Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 5.6k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Gosia, NNikka :klacz:

A spróbuj Gosiu odświeżyc stronę, ja mam fotkę nie krzyżyk :-? ciekawe dlaczego nie widzisz :( No moja mała też nie ma spacerowej koleżanki, ale chociaż ma kolegę i widać że jej to bardzo pasi ;)

NNikka, hehehe tak to się zaczyna :B-fly:

Posted

Nie pracuje :( i nie jestem pełnoletnia jescze roczek mi brakuje a w okolicy zadnej pracy no moze roznoszenie ulotek ale to odpada :( wiecie mialam moja kochana sunie ś.p. jamniczka ale odeszla w wieku 13 lat. :cry: :cry: :cry: :cry: jej rodzice byli rodowodowi ale ona nie miala rodowodu(?). :niewiem: nie bylo z nia wiekszych problemów kochana psina. dlatego teraz tez chcialam tak samo. :fadein: Juz sama nie wiem :-?

Posted

Ja tez chce takie info na prv :D zakupu poki co nie planuje ale chetnie dowiem sie czegos wiecej
i jakbys mogla jakies stronki www ciekawe polecic to bardzo prosze

Posted

Anielik - sama musisz przekalkulować, czy zdołasz odłożyć na psa, czy nie. Na pewno dostajesz jakieś kieszonkowe, czy cuś. :roll: A roznoszenie ulotek... no cóż... powiem Ci szczerze, że gdybym musiała zarobić na psa w taki sposób, to i ulotki bym rozdawała. A motywację bym miała jak nigdy! :lol: Jestem pewna, że i rodzice coś by dołożyli... :roll: A w hodowlach można czasami kupić szczeniaka jako tzw. pet'a - to są rasowe pieski z rodowodem, ale niehodowlane - nie można ich wystawiać. Powodem są "błędy" w wyglądzie - u maltana może to być np. jasny nosek. Takie szczeniaki są tańsze, ale zachowują większość cech maltańczyków - m.in. charakter, co jest bardzo ważne!! Pieski małych ras, kupowane od pseudohodowców są zazwyczaj dość mocno skrzywione psychicznie - lękliwe, szczekliwe, agresywne, nadpobudliwe... Czy warto wydać 500zł i więcej (bo tyle zazwyczaj kosztują bichony bez rodow.), aby mieć w domu psa zupełnie nie przypominającego tego wymarzonego?? Przemyśl to...

A jak nie - zawsze pozostaje schronisko - czasami zdarzają się kundelki wypisz - wymaluj bichońskie!

Posted

anielik: ja mam 14 lat a w wieku 13 zbierałam na sunię lhasa apso z rodowodem. Wiedziałam ile kosztuje, ale