Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 65
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

czekalam i czekalam i babka przestala sie odzywac ...
no trudno, ale Sonii trzeba szukac domku, wiec bede wdzieczna jesli wznowisz jej ogloszenia.

ale po dwoch tygodniach mam kilka dodatkowych informacji na jej temat.
Sonia to kochaniutki psiak, juz sie do nas przyzwyczaila i poszlaby za nami na koniec swiata, całkiem ładnie chodzi na smyczy(bez smyczy nawet lepiej),caly czas przebyw z dziecmi i nie robi im krzywdy(wogole Sonia nie jest w zadnym stopniu agrsywna do ludzi, nawet "przyparta do muru" nie ugryzie, co najwyzej polozy sie na pleckach.uwielbia pieszczoty :))) jest grzeczna i spokojna- w domu jakby jej nie bylo.

Posted

Dziękuję za dodatkowe infromacje :) A czy mogę prosić o dane kontaktowe do Ciebie? W poprzednich ogłoszeniach mam namiary na Supergogę, bo robiłam je, gdy Sonia nie miała jeszcze DT :)

Posted

Dziękuję! :) No to biorę się do roboty ;) Sonia będzie miała nowe ogłoszenia na tych samych stronach, które wymieniłam na pierwszej stronie :)

Posted

Nie zapomniałam o suni. Ostatnio odświeżałam ogłoszenia.
A czy byłaby szansa na nowe, ładne fotki. Do ogłoszeń by się bardzo przydały.
A jak ze smyczą, chodzi na niej?

Posted

Ja bym tam też za smyczą nie przepadała, ale mądra sunia z niej.
Co jeszcze można teraz, po takim czasie i obserwacjach o niej dodać na plus. Do ogłoszeń.
I dasz rade z fotkami?

Posted

tu jest wiecej jej fotek :)
Zdjęcia użytkownika grzybkowa w Fotosik.pl

a co do samej suni to:
- jest uległa wobec ludzi(poczatkowo sie boi), dzieci sie boi(przynajmniej moich, bo sa odrobine "nachalne"). ogolnie to raczej ufa ludziom ktorych zna ktorzy jej krzywdy nie robili.(bez wzgledu na okolicznosci NIE gryzie ludzi)

- co do innych psow, to na spacerze poczatkowo stara sie nas chyba bronic(poszczekując),ale w przypadku nachalnego psiaka raczej sie go bedzie bac. z nasza sunia sie jakos dogaduja.

- jak zostaje sama w domu to halasuje(poszczekuje i piszczy) tylko przez krotka chwile , potem sie uspokaja(nieiwle zostaje sama wiec to jeszcze sprawdzamy)

- a tak na codzien w domku to jej nie widac(siedzi sobie gdzies spokojnie i nie wchodzi w droge), zawolana przychodzi i bardzo lubi pieszczoty :)

- jedyna wada jaka posiada to to ze trzeba pochowac przed nia buty i zabawki dla dzieci, bo moze je pogryzc(ale tylko jesli nikt nie patrzy, w "bialy" dzien raczej tego nie robi)

to tyle, ogolnie to psiak jest na prawde bardzo fajny i bezproblemowy :)

Posted

Ale ona śliczna. Nie wiedziałam, że ma taką fajną galerię.
Już zmieniam zdjęcia w ogłoszeniach, bo w większości miała te stare z pola jeszcze i kilka z DT, a tu takie ładne znalazłam.
Np. takie

Posted

no niestety :(
a jakos tak minal miesic jak ona u nas jest... wogole to psiak sie zmienil :))
super jest patrzec jak nam ufa, jak merda ogonkiem(i to nie nerwowo, a takie swobodne merdy na wszystkie strony:loveu:) kiedy nas widzi(praktycznie za kazdym razem jak ją zawołać to przychodzi i merda :)).

skonczyly sie jakiekolwiek problemy(niechęć) ze smycza :)) grzecznie daje sobie wszystko poprzypinac, noi chodzi jak marzenie (zadnego szarpania, caly czas patrzy na czlowieka, zeby sie upewnic ze idziemy w tym samym kierunku):loveu:

miejmy nadzieje ze domcio sie znajdzie :)

Posted

Ludzie... sunia ideał, a Wy nic? :shake: Cieszę się, że Sonia jest takim kochanym, bezproblemowym psiakiem, to zawsze zwiększa szanse na adopcję. Mam nadzieję, że już wkrótce ktoś ją wypatrzy. Pozdrawiam!

