agaciaaa Posted August 24, 2009 Posted August 24, 2009 Gratulacje!!! Ależ on wielki wyszedł na tej fotce :lol: :loveu: Quote
jamnicze Posted August 25, 2009 Posted August 25, 2009 Tebusa napisał(a):Chwalimy się: najpiękniejsze szczenię w rasie oraz.... II najlepszy szczeniak wystawy!!!! :loveu::loveu::loveu::loveu::loveu::loveu: :multi::multi::multi: gratulacje :) Quote
Teba Posted August 31, 2009 Author Posted August 31, 2009 Dzisiejsza Nuka: Ciekawe kiedy Cynamon zacznie mi tak stawać na wystawach- no dobra Nuka stanowczo coś zwęszyła, ale może gdyby ktoś odważył się wnieść zajączka na wystawę i stanąć przy naszym ringu to Cynamon by lepiej stawał :evil_lol: Quote
Teba Posted August 31, 2009 Author Posted August 31, 2009 Ku przyjemności niektórych osób- Cynamon z wielkim uśmiechem na pyszczku biegł prosto na mnie, możecie przeprowadzić zakłady czy w ostatniej chwili skoczył na mnie, czy zdążyłam się odsunąć :eviltong: Swoją drogą nie jeden owczarek by pozazdrościł tak ładnie postawionych uszu :evil_lol: Tu kolejna odsłona zająca: Przytulanie się do Nuki: Ktoś rano pogryzł mój ulubiony długopis... Quote
Teba Posted August 31, 2009 Author Posted August 31, 2009 Cynamon w pełnym biegu: Z zabawką: i z Nuką: Dodam jeszcze, że mało brakowało a straciłabym Matyldę :placz: Jak zawsze wyszła na polowanie i poszła zwiedzać okoliczne pola. Niestety w tym czasie wrócił sąsiad do domu i uciekły mu jego dwa psy (kaukaz i ON) i zgadnijcie na co urządzili sobie polowanie? Moja mama mnie wołała, sąsiad ile sił w nogach gonił psy, a ja potem przez 5 minut ściągałam Matyldę z drzewa... Po tym jak ukradłam innemu sąsiadowi drabinę, bo Matylda weszła bardzo wysoko. Niestety Matylda trochę przeżyła, bo aż się posiusiała :placz: Ale mimo swoich 11 lat mało tego, że dała rade uciec to jeszcze pies sąsiadów dostał pazurem po pysku :diabloti: Nie wiem jeszcze czy Matyldzie nic się nie stało bo w tej chwili miauczy na każde dotknięcie... Zastanawiam się czy mimo tej przygody będzie jeszcze chciała wyjść na myszki :roll: Quote
Darianna Posted August 31, 2009 Posted August 31, 2009 Cynamonowy już przerósł Nukę? Piękny młodzieniec z niego.... Quote
Teba Posted August 31, 2009 Author Posted August 31, 2009 Wiesz co on jest wyższy o kilka cm od Nuki, ale: - Nuka jest rodezyjskim kurduplem :evil_lol: - Cynamon wydaje się być dużo wyższy od niej przez swoją żyrafią szyję :loveu: Quote
Cieplutkaa. Posted September 1, 2009 Posted September 1, 2009 Ale słodkosci ! :loveu: Chetnie bym sobie pożyczyła trochę Cynamonku od Ciebie ! :p A Nuka cudnie stanęła ! :loveu: Quote
Bzikowa Posted September 1, 2009 Posted September 1, 2009 Tebusa napisał(a):Chwalimy się: najpiękniejsze szczenię w rasie oraz.... II najlepszy szczeniak wystawy!!!! :loveu::loveu::loveu::loveu::loveu::loveu: :mdleje: Ale Cynamon szaleeeeje :evil_lol: Gratulacje :razz: I jaki się zrobił wieeelki i smukły! Biedna Matylda, całe szczęście, że znalazła to drzewo...:shake: Quote
agaciaaa Posted September 2, 2009 Posted September 2, 2009 http://i441.photobucket.com/albums/qq138/Cynamonowydom/Nuka-5.jpg rzeczywiście pozycja pierwsza klasa :p :loveu: http://i441.photobucket.com/albums/qq138/Cynamonowydom/Cynamonowy2.jpg ależ piękny pies z niego rośnie :loveu::loveu: Jak Matylda? Quote
jamnicze Posted September 5, 2009 Posted September 5, 2009 Jak tam samopoczucie u Matyldy? Ja stawiam, ze zajączek jednak Cię ominął ;) Quote
