agaciaaa Posted June 1, 2009 Posted June 1, 2009 http://i441.photobucket.com/albums/qq138/Cynamonowydom/12Cynamon.jpg pięknie stoi :loveu: gdzie i kiedy następna wystawa? ;) http://i441.photobucket.com/albums/qq138/Cynamonowydom/11Nuka.jpg Nuka ma świetną sylwetkę! :loveu: Quote
Darianna Posted June 2, 2009 Posted June 2, 2009 A na międzynarodówce w Krakowie nie będziecie? Też jakoś wtedy jest... Bo ja bym chciała wymiziać Cynamona :loveu: Quote
Teba Posted June 2, 2009 Author Posted June 2, 2009 Witaj Anastacia! Widzę, że Twój Maks też jest rudy ;) Agacia: Najbliższa nasza wystawa to Klubowa Gończych w Krakowie 27.06- ostatnia w klasie baby. Potem na bodajże 10.07 jesteśmy zgłoszeni do Warszawy już do klasy Puppy. Zobaczymy co z tego wszystkiego będzie. A Nuka kiedyś była duuuużo grubsza- próbowałam diet, ale nic nie dawały. Pomogło bardzo dużo ruchu, a teraz tylko staram się to utrzymać. Choć fakt, że Nuka dostawała takie dawki jak zalecali producenci, dopiero potem będąc w zaprzyjaźnionej hodowli dowiedziałam się, że psy tam dostają mniej więcej połowę tego co moja suka- od tamtej pory i ona dostaje połowę i rzeczywiście dużo nam łatwiej utrzymać figurkę. Quote
Saskja Posted June 2, 2009 Posted June 2, 2009 [quote name='Tebusa'] Nuka dostawała takie dawki jak zalecali producenci, dopiero potem będąc w zaprzyjaźnionej hodowli dowiedziałam się, że psy tam dostają mniej więcej połowę tego co moja suka- od tamtej pory i ona dostaje połowę i rzeczywiście dużo nam łatwiej utrzymać figurkę. Skąd ja to znam... Moje suki też muszą dostawać znacznie mniej, bo inaczej tyją w oczach. Zwłaszcza gaskonka cierpi z tego powodu straszliwie, bo to jest wymiatacz nad wymiatacze. Może gończaki tak mają z natury :evil_lol: Tebusa, piękne zdjęcia, zwłaszcza ta soczysta trawa z rudościami mnie zachwyciła. Ale zdjątko w postawie wystawowej pozwoliłam sobie rozjaśnić (przepraszam, że się wtrącam), bo tu przecież nie klimacik gra rolę główną, tylko ma być widać, jak pięknie chłopak stoi. Wyszło tak: No i popatrzcie teraz na niego :loveu: Quote
Teba Posted June 2, 2009 Author Posted June 2, 2009 Darianna napisał(a):A na międzynarodówce w Krakowie nie będziecie? Też jakoś wtedy jest... Bo ja bym chciała wymiziać Cynamona :loveu: Hehe międzynarodowa jest dzień później- obie wystawy odbywają się na tym samym terenie. No i niestety nie będzie mnie, bo po pierwsze mały jest za mały żeby go tam zgłosić, a po drugie w niedzielę o 18 mam egzamin w Warszawie, więc pewnie ok. 13 będę wyjeżdżała z Krakowa :-( Quote
Darianna Posted June 2, 2009 Posted June 2, 2009 fakt, jak na drożdżach... A do nas już nie zaglądasz.... :shake: :placz: Quote
Teba Posted June 2, 2009 Author Posted June 2, 2009 Na wspomnienia mnie wzięło: 7 tygodni, czyli koniec lutego: Marzec: Kwiecień: 31 Maj: Ależ on szybko rośnie :-( Darianno właśnie nadrabiam zaległości we wszystkich galeriach gdzie ostatnio brakowało czasu na zaglądanie :roll: Quote
agaciaaa Posted June 2, 2009 Posted June 2, 2009 Mam nadzieję, że na sierpień rezerwujecie sobie Białystok! ;) Oj urósł Cynamon, urósł.. już nie musisz się tak schylać, żeby go ustawić :lol: Quote
Cieplutkaa. Posted June 2, 2009 Posted June 2, 2009 I ja się witam :loveu: Cudne rhodezianki! Pomyslec, że ja miałam miec psa tej rasy. ! Znaczy zastanawiałam sie jeszcze nad flatem, ale w końcu mam mojego kundla :diabloti: Na pewno będziemy zaglądac ;) Quote
anastacia Posted June 2, 2009 Posted June 2, 2009 [quote name='Tebusa']Witaj Anastacia! Widzę, że Twój Maks też jest rudy ;) W chwili obecnej nie mam psiaka, ale fakt uwielbiam najbardziej rudzielce i niebieskie, choć czasem nie mamy wpływu i zakoffujemy się w całkiem "innym modelu" ;):lol: A co do tych pytań o wystawy, tuż, tuż zbliża się międzynarodówka w Szczecinie, będziecie może?? Faktycznie, zaledwie parę miesięcy, a piesek już coraz bliżej wygląda jak dorosły psiak;) Edit: Ups, dopiero doczytałam, że najbliższa wasza wystawa będzie 27-go, a Szczecińska jest 20-21.06 No cóż trudno, może za rok... ;) Quote
Teba Posted June 2, 2009 Author Posted June 2, 2009 Anastacia Szczecin jeżli już to dopiero za rok bo Cynamon ma w tej chwili niecałe 5 miesięcy, a za rok to nie wiadomo co będzie. Z sierpniem mam dylemt- Białystok, czy Sopot... Zobaczymy czy w ogóle będę miała kasę żeby gdziekolwiek ruszyć :roll: Justyśka widzę, że jesteś z Łodzi, mój szczeniak pochodzi z hodowli znajdującej się tuż pod Łodzią w Kopance :loveu: Quote
Bzikowa Posted June 2, 2009 Posted June 2, 2009 Tebusa napisał(a): Z sierpniem mam dylemt- Białystok, czy Sopot... Zobaczymy czy w ogóle będę miała kasę żeby gdziekolwiek ruszyć :roll: Sopot! Sopot! Ja oddaję za benzynkę :razz: Quote
Bzikowa Posted June 2, 2009 Posted June 2, 2009 [quote name='agaciaaa']Białystok!!! :diabloti: Bzikowa, dlaczego tak nie lubisz B-stoku? :eviltong: Lubię (no dobra nigdy nie byłam ale jak się kiedyś wkurzę i przyjadę to zobaczysz :evil_lol:) ale w Sopocie w tym samym czasie są zawody więc miałabym transport :eviltong: (tak, wiem to bezczelne), a nie wiem czy zgłaszać Bezowca czy nie. POSTYYYYYYY :angryy: Quote
agaciaaa Posted June 2, 2009 Posted June 2, 2009 Białystok!!! :diabloti: Bzikowa, dlaczego tak nie lubisz B-stoku? :eviltong: Quote
agaciaaa Posted June 2, 2009 Posted June 2, 2009 A to tak sobie kombinujesz :diabloti: A ja tak bym chciała Cynamona poznać :placz: Quote
Teba Posted June 3, 2009 Author Posted June 3, 2009 Ja właśnie też nie wiem czy zgłaszać Cynamona gdziekolwiek bo jak mnie wyleją z pracy to zabiorą mi mój ukochany samochodzik :-(:-(:-( I wtedy będzie duży klops... A jakoś chyba dzień przed Sopotem moja siostra cioteczna bierze ślub na którym powinnam być, ale w Sopocie jest sędzia z UK do rhodesianów... W Białymstoku mam sędzinę ze wschodu- ale Białystok dużo bliżej ;) A tu filmik z ostatnich ganianek po plaży: YouTube - Cynamonowe zabawy na plaży :-) Quote
Inkaa Posted June 4, 2009 Posted June 4, 2009 Cześć, my tutaj odezwiemy się po raz pierwszy (bo oglądamy zdjecia już od jakiegoś czasu). :loveu: Quote
anastacia Posted June 4, 2009 Posted June 4, 2009 [quote name='Tebusa']Ja właśnie też nie wiem czy zgłaszać Cynamona gdziekolwiek bo jak mnie wyleją z pracy to zabiorą mi mój ukochany samochodzik :-(:-(:-( I wtedy będzie duży klops... A dlaczego miałoby się tak stać?? :shake: Szkoda, ale może faktycznie za rok... Filmik fajniutki, rozbrykany młodziak lata, aż mu uszka podskakują :loveu: Pozdrawiam Quote
Teba Posted June 4, 2009 Author Posted June 4, 2009 [quote name='Inkaa']Cześć, my tutaj odezwiemy się po raz pierwszy (bo oglądamy zdjecia już od jakiegoś czasu). :loveu: Witamy :loveu: Liczymy na to, że już będziecie chcieli z nami pogadać od czasu do czasu i nie będziecie nas tylko podglądać :evil_lol: Anastacia nie bardzo rozumiem o co Ci chodzi :roll: Poza tym, że filmik jest super :loveu: A teraz kilka zdjęć z dzisiejszego spaceru z Togo prawie 2letnim rhodesianem: Mizianko: Quote
Teba Posted June 4, 2009 Author Posted June 4, 2009 Darianno ja najbardziej lubię jak przechodzą w pełny cwał, widać wtedy po co zostały stworzone, są niesamowicie szybie i zwinne- Nukę póki co dogonił tylko inny rhodesian- nigdy pies jakiejkolwiek innej rasy. A na plaży mają jeszcze dodatkowe przyspieszenie, jakoś bardzo sprytnie się odbijają od piachu- coś cudownego dla oczu :loveu: Bezikowa! Tak samo jak Twój pies czasami potrafi biegać, tak mój ma czasami inteligentny wyraz pyska :eviltong: Rzadko mu się to zdarza, ale ma jeszcze dużo czasu na naukę :loveu: Dla mnie jest najpiękniejszy ze wszystkich RR :loveu: Zobaczymy co z niego wyrośnie :evil_lol: A tak Nuka atakowała Togo: Nuka ma dużo wad, ale klatę ma po prostu wypas :loveu: I jak to piszę Bezikowa: POOOOOOOOOSTY :angryy::angryy::angryy::angryy::angryy: Quote
Darianna Posted June 4, 2009 Posted June 4, 2009 Rodezjan agresor,nie ma co. Chowajcie się pitt bulle :diabloti: A tak właściwie to chciałam napisać, że ogromnie podoba mi się sposób biegania rodezjanów... Tak jak kangurki :loveu: Przednie łapki razem, tylne razem.... :loveu: Boni biega genialnie, nie mogłam się napatrzyć... :loveu: Quote
Bzikowa Posted June 4, 2009 Posted June 4, 2009 http://lh3.ggpht.com/_iMBB7mUrYM8/SigHYmzAJOI/AAAAAAAAEKo/Kh11mTAmS6w/s576/DSC02154.JPG to jest Cynamon? :-o Ma jakiś taki mądry wyraz pyska :evil_lol: :eviltong: Quote
agaciaaa Posted June 4, 2009 Posted June 4, 2009 http://lh3.ggpht.com/_iMBB7mUrYM8/SigHYmzAJOI/AAAAAAAAEKo/Kh11mTAmS6w/s576/DSC02154.JPG Cynamon już coraz mniej szczeniakowaty, że tak powiem :lol: [quote name='Tebusa']Nuka ma dużo wad, ale klatę ma po prostu wypas :loveu: Ja sie wprawdzie nie znam, ale tu się muszę zgodzić ;) :loveu: Quote
jamnicze Posted June 5, 2009 Posted June 5, 2009 Tebusa napisał(a): Z sierpniem mam dylemt- Białystok, czy Sopot... Zobaczymy czy w ogóle będę miała kasę żeby gdziekolwiek ruszyć :roll: Jak to gdzie? oczywiście SOPOT !!! :lol: i żadnych dylematów :nono: Quote
Recommended Posts