wiking042 Posted June 1, 2010 Posted June 1, 2010 WSTĘPNE ROZLICZENIE WPŁYNĘŁO JUŻ: za maj Anhata - 200zł (24.05.10) ja - 50zł Monday - 108+14 - 122zł (25.05 i 28.05) bazarek książkowy I - 126zł (28.05, 02.06, 03.06) Razem - 498zł za czerwiec Anhata - 200zł (24.05) ja - 30zł DORKA - 50zł (31.05) lilith27 zadeklarowała - 50zł tula zadeklarowała - 30zł Razem - 280 (+80) zł Punk zadeklarował od czerwca 50zł, ale wynikły sprawy, które całkowicie zwalniają Go ze złożonej deklaracji. Jeśli mimo to przekaże pieniądze - będziemy wdzięczni, jeśli nie - zrozumiemy. Lilith27 zadeklarowała 50zł - deklaracja stała Deklaracje stałe od lipca: Anhata (lipiec, sierpień) - 200zł tula - 30zł DORKA - 50zł lilith27 - 50zł ja - 30zł Razem - 360zł Dotychczasowe wydatki: Smycze i obroże Grety i Malty - 50zł Fiprex (trzeba oddać AnnieA 2op.) - 76,80zł Fripex dla Lady - 38,40zł Anhata podarowała czerwoną smycz i obrożę :lol: Monday nie chce zwrotu za paliwo :lol: Ania nie chce nic za paliwo i strzykawki :lol: Razem - 165,20zł Jeśli kogoś pominąłem lub o czymś zapomniałem, napiszcie proszę. Staram się być skrupulatny, ale różnie to bywa. Sorry! :cool3: :lol: Quote
Monday Posted June 1, 2010 Posted June 1, 2010 wiking042 napisał(a):Monday, czy to o tę amstafkę Ci chodziło? Tak, jest śliczna :) Wiesz coś o niej? Quote
wiking042 Posted June 1, 2010 Posted June 1, 2010 Na razie nic... To zdjęcia z zeszłego i sprzed paru tygodni... Quote
agnieszka24 Posted June 1, 2010 Posted June 1, 2010 http://i46.tinypic.com/23m8v35.jpg jakie cudo :crazyeye: To pitbullka red nose. Dam ją na ogólny watek bullowaty. Cieszę się, że dla Lady pojawiła się szansa na hotelik :) Bidulka już tyle czasu wyczekała się w schronie.. Quote
wiking042 Posted June 1, 2010 Posted June 1, 2010 [quote name='agnieszka24']http://i46.tinypic.com/23m8v35.jpg jakie cudo :crazyeye: To pitbullka red nose. Dam ją na ogólny watek bullowaty. Cieszę się, że dla Lady pojawiła się szansa na hotelik :) Bidulka już tyle czasu wyczekała się w schronie.. Agnieszka, poczekaj może chwilkę na lepsze zdjęcia. Ja w tym tygodniu na pewno będę w schronie, to postaram się zrobić jej parę ładnych zdjęć... :lol: Quote
agnieszka24 Posted June 1, 2010 Posted June 1, 2010 Było by super, gdybyś dał radę porobić niuni ładne zdjęcia. Jeśli możesz to dowiedz się czegoś na temat jej charakteru i zachowania. Przydało by się pięknotce założyć osobny wątek. Coraz więcej bullowatych ląduje w schroniskach, a dobrych domków coraz mniej :( Quote
Monday Posted June 1, 2010 Posted June 1, 2010 [quote name='agnieszka24']http://i46.tinypic.com/23m8v35.jpg jakie cudo :crazyeye: To pitbullka red nose. Dam ją na ogólny watek bullowaty. Cieszę się, że dla Lady pojawiła się szansa na hotelik :) Bidulka już tyle czasu wyczekała się w schronie.. Cudo :) A jaka pocieszna:) Dupka jej się o mało co nie urwie jak sie podchodzi do boksu...pozwala się dotykać, głaskać....CUDO. Miała tylko starcie z jedna suczką (tak mówił wiking), ale nie wiem, która zaczęła. Quote
