsza z piesciami do niego nie wystartuje, jestem subtelna i grzeczna dama, nawet przeklinac nie potrafie, bedzie spoko, obiecuje , jak boga kocham........" - No dobra, zobaczymy. Odchodząc jeszcze raz sie do niej obejrzałem, własnie publicznie pokazywała mi faka. jak zobaczyła ze widze to zaczeła nim sobie dłubac w nosie. Pożycze dwa traktory "jamor" napisał(a):No cóz. Jednak Lady to kłamczucha. Nero i Lady do obrozy podpiete smycze, solidne z solidnymi karabinczykami . Buzi buzi wiec puszczone pobrykac. Nero nie spoufalał sie, nie tracał, nie popychał. Wiedział kto to Lady. Wczesniej codziennie Rampa na nią mu nagadywała. 10 minut cacy cacy a w koncu Lady " Nero, chcesz w ryj ?" Nero - " mam zakaz awantur, musze pilnować sie regulaminu" Lady - to masz buraku - i dziabneła go w kark. Nero jest zdyscyplinowany, ale tylko do czasu . Jesli ktos do niego wyskoczy z łapami, to zapala mu sie czerwona lampka i nie ma zmiłuj. jest zadyma. W biciu jest mistrzem. Lady z Nero zespawali sie w mocnym uscisku. Po budowie układu miesniowego szczek licze , ze jedno i drogie ma cos ok 600-700 kg uścisku szybkko złapałem jedną smycz , przypiałem do ogrodzenia i za druga dawaj w druga stronę. Nie było czasu na odpalanie Traktorów. NO i tak. Bez wina czy drinków miłości tu nie bedzie. a to juz po bójce wyróżnione http://allegro.pl/show_item.php?item=1803206769 Quote
baster i lusi Posted September 3, 2011 Posted September 3, 2011 właśnie dlatego tak ciężko zlależć dom psiakowi gdy nie toleruje innych psów.mam to samo z Czesiem http://amstaff-pitbull.eu/viewtopic.php?f=69&t=5271śliczny psiak ale że miał kiedyś spięcia z sunią rezydentką wrócił z adopcji.teraz siedzi w hotelu i czeka ,czeka a o domek trudno. Quote
lilith27 Posted September 3, 2011 Author Posted September 3, 2011 świetnie wątek prowadzony z pierwszego postu całą historię od razu można poznać masz się z tym chłopakiem Quote
wiking042 Posted September 5, 2011 Posted September 5, 2011 Rozliczenie za SIERPIEŃ: http://www.dogomania.pl/threads/144235-Lady-totalny-brak-kasy-suczka-wr%C3%B3ci-do-schronu?p=17553416&viewfull=1#post17553416 __________________________________________________________________________________ Aktualnie na konto wpłynęło: 2011-09-01 Aimez_moi - bazarek lilith27 20.00 zł 2011-09-02 DORKA (deklaracja stała za VIII) 50.00 zł 2011-09-03 tula (deklaracja stała za IX) 30.00 zł 2011-09-03 wiking042 (deklaracja stała za IX) 30.00 zł 2011-09-05 fibi:) - bazarek lilith27 3.00 zł 2011-09-06 sonek666 - bazarek lilith27 20.00 zł 2011-09-06 bakusiowa - bazarek lilith27 20.00 zł 2011-09-08 Jo37 - bazarek lilith27 20.00 zł 2011-09-08 lilith27 (deklaracja stała za VIII i bonus) 70.00 zł Razem: 263zł :lol: Wpłaty we WRZEŚNIU dopisuję na bieżąco, a rozliczenie zrobię po opłaceniu hotelu za WRZESIEŃ. Quote
lilith27 Posted September 7, 2011 Author Posted September 7, 2011 kaskę posłałam wczoraj może dotrze do piątku mam już rzeczy na bazarek to masakra jakaś zmasowana akcja rodziny państwa K. przeciwko mnie z godzinę fotki robiłam może uda się jutro wystawić bazarek i porobić opisy kasumi napisał(a):a kiedy jest Niedziela Na Czterech Łapach? :) chyba 18 - tego Quote
kasumi Posted September 7, 2011 Posted September 7, 2011 lilith27 napisał(a): (...) chyba 18 - tego już wiem :) dowiedziałam się w niedzielę :) Quote
lilith27 Posted September 8, 2011 Author Posted September 8, 2011 tego jeszcze NIE BYŁO http://www.dogomania.pl/threads/214293-Megaaa-BAZAR!!!!!Totalnie-wszystko-dla-wszystkich-nie-mo%C5%BCesz-przegapi%C4%87!!!!!!-do-25.09?p=17596270#post17596270 Quote
wiking042 Posted September 9, 2011 Posted September 9, 2011 Nowe wpłaty z bazarku lilith27: http://www.dogomania.pl/threads/144235-Lady-totalny-brak-kasy-suczka-wr%C3%B3ci-do-schronu?p=17574304&viewfull=1#post17574304 :lol: Quote
