Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Ja nie jeździłam już ponad 6 lat... a tak od urodzenia, prawie cały czas bo mama jest instruktorem jazdy i brała mnie zawsze ze sobą :)

• Replies 934
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

Posted

Jejku jak mnie tu dawno nie było, aż za[pomniałam jak Nuka jest piękna:loveu: :loveu: :loveu:
powodzenia w nauce oswajania psa z końmi. Też mi się kiedyś takie cosik marzyło, ale Medor nie tylko szczeka, ale od razu konie chce gryźć :roll:

Posted

Pfff dziś Nuka już nawet nie szczekała! :multi::multi::multi::multi::multi:

puszczona ze smyczy już nie boi się wejść do stajni, przejść po ujeżdzalni i nie boi się już tak bardzo jak konik sobie przechodzi obok :multi:

trzymajcie kciuki :loveu:

teraz pojedziemy w środę lub czwartek, a potem w sobotę jedziemy jeździć :loveu:

Posted

Tebusa napisał(a):
puszczona ze smyczy już nie boi się wejść do stajni, przejść po ujeżdzalni i nie boi się już tak bardzo jak konik sobie przechodzi obok :multi:

:multi: :multi: Brawo dla Nuki i dla panci,że pomogła Nukusi pokonać strach;) .

Posted

Dziś jak jeździłam Nuka tak płakała, że właściciel stajni postanowił ją puścić ze smyczy... No i niestety próbowała mnie ściągnać, jak jej się to nie udawało podbiegała do konia od przodu i mi go płoszyła, skonczyło się na tym, że ssiadłam. Nukę wzięłam na smycz i poszłyśmy z koniem na spacer. I co zrobiła ta wariatka?

zaczęła biegać obok konia, zapraszać go do zabawy. A jak on nie chciał to znów zaczęła szczekać i ledwo utrzymałam konia :angryy:

więc pies już do końca był na smyczy... w tygodniu mamy się spotkać z koleżanką z DGM i pospacerować z jej psem i koniem... i zobaczymy :/

choć jakoś tak po tylu latach niejeżdzenia, nie jestem przekonana czy chce to robić ;/

Posted

-A gdzie sypia Pani suczka?
- Ymmm no ten tego...

a jak się zwinie, to zajmuje tak malutko miejsca :D

i byłyśmy znów na koniach:

Czemu bawisz się z kotami, a nie ze mną?! czyli pies oburzony :D

no i pysiaczek:

Posted

jakoś przestaje w to wierzyć, poza tym Nuka na przykład za rowerem strasznie się wlecze- tzn. wogóle się nie stresuje, że może się zgubić :angryy:

i obawiam się, że za koniem też by nie biegła... no i przyznam Wam się, że nie jeździłam od jakiś 6-7 lat i jakoś już tego nie czuje. Wcześniej miałam swoje ulubione konie, znałam je, sprawiało mi to przyjemność, a w sobotę jak jeździłam to już dawno tak mięsem nie rzucałam :angryy: więc zastanawiam się czy to wogóle ma sens... Nuka strasznie płacze jak nie może być przy mnie, a jak ją się puści, to by mnie zwaliła z tego konia, albo go ugryzła...

chyba zostaniemy przy rowerku :(

Posted

Właścicielem konia widocznego na zdjęciach jest nasz PATIszon, którą możecie znaleźć w tematach o agility i rhodesianach :)

Nuka rzeczywiście robi postępy, Pati wrzuciła mnie na swojego konia, a Nuka dalej się bawiła, potem podbiegła kilka razy, ale ogólnie było dobrze. Nawet jak potem poszłam dalej i zaczęłam kłusować to tylko raz Nuka się zaczęła interesować "jak złapać tą nogę żeby spadła" ale sytuacja szybko została opanowana dzięki radom, które wcześniej otrzymałam :)

no i następne spotkanie planujemy jakoś wcześniej, bo jak widać aparat mi się bardzo buntował, bo nie mam dodatkowej lampy :( tylko to malutkie wewnętrzne :(

Posted

No to wróciłyśmy z Krakowa :D

i to tak na dodatek :D

A dziś idziemy na kolejny rhodesianowy spacerek :Di biorąc pod uwagę pogodę- liczę na kolejne fajne zdjęcia :D

Posted

Dzięki, choć póki co dopiero ucze się jakie są możliwości tego aparatu...

A jeśli chodzi o Pana Kostucha- to był młody, stopy miał malutkie, strasznie owłosione nogi i przekłuty język- miałam zaszczyt i powiedział do mnie te pare słów :evil_lol: fajny był, choć troche przerażający i... chyba bardziej ode mnie spodobała mu się Nuka :evil_lol: