Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 934
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

Posted

Witaj Anastacia!

Widzę, że Twój Maks też jest rudy ;)

Agacia:
Najbliższa nasza wystawa to Klubowa Gończych w Krakowie 27.06- ostatnia w klasie baby. Potem na bodajże 10.07 jesteśmy zgłoszeni do Warszawy już do klasy Puppy. Zobaczymy co z tego wszystkiego będzie.

A Nuka kiedyś była duuuużo grubsza- próbowałam diet, ale nic nie dawały. Pomogło bardzo dużo ruchu, a teraz tylko staram się to utrzymać. Choć fakt, że Nuka dostawała takie dawki jak zalecali producenci, dopiero potem będąc w zaprzyjaźnionej hodowli dowiedziałam się, że psy tam dostają mniej więcej połowę tego co moja suka- od tamtej pory i ona dostaje połowę i rzeczywiście dużo nam łatwiej utrzymać figurkę.

Posted

[quote name='Tebusa']
Nuka dostawała takie dawki jak zalecali producenci, dopiero potem będąc w zaprzyjaźnionej hodowli dowiedziałam się, że psy tam dostają mniej więcej połowę tego co moja suka- od tamtej pory i ona dostaje połowę i rzeczywiście dużo nam łatwiej utrzymać figurkę.

Skąd ja to znam... Moje suki też muszą dostawać znacznie mniej, bo inaczej tyją w oczach.
Zwłaszcza gaskonka cierpi z tego powodu straszliwie, bo to jest wymiatacz nad wymiatacze. Może gończaki tak mają z natury :evil_lol:

Tebusa, piękne zdjęcia, zwłaszcza ta soczysta trawa z rudościami mnie zachwyciła. Ale zdjątko w postawie wystawowej pozwoliłam sobie rozjaśnić (przepraszam, że się wtrącam), bo tu przecież nie klimacik gra rolę główną, tylko ma być widać, jak pięknie chłopak stoi. Wyszło tak:

No i popatrzcie teraz na niego :loveu:

Posted

Darianna napisał(a):
A na międzynarodówce w Krakowie nie będziecie? Też jakoś wtedy jest...

Bo ja bym chciała wymiziać Cynamona :loveu:

Hehe międzynarodowa jest dzień później- obie wystawy odbywają się na tym samym terenie. No i niestety nie będzie mnie, bo po pierwsze mały jest za mały żeby go tam zgłosić, a po drugie w niedzielę o 18 mam egzamin w Warszawie, więc pewnie ok. 13 będę wyjeżdżała z Krakowa :-(

Posted

Na wspomnienia mnie wzięło:

7 tygodni, czyli koniec lutego:

Marzec:

Kwiecień:

31 Maj:

Ależ on szybko rośnie :-(

Darianno właśnie nadrabiam zaległości we wszystkich galeriach gdzie ostatnio brakowało czasu na zaglądanie :roll:

Posted

I ja się witam :loveu:
Cudne rhodezianki!
Pomyslec, że ja miałam miec psa tej rasy. !
Znaczy zastanawiałam sie jeszcze nad flatem, ale w końcu mam mojego kundla :diabloti:

Na pewno będziemy zaglądac ;)

Posted

[quote name='Tebusa']Witaj Anastacia!

Widzę, że Twój Maks też jest rudy ;)

W chwili obecnej nie mam psiaka, ale fakt uwielbiam najbardziej rudzielce i niebieskie, choć czasem nie mamy wpływu i zakoffujemy się w całkiem "innym modelu" ;):lol:

A co do tych pytań o wystawy, tuż, tuż zbliża się międzynarodówka w Szczecinie, będziecie może??

Faktycznie, zaledwie parę miesięcy, a piesek już coraz bliżej wygląda jak dorosły psiak;)

Edit:
Ups, dopiero doczytałam, że najbliższa wasza wystawa będzie 27-go, a Szczecińska jest 20-21.06
No cóż trudno, może za rok... ;)

Posted

Anastacia Szczecin jeżli już to dopiero za rok bo Cynamon ma w tej chwili niecałe 5 miesięcy, a za rok to nie wiadomo co będzie.

Z sierpniem mam dylemt- Białystok, czy Sopot... Zobaczymy czy w ogóle będę miała kasę żeby gdziekolwiek ruszyć :roll:

Justyśka widzę, że jesteś z Łodzi, mój szczeniak pochodzi z hodowli znajdującej się tuż pod Łodzią w Kopance :loveu:

Posted

Tebusa napisał(a):

Z sierpniem mam dylemt- Białystok, czy Sopot... Zobaczymy czy w ogóle będę miała kasę żeby gdziekolwiek ruszyć :roll:

Sopot! Sopot! Ja oddaję za benzynkę :razz:

Posted

[quote name='agaciaaa']Białystok!!! :diabloti:

Bzikowa, dlaczego tak nie lubisz B-stoku? :eviltong:

Lubię (no dobra nigdy nie byłam ale jak się kiedyś wkurzę i przyjadę to zobaczysz :evil_lol:) ale w Sopocie w tym samym czasie są zawody więc miałabym transport :eviltong: (tak, wiem to bezczelne), a nie wiem czy zgłaszać Bezowca czy nie.

POSTYYYYYYY :angryy:

Posted

Ja właśnie też nie wiem czy zgłaszać Cynamona gdziekolwiek bo jak mnie wyleją z pracy to zabiorą mi mój ukochany samochodzik :-(:-(:-( I wtedy będzie duży klops...

A jakoś chyba dzień przed Sopotem moja siostra cioteczna bierze ślub na którym powinnam być, ale w Sopocie jest sędzia z UK do rhodesianów... W Białymstoku mam sędzinę ze wschodu- ale Białystok dużo bliżej ;)

A tu filmik z ostatnich ganianek po plaży:
YouTube - Cynamonowe zabawy na plaży :-)

Posted

[quote name='Tebusa']Ja właśnie też nie wiem czy zgłaszać Cynamona gdziekolwiek bo jak mnie wyleją z pracy to zabiorą mi mój ukochany samochodzik :-(:-(:-( I wtedy będzie duży klops...

A dlaczego miałoby się tak stać?? :shake:
Szkoda, ale może faktycznie za rok...
Filmik fajniutki, rozbrykany młodziak lata, aż mu uszka podskakują :loveu:
Pozdrawiam

Posted

[quote name='Inkaa']Cześć, my tutaj odezwiemy się po raz pierwszy (bo
oglądamy zdjecia już od jakiegoś czasu). :loveu:

Witamy :loveu: Liczymy na to, że już będziecie chcieli z nami pogadać od czasu do czasu i nie będziecie nas tylko podglądać :evil_lol:

Anastacia nie bardzo rozumiem o co Ci chodzi :roll: Poza tym, że filmik jest super :loveu:

A teraz kilka zdjęć z dzisiejszego spaceru z Togo prawie 2letnim rhodesianem:

Mizianko:

Posted

Darianno ja najbardziej lubię jak przechodzą w pełny cwał, widać wtedy po co zostały stworzone, są niesamowicie szybie i zwinne- Nukę póki co dogonił tylko inny rhodesian- nigdy pies jakiejkolwiek innej rasy.

A na plaży mają jeszcze dodatkowe przyspieszenie, jakoś bardzo sprytnie się odbijają od piachu- coś cudownego dla oczu :loveu:

Bezikowa! Tak samo jak Twój pies czasami potrafi biegać, tak mój ma czasami inteligentny wyraz pyska :eviltong: Rzadko mu się to zdarza, ale ma jeszcze dużo czasu na naukę :loveu: Dla mnie jest najpiękniejszy ze wszystkich RR :loveu: Zobaczymy co z niego wyrośnie :evil_lol:

A tak Nuka atakowała Togo:

Nuka ma dużo wad, ale klatę ma po prostu wypas :loveu:

I jak to piszę Bezikowa:
POOOOOOOOOSTY :angryy::angryy::angryy::angryy::angryy:

Posted

Rodezjan agresor,nie ma co. Chowajcie się pitt bulle :diabloti:

A tak właściwie to chciałam napisać, że ogromnie podoba mi się sposób biegania rodezjanów... Tak jak kangurki :loveu: Przednie łapki razem, tylne razem.... :loveu: Boni biega genialnie, nie mogłam się napatrzyć... :loveu:

Posted

Tebusa napisał(a):

Jak to gdzie? oczywiście SOPOT !!! :lol: i żadnych dylematów :nono: