ramaya Posted August 14, 2009 Posted August 14, 2009 jak wiekszosc ludzi szukam u Was porady :D mam szczeniaka labradora (6 miesiecy), rasowy samiec, ale nie zamierzam go rozmnazac - niedlugo ma termin kastracji jednak nie w tym problem. jutro dostaje na "przechowanie" na 2 tygodnie jego mame - suczke ktora wlasnie dostala cieczke i teraz nie wiem czego sie spodziewac... czy maly bedzie szalal, czy wszystko bedzie normalnie skoro on jeszcze jest teoretycznie niedojrzaly plciowo? jesli bedzie szalal to jak mam sie przygotowac... niestety nie moge (i nie chce) odmowic przyjecia suczki, ale dowiadujac sie dzisiaj ze ta ma cieczke jestem troszke w szoku :D Quote
karjo2 Posted August 14, 2009 Posted August 14, 2009 Wszystkiego, wlacznie z skutecznym pokryciem matki. Pozostaje izolowanie psow, badz szukanie innego miejsca dla suni. Quote
ramaya Posted August 14, 2009 Author Posted August 14, 2009 czyli 6cio miesieczny szczeniak jest juz w stanie skutecznie pokryc? myslalam ze dojrzalosc plciowa zaczyna sie odrobine pozniej.. Quote
BIB30 Posted August 15, 2009 Posted August 15, 2009 Na pewno znajdzisz w aptece tabletki przciwko cieczce. Nie znam nazwy polskiego lekarstwa, bo nie mieszkam w polsce. We francji daje mojej suczce "Canipil Biocanina" przed cieczka i niem problemu. Suka nie ma cieczki. (Menestrel acetate 10 mg) Quote
Martens Posted August 16, 2009 Posted August 16, 2009 Tylko po pierwsze, jesli suka już ma cieczkę, to trochę za późno :roll: Po drugie jest to szkodliwe dla zdrowia i ja osobiście łeb bym urwała osobie, która bez mojej zgody podała to suce. ramaya, ja na wszelki wypadek nie zostawiałbym ich samych bez kontroli. Przede wszystkim sprawdź reakcję szczeniaka. Labki dojrzewają dość późno; być może psiak nie będzie zbyt zainteresowany i nie będzie tak źle. Ale mimo wszystko pilnuj ich - nigdy nic nie wiadomo. Quote
Recommended Posts