lilith27 Posted September 9, 2011 Author Posted September 9, 2011 kolejny bazarek http://www.dogomania.pl/threads/214356-TOREBKOWO-nowe-torby-torebki!!!!!-do-25.09?p=17601418#post17601418 kasumi napisał(a):już wiem :) dowiedziałam się w niedzielę :) ale wiesz, że w dwóch miejscach? Quote
Monday Posted September 14, 2011 Posted September 14, 2011 weszałam na sekundę....bo u mnie tragedia!!! Kto powiedział, że dzieci jedzą i śpią....raczej jedzą i płaczą/dokłądnie RYCZĄ!!!! ale mam pytanie, może dostanę jakieś rzeczy na bazarek - ciuchy, ale pewnie fajne, sportowe - czy przydadzą się wam? Będzie ktoś mógł z nich zrobić bazar? Ja nie dam rady!!!! I tak cud, że uruchomiłam komputer. Quote
lilith27 Posted September 14, 2011 Author Posted September 14, 2011 chwilowo kochana zrobiłam mega wielki bazarek mam składownię w domu wolałabym nie trzymać nic więcej bo nie mam gdzie upchać ale jakbyś miała gdzie to przetrzymać, aż wysprzedam choć połowę ............ a jak Adaś je? dużo na raz? czemu płacze? jak Ty się czujesz? Quote
wiking042 Posted September 14, 2011 Posted September 14, 2011 [quote name='lilith27']"Kłamstwo posiada wiele aspektów: niedopowiedzenie, półprawda, oczernianie... Ale zawsze jest bronią tchórzy." - Josemaría Escrivá de Balaguer "Kłamstwo jest jedyną ucieczką słabych." — Stendhal (Henri Beyle) [quote name='anhata']Kłamstwa mają krótkie nogi..... [quote name='anhata']Kilka babek z dogomanii mieszka blisko komendy. Masz dobry z nimi kontakt. Może One Ci w tej sprawie pomogą? [SIZE="3"]Nie mogę dłużej prowadzić rozliczeń Lady. Lilith, proszę, podaj mi nr konta, na które mogę przelać pieniądze Lady, i na które darczyńcy będą mogli przelewać kolejne wpłaty. Quote
fioneczka Posted September 14, 2011 Posted September 14, 2011 mamy wolny pakiet ogłoszeń wykupionych przez Aidę ... chcecie ogłosić dziewczynkę ? Quote
lilith27 Posted September 14, 2011 Author Posted September 14, 2011 oczywiście, że tak tekst Lady to wspaniała 4 letnia suczka średniej wielkości (do kolana). Jest zdrowa, zaszczepiona i wysterylizowana. To bardzo inteligentna i sprytna sunia, dlatego potrzebuje doświadczonego opiekuna. Lady przebywa w hotelu dla zwierząt pod Warszawą, gdzie pod okiem osoby pracującej nad socjalizacją psów buduje wspaniałą więź z człowiekiem i poznaje nowe sytuacje (wizyta w szkole, kilkukilometrowe biegi, spacery po mieście wśród ludzi, pływanie w rzece). Wykazuje ogromną chęć do współpracy i bardzo lubi aktywne zajęcia. W domu zachowuje czystość. Hotel dla Lady to wspaniałe miejsce, gdzie niczego jej nie brakuje, a ona sama czuje się tam doskonale. Niestety jego koszt to 450zł/miesiąc, a my nie mamy już funduszy na jej utrzymanie. Dlatego pilnie szukamy jej dobrego domu. Przed podjęciem decyzji o adopcji zachęcamy do osobistego poznania suni i rozmowy z jej opiekunem. Opis i zdjęcia nie są w stanie oddać prawdziwego obrazu psa. Lady może zamieszkać na dworze w odpowiednich warunkach, nie musi (choć może) być psem domowym. Dla pewności poszukujemy domu bez innych zwierząt (ponieważ Lady nie wszystkie psy toleruje) oraz małych dzieci (ponieważ niewiadomo jak na nie zareaguje). Sunia znajduje się w Warce/40km od Warszawy. Możemy pomóc w zawiezieniu jej do nowego domu. Kontakt w sprawie adopcji: tel: 792 395 081 502 660 178 mail: stasia-sachan@wp.pl tutaj jest 350 fotek suczki http://www.fotosik.pl/u/jamor/album/800398 Quote
anita_happy Posted September 14, 2011 Posted September 14, 2011 w schronie jest kopia LADY Aida... [video=youtube;uAjcle5uuXQ]http://www.youtube.com/watch?v=uAjcle5uuXQ&feature=related[/video] tez zero fonów... Quote
lilith27 Posted September 14, 2011 Author Posted September 14, 2011 anita_happy napisał(a):w schronie jest kopia LADY Aida... [video=youtube;uAjcle5uuXQ]http://www.youtube.com/watch?v=uAjcle5uuXQ&feature=related[/video] tez zero fonów... to szczenie? w naszym? nikt nie dzwoni w sprawie Lady......ale warto wiedzieć coś o jej kopiach na wszelki wypadek Quote
Recommended Posts