Cockerek Posted February 23, 2006 Posted February 23, 2006 Cavalierka - wszystkiego najlepszego, trochę spóźnione ale szczere :D Ela, to wyboru za bardzo nie macie co? A pieska chcesz z papierami? Takiego na kanapę czy na ring również? ;)
gwiezdny-wyslannik Posted February 23, 2006 Posted February 23, 2006 Wielkie dzięki Cockerek :-D Nie ważne,że spóźnione, najważniejsze,że są ;) :lol:
ela_1986 Posted February 23, 2006 Posted February 23, 2006 Cockereku tak, z papierami - wiesz zastanawiałam się czy brać bez rodowodu, ale miałam tylko jedną osobę (hodowcę), która miała dobrą opinię (chociaż nie była w ZK), ale strasznie się zawiodłam na tej osobie... Więc kupuję z papierami - dlatego czekam, trzeba uzbierać ;) Ale przynajmniej gruntownie się przygotuję do przyjścia maleństwa :loveu: A co do pytania o wystawę... póki co nie złapałam bakcyla wystawowego - bo nie mam w tym doświadczenia (nie jeżdżę na zawody, nie miałam z tym styczności) - ale oprócz tego, że chcę psa na kanapkę, to chcę go także szkolić (póki co sama - jeśli bym sobie nie radziła to poszłabym na zajęcia obedience). Gosia (od Luki :) ) namawiała mnie też na agility - ale na razie nic nie mogę powiedzieć, bo wiadomo jak to jest z planami - uważam, że obedience i agility to świetna sprawa, ale zobaczymy jak to będzie :)
ela_1986 Posted February 23, 2006 Posted February 23, 2006 co do ilości hodowców...no cóż...fakt...zbyt dużego wyboru nie ma... wiesz, gdybym miała możliwośc sprowadzenia szczeniaka z Czech, Słowacji czy Włoch to może i bym się starała... ale transportem własnym nie dysponuję, autokarem nie można, a samolotem no to psina musi mieć chyba powyżej 3 miesięcy (a dobrze w 8 tygodni odebrać psinkę) - nie mówiąc już o szczepieniach przeciwko wściekliźnie... (chciałam zaszczepić dopiero po 8 miesiący, gdy już się mleczaków pozbędzie)
gwiezdny-wyslannik Posted February 23, 2006 Posted February 23, 2006 Taak Agility to świetna sprawa :cool1: i zabawa :cool1:
lothia Posted February 24, 2006 Posted February 24, 2006 a czy ktos zna te pieski Russian Tsvetnaya Bolonka [wygladają trochę jak czarne maltańczyki]? http://www.dogbreedinfo.com/images5/TsvetnayaBolonkasffce4b0a.jpg niestety mam tylko taka marną fotkę?
elena Posted February 24, 2006 Posted February 24, 2006 Proszę bardzo, nawet mają Klub rasy :cool3: : http://cvetbolonka.narod.ru/ i tutaj o tej rasie. Piszą że to krzyżówka Lhasa apso, pudla, shih-tzu, franc. bolończyka (dobrze to przetłumaczyłam? jeżeli nie, to proszę poprawić, ale tak dosłownie pisze w historii rasy :roll:), pekińczyka i nierasowych małych włochatych piesków :crazyeye:! Martynko, Nelcia jest śliczniutka :loveu: !
AnkaW Posted February 25, 2006 Posted February 25, 2006 Śliczne maleństwa mam nadzieję że będzie więcej foteczek
Cockerek Posted February 25, 2006 Posted February 25, 2006 Elu masz czas, to dobrze, wykorzystaj go na doczytaniu, na pewno się przyda ;) szczeniak potrafi narobić niezłego zamętu :evil_lol: A czy wystawy, obedience, czy tylko na kanapę, to akurat mnie to wszystko jedno. Pies to przede wszystkim pies! Do kochania i na kanapę właśnie. Gorzej mają ci, co mają dogi :lol: A te maltańczykowate shih tzu z domieszką bolończyka i pudla, hm... do mnie to nie przemawia :shake: A po rosyjsku ni w ząb, więc nawet się z tym zapoznać nie mogę ;) Elenka, dziękuję :D A powiedz, jak tam samopoczucie po rozstaniach? :roll:
Cockerek Posted February 25, 2006 Posted February 25, 2006 No no no, GRATULACJE OGROMNE. Więcej info prosimy. Maluchy słodkie cukiereczki do schrupania :multi: A z fotkami to ja mogę pomóc, na maila do mnie i ja tu zadziałam ;)
Hallauren Posted February 25, 2006 Posted February 25, 2006 dzisiaj wreszcie jadę odebrać moje cudo - Olivera. Jedziemy o 14, jeżeli mi się uda, to wstawię jutro zdjęcia :cool3: Pozdrawiam:p
gwiezdny-wyslannik Posted February 25, 2006 Posted February 25, 2006 To świetnie:multi:Będziemy czekać na fotki :razz: A ja odkryłam wczoraj stronkę gdzie jest gra w wystawy psów:lol: Można tam założyć hodowlę, kupować psy rówżnych ras,zapisywać się na wystawy z nimi,trenować i przygotowywać psy do wystawy,wynajmować handlerów itd.Na prawdę polecam ;) Oto ona: tutaj
Gosia_i_Luka Posted February 25, 2006 Posted February 25, 2006 :loveu: Ale pięęęęękne, maluuuuusie niuńki!!! :loveu:
ela_1986 Posted February 25, 2006 Posted February 25, 2006 Jaaaaaaaaaaaaakie maleeeeeeeeństwa :loveu: Maciupeńkie takie :loveu: A jakie atłasowe główki :loveu: GRATULACJE :lilangel: :B-fly: :BIG: Aby zdrowo się chowały :) !
ela_1986 Posted February 25, 2006 Posted February 25, 2006 Cockerku: napewno będę się dokształcać...w sumie to, to, że mogę o psach czytać, rekompensuje mi czekanie... :) Inaczej byłoby mi trudniej :) Cavalierka: oooooo ciekawie brzmi - ale aż jestem ciekawa formy tej gry, zaraz się zarejestruję! :razz: Co do tej odmiany, wspomnianej wyżej... to do mnie także nie przemawia... nie lubię zbyt wielkich kombinacji... Fakt - chyba najbardziej mając coś z maltańczyków (ogólne wrażenie), ale jednak to nie to, co maltańczyki białaski :loveu: (tak samo nie podobają mi się kolorowe bolończyki :shake: )
gwiezdny-wyslannik Posted February 25, 2006 Posted February 25, 2006 Wielkie gratulacje!Maluszki są takie cudne :loveu: Życzę żeby wyrosły na zdrowie ipiękne pieski :angel:
bognik Posted February 25, 2006 Posted February 25, 2006 Jaki maleństwa :loveu: Więcej fotek !!! :lol:
elena Posted February 25, 2006 Posted February 25, 2006 [quote name='Cockerek'] A powiedz, jak tam samopoczucie po rozstaniach? :roll: Martynko, smutno nam jest oczywiście :-(, ale z drugiej strony cieszę się że maluszki nieźle sobie radzą w nowych domkach :lol:, że trafiły do wspaniałych osób, z którymi mam świetny kontakt :loveu:. Kiarusia i Cassie dobrze się czują, bo nie są psimi jedynakami ;), Toficzek trochę tęskni za braciszkiem i siostrzyczkami, a jeszcze jeden mały mężczyzna wciąż jest jeszcze z nami i bawi się z mamusią :lol: .
Cockerek Posted February 26, 2006 Posted February 26, 2006 Lenka, no niestety takie są koleje losu. Ale chyba zawsze łatwiej gdy się ma jakiś kontakt z nowymi włascicielami, wtedy fotki, info jak się maluch rozwija to chyba jakoś rekompensuje, co? A co do doczytywania... o rety, internet to taka teraz potęga! Nie wyobrażam sobie życia bez netu i tych wszystkich informacji które są w zasięgu ręki. NIe dociera do mnie, jak to kiedyś było inaczej i człowiek sobie musiał radzić bez tego. O ilez łatwiej mamy teraz :cool3:
lothia Posted February 26, 2006 Posted February 26, 2006 no wreszcie się fotecek doczekałam, super maluchy i te rózowe uszka i noski w sam raz do całowania
Recommended Posts