Chapi Posted August 14, 2009 Posted August 14, 2009 Hey, W gazecie czytałam szokujący reportaż na temat psów... Było to napisane mniej więcej tak: W Częstochowie 28 letnia kobieta przetrzymywała psy w piwnicy nie karmiła ich nie wyprowadzała na spacery... Pewnego dnia w komisariacie zadzwonił telefon: -Komisariat w Częstochowie słucham -Dzień dobry chciałabym zgłosić ,że na ul (nie pamiętam jaka to była ulica) znęcanie się nad psami -Dobrze juz jedziemy 30 min później Kobieta pokazała dom w którym prawdopodobnie przetrzymywano psy Policjanci weszli do mieszkania nikogo nie było weszli do piwnicy zauważyli zamknięte w klatkach i wygłodzone psy. Co jeszcze pomiędzy nimi walały się szczątki innych psów przeszli kawałek dalej zobczyli zakrwawioną miskę nóż nożyczki... Zaczekali na kobietę okazało się,zę psy przerabiała na smalec w lodówce znaleźli 3 słoiki psiego smalcu... Zapytali się sąsiadów czy nic nie widzieli a oni na to: -A kto by się tam mieszał w sprawy sąsiadów?!! ... Kobieta dostała zaledwie 3 miesiące pozbawienia wolności Ale tylko 3 ??!! to skandal przecież psy też czują!! A zapomniałąm dodać ,zę kobieta zabijała psy wkładając kij elektryczny do odbytu i mordki...W ten sposób Padały :placz::angryy::mad::angryy::angryy::angryy::angryy::angryy::angryy::angryy::angryy::angryy::angryy::angryy: Quote
pinkmoon Posted August 14, 2009 Posted August 14, 2009 Hey, na dogomanii czytałam już parę wątków na ten temat. Było to mniej więcej tak: ludzie działają, aktywnie szukają nowych domów dla psów które przeżyły, pomagają na odległość, takie tam posty piszą, jak to w necie bywa. Zapytali się osoby zakładającej kolejny temat czy o tym nie wiedziała, a ona na to: -A kto by tam poszukał na forum czy takiego wątku już nie było?! A zapomniałam dodać, że sprawa była baaardzo głośna (i jest nadal), prawdopodobnie wszyscy już wiedzą. :evil_lol: Quote
Chapi Posted August 14, 2009 Author Posted August 14, 2009 Ale wiesz gdzie to było bo to czytałam nie dawno w gazecie... Quote
pinkmoon Posted August 14, 2009 Posted August 14, 2009 Jakiś głos wewnętrzny podpowiada mi, że chodzi o to: http://www.dogomania.pl/forum/f28/ubojnia-psow-na-smalec-okolice-czestochowy-potrzebna-pomoc-143510/ :razz: Quote
Chapi Posted August 15, 2009 Author Posted August 15, 2009 Dziwne bo to było 2008 tam to a to jest z 2009 czyżby sytuacja się powtórzyłą??:-o Quote
Marta4444 Posted August 15, 2009 Posted August 15, 2009 Głupia ... :angryy: Na 3 miesiące do więzienia za takie coś? :mad: Powinna siedzieć jak najdłużej za kratkami tak jak te psy biedne :-( smalec sobie robiła :shake: a postawa sąsiadów :no-no-no: Quote
Recommended Posts