wiking042 Posted June 1, 2010 Posted June 1, 2010 agnieszka24 napisał(a):Było by super, gdybyś dał radę porobić niuni ładne zdjęcia. Jeśli możesz to dowiedz się czegoś na temat jej charakteru i zachowania. Przydało by się pięknotce założyć osobny wątek. Coraz więcej bullowatych ląduje w schroniskach, a dobrych domków coraz mniej :( Ok, zdjęcia porobię. A charakter ma jak dla mnie dobry. Zawsze baaaardzo!!! prosi o wyprowadzenie. Jest bardzo grzeczna, chętnie okazuje radość, pięknie chodzi na smyczy. Nie puszczałem jej na razie luzem. Ale spróbujemy, zobaczymy, czy się słucha. I rzeczywiście jest bardzo ładna, ma zdrową skórę, jest silna, wygląda na młodą suczkę, ale po więcej informacji trzeba będzie sięgnąć do karty. Tylko z Gretą nie przypadły sobie do gustu, musiałem interweniować, jak się spotkały. Nie wiem, jaka jest w stosunku do innych psów. W schronie siedzi w boksie sama... Quote
Kana Posted June 1, 2010 Posted June 1, 2010 Dziewczyny błagam!!! załóżcie Red nosce osobny wątek! I to najlepiej osoba ktora bywa często w schronisku i która będzie się dowiadywać coś o suni bo tu bałagan jest i postów już masa! Quote
Monday Posted June 1, 2010 Posted June 1, 2010 WĄTEK BRĄZOWEJ ŚLICZNOTY !!! http://www.dogomania.pl/threads/186774-Pitbullka-red-nose.-Takie-cudo-w-schronisku-(-RADOM Quote
anhata Posted June 1, 2010 Posted June 1, 2010 To albo Kąpiemy ją w Boże Ciałoz Lilith, albo już w przyszłym tygodniu... Innej możliwości chyba nie ma...chyba, że coś się zmieni... wiking dopisz, że Monday też nie chciała za paliwo..a te obroże czarne trzeba jeszcze podliczyć, które trzymam Quote
wiking042 Posted June 1, 2010 Posted June 1, 2010 anhata napisał(a):To albo Kąpiemy ją w Boże Ciałoz Lilith, albo już w przyszłym tygodniu... Innej możliwości chyba nie ma...chyba, że coś się zmieni... wiking dopisz, że Monday też nie chciała za paliwo..a te obroże czarne trzeba jeszcze podliczyć, które trzymam Dopisałem :lol:. Aniu, czarna obroża i smycz może się przydać dla Lady na wyjście, albo dla tej brązowej suni z nowego wątku Monday. Trzymaj ją ;) Quote
anhata Posted June 1, 2010 Posted June 1, 2010 No Lady, już niedługo idziesz do hoteliku. Kwestia czasu ! :) Quote
lilith27 Posted June 2, 2010 Author Posted June 2, 2010 mi dogo wczoraj w ogóle nie chodziło nie wiem czy jest sens ja kąpac na długo przed wyjazdem zasmrodzi sie znów....ale nie wiem może to jedyna okazja.... jak chcecie jutro w końcu dzień wolny jakie strzykawki? co wy jej robiliście? dorzucę 50 złotych deklaracji stałej jesli będę u Lady i czas na to pozwoli zrobie fotki red nosce tam obok Lady był tez red nos - chłopak nie mam czasu śledzić dogo jesli coś ważnego prosze o kontakt na gsm-a czy ja mam jechać z nią do hotelu? muszę auto wyczarować........ nie wiem co dodać? moja ksiezniczka ma szansę po roku kiblowania na zmianę otoczenia..... może schudnie....... Quote
Monday Posted June 2, 2010 Posted June 2, 2010 Lilith, ja ją zawiozę do hotelu, nie ma problemu. Jak nie chcecie jej kąpać wcześniej,no to nie. Wykapiemy ją przed wyjazdem - tylko znów całe popołudnie zejdzie. Dzięki lilith za tą deklarację :) Jeszcze czekamy czy Dorka przedłuży swoją. Musimy porozsyłać PW z prośbą o deklaracje, żeby anhatę odciążyć. Myślę, że wszystko się ułoży. Będzie dobrze. U Iwony ona pobiega, będzie miała kontakt z człowiekiem...Iwona ma córkę dość małą jeszcze - pewnie sprawdzi jak nasza Lady się zachowuje w stosunku do dzieci. Tylko fotki trzeba porobić. Chciałabym w tą niedzielę ją zawieźć, ale nie wiem czy będę mogła - jak nie to dopiero we worek jeżeli kąpanie ma być przed wyjazdem (bo jak nie to w poniedziałek mogę jechać ok 17.30). Kto jedzie ze mną? Quote
Monday Posted June 2, 2010 Posted June 2, 2010 Ta królewna siądzie z tyłu na siedzeniu z kimś. Nie ma sensu siedzeń tylnych składać. Quote
wiking042 Posted June 2, 2010 Posted June 2, 2010 Monday napisał(a):(...) Jeszcze czekamy czy Dorka przedłuży swoją. (...) Chciałabym w tą niedzielę ją zawieźć, ale nie wiem czy będę mogła - jak nie to dopiero we worek jeżeli kąpanie ma być przed wyjazdem (bo jak nie to w poniedziałek mogę jechać ok 17.30). Kto jedzie ze mną? lilith27 - dzięki za deklarację! :multi: DORKA już przedłużyła deklarację, jest to zapisane wyżej. Dopisuję lilith27. :multi: Monday, ja mogę pojechać z Tobą, chyba że chce ktoś inny. Psa też mogę z Tobą wykąpać. Mam nadzieję, że teraz się nie spóźnię... :cool3: Quote
wiking042 Posted June 2, 2010 Posted June 2, 2010 [quote name='lilith27'](...) jakie strzykawki? co wy jej robiliście? (...) ...same dobre rzeczy :lol: Dzielimy Fiprex po prostu na mniejsze dawki ;) Monday, czy rozliczenie nie powinno być umieszczone na pierwszej stronie? Jest tu: http://www.dogomania.pl/threads/144235-syn-Lady-oddany-z-ds-do-ds....pom%C3%B3%C5%BCmy-jego-matce....?p=14794034&viewfull=1#post14794034 Quote
anhata Posted June 2, 2010 Posted June 2, 2010 Tak jak już pisałam na poprzednim wątku, Wiking ze swoją TZ zabrali mnie do schroniska. Lady była na spacerku ok. 30 minutowym. Najpierw biegała po terenie placówki. Niestety zaczęła lecieć do boksów, gdzie są suki. Następnie miała spotkanie z psiakami biegającymi luźno po schronisku. Rzuciła się na psich chłopaków. Ona nie toleruje innych zwierząt. MOIM ZDANIEM LADY POWINNA IŚĆ NA SZKOLENIE. Nie wiemy, jak w niektórych sytuacjach może reagować na człowieka. To jej nie zaszkodzi, a my będziemy mieć naprawdę czyste sumienie. Dzięki temu powinna też szybciej znaleźć domek.. CO WY NA TO ? Quote
andzia69 Posted June 2, 2010 Posted June 2, 2010 anhata napisał(a):T MOIM ZDANIEM LADY POWINNA IŚĆ NA SZKOLENIE. Nie wiemy, jak w niektórych sytuacjach może reagować na człowieka. CO WY NA TO ? a dlaczego ma isć na szkolenie? bo nie toleruje innych psów? - jeśli ma w sobie geny bullowatego to może tak mieć i żadne szkolenie tego nie zmieni... a do ludzi....to, ze psów nie cierpi nie znaczy, ze do ludzi będzie taka sama - jak dotąd chyba nikt nie zauważył jakichś negatywnych zachowań suni względem ludzi... cechy bullowatych - w większosci nie cierpią innych psów, kochają ludzi... gdzie sunia ma iść do hotelu? Quote
lilith27 Posted June 2, 2010 Author Posted June 2, 2010 Aniu z chłopakami bywa różnie byłam świadkiem spokojnych zachowań wobec psów ewentualnie dopiero odpowiadała na psie zaczepki Lady za to suczek w ogóle nie toleruje (JAK MI SIĘ WYDAJE) średnio ma się do obcych, nieznajomych i milczących ludzi spokojny i zachęcający ton uspokaja ją Lady nie bardzo też reaguje na nerwowe ruchy (szczeka i straszy.......ale nie raczej się nie rzuca) do ludzi to ona raczej straszy.......z niepewności...........tak prewencyjnie dla mnie to wystraszony psiak żaden morderca........... myślę, że ona chyba niepokój twój wyczuła....... a w schronisku jest hałas...ona jest nieco zdezorientowana nim i troszkę speszona tym co się tam dzieje to psiak, który potrzebuje ciszy i spokoju pewności.............. zobaczymy co powiedzą w hotelu być może nie potrzeba szkolenia...tylko opowiednich rąk....... ciągała się? chciała uciekać? \szczekała na was? czy zna jus was? Andzia69 anhata w dobrej woli pisała o szkoleniu wiking - vide post pierwszy wkleiłam rozlczenie ps. jesli wolisz....mogę kaskę przekazać fizycznie dla mnie niedziela odpada w poniedziałek po pracy moge jechać we wtorek urlop jedynie mnie ratuje Quote
Recommended Posts