Teba Posted September 15, 2009 Author Posted September 15, 2009 Witajcie, Matylda już w porządku choć dobre kilka dni była pod moją obserwacją bo bardzo kiepsko chodziła. Dziś odwiedziła nas Bezikowa ze swoim sprzętem wypasionym i oto efekty jej pracy: A potem z Cynamonem patrzyliśmy na... ...Nuksa Niestety miłość jest chyba jednostronna... Quote
Teba Posted September 15, 2009 Author Posted September 15, 2009 Więc byłam wredna 8-) I poszłam się przytulać do Nuksa: A Bezikowa będzie teraz maltretowana o częstsze odwiedziny :loveu::evil_lol: Quote
Saskja Posted September 15, 2009 Posted September 15, 2009 :loveu: Nooo, rzeczywiście - zdjęcia pierwsza klasa! Quote
Bzikowa Posted September 15, 2009 Posted September 15, 2009 Bardzo się cieszę, że się podobają! :) Chętnie będę wbijać częściej, w końcu trzeba korzystać z takich modeli do nauki focenia:loveu: Quote
Darianna Posted September 16, 2009 Posted September 16, 2009 Zdjęcia wspaniałe! No i modele niczego sobie :diabloti: Bzikowa, nie chcesz czasem do Dębicy na sesję dwóch rudych wpaść? :cool3::cool3::cool3: Quote
agaciaaa Posted September 16, 2009 Posted September 16, 2009 Piękne fotki i piękny psy na nich :loveu: http://i441.photobucket.com/albums/qq138/Cynamonowydom/Nuksa.jpg to jest genialne :lol: Quote
Sylwia K Posted September 16, 2009 Posted September 16, 2009 śliczne psiaki pozdrawiam serdecznie Quote
Teba Posted October 13, 2009 Author Posted October 13, 2009 Na Światowej Wystawie Psów (World Dog Show 2009) Cynamon w wieku 9 miesięcy i 2 dni debiutując w klasie młodzieży i prezentując się wśród 26 przepięknych psów otrzymał ocenę Doskonałą! Dwa dni później u irlandzkiego sędziego Pana Timoty Finley'a ponownie prezentując się w bardzo licznej stawce (tym razem 22 psy) ponownie otrzymał ocenę Doskonałą! oraz opis, który sprawił mi dużo przyjemności: "Nice quality 9 months, 4 days. Lovely balanced construction, good head, correct ear placement. Long neck, into good shoulder, long upperarm. Well bodied. Balanced hlq, wellset tail. Mored well, extanding well fro & apt." Jestem przeszczęśliwa. Teraz przygotowania do Poznania i Kielc bo zapowiada się też spora stawka w tym nasza przepiękna australijska konkurencja- swoją drogą świetny kumpel do zabaw, którego Cynamon uwielbia :evil_lol: A to moje dzisiejsze wypociny: [FONT=MS Shell Dlg 2]YouTube - Cynamon Ciepły Dom- Dreams come true :)[/FONT] Quote
agaciaaa Posted October 13, 2009 Posted October 13, 2009 Nooo pięknie, gratulacje!!! :multi: A filmik baardzo fajny :loveu: Quote
Teba Posted October 13, 2009 Author Posted October 13, 2009 Dziękujemy :) A oto prezentacja Nuksowa: YouTube - Nuka Quote
Cieplutkaa. Posted October 13, 2009 Posted October 13, 2009 Jak ja kocham te Twoje rhodesianki ! Oic ten sliczny pychol Cynamonka i to niewinne spojrzenie Nuki . :loveu: Ochh ... :loveu::loveu: A Lara tez sie filmiku doczekala . Heheh xDD KLIK I to nie panca jej zrobila, a panci kolega . Juz po tytule widac jak on uwielbia Larę :loveu::diabloti: Quote
Teba Posted October 13, 2009 Author Posted October 13, 2009 Super widzę, że robione w tym samym programie. Tylko czemu takie krótkie????? Domagam się dłuższej wersji filmiku :loveu::loveu::loveu: Quote
Bzikowa Posted October 14, 2009 Posted October 14, 2009 Widzę, że Cię wena złapała :lol: Filmiki superowe, jaki Cynamon był kiedyś malusi... Pamiętam, że na początku był troszkę mniejszy od Bezika :evil_lol: Quote
Recommended Posts