Posted

bardzo dziekujemy za odwiedziny :)
Sonia w piatek miala zrobiona sterylke, poczatkowo byla nietykalna i ciezko obrazona, noi przerazona , chyba myslala ze to my jestesmy bezposrednio winni temu ze ja boli brzuszek :/ i ze bedziemy jej tego bolu wiecej sprawiac...

ale juz mała wraca do siebie... i znowu nas kocha i zajefajnie ogonkiem merdoli :loveu:

jest cudowniasta :)

Posted

tak sobie przeglądnęłam kilka z ogloszen Soni (to na allegro i na animalii) i z tego co widze ze ma dość ubogi opis. domyslam sie ze to z powodu braku czasu, wiec moze skrobne kilka zdań po prostu do wklejenia do tego co juz o niej napisano ?

Sonia to kochany piesek.Uwielbia "mizianie" i czesto sie go domaga.W domu zachowuje czystosc, a na spacerze bardzo grzecznie chodzi na smyczy, lubi jak rzuca sie jej patyki.W domu tymczasowym przebywa w towarzystwie dzieci i nie robi im najmniejszej krzywdy, bo Sonia to piesek bez cienia agresji.
Jest zdrowa,zaszczepiona i wysterylizowana.

co o tym myslicie, moze cos jeszcze?trzeba "sprzedać" info o tym ze Sonia to na prawde kochany i bezproblemowy psiaczek, a jak na razie to z opisów to nie wynika.

bardzo prosze doklejcie to do ogloszen :)

Posted

Grzybkowa myślę, że to dobry pomysł :) Ja do swoich ogłoszeń dodałam poniższy tekst po tym jak napisałaś troszkę więcej o Sonii:

[B][COLOR=#2d2d2d]Sunia w domu jest niesłychanie grzeczna i spokojna, jakby jej nie było. Wdzięczna za pomoc, za bezpieczeństwo. Całkiem ładnie chodzi na smyczy. Sonia bez problemu może trafić do domu z dziećmi, gdyż aktualnie z nimi przebywa i nie robi im krzywdy oraz nie wykazuje agresji w stosunku zarówno do dzieci jak i do dorosłych. Jest za to psiakiem kochającym pieszczoty i obecność człowieka. Czy Sonia znajdzie wkońcu swojego człowieka? Człowieka, który pokocha ją i zapewni bezpieczeństwo już na zawsze? [/COLOR][/B]
[COLOR=#2d2d2d] [/COLOR]
[COLOR=#2d2d2d][/COLOR]
[COLOR=#2d2d2d]Przy najbliższym odświeżaniu ogłoszeń dorzucę to ostatnie Twoje zdanie, gdyż cała reszta pokrywa się z Twoim tekstem :)[/COLOR]

Posted

Dzięki, zaraz zedytuje na allegro i animalii.
Ja juz wymiękam z tekstami. Zwykle siadam do ogłoszeń i mam do napisania np.5 - i jak je napisać?
Łeb pęka.

Dzięki Grzybkowa - za uwage - słuszną. Poprawiamy!!!:oops:

Posted

a tu kilka nowych zdjec ze spacerku :)
na poczatku jak bralam kijek do reki to myslala ze bede W nią rzucać(uciekala z podkulonym ogonem :shake: ) ...
ale jak widac ... rzucanie kijka to teraz ulubiona zabawa ...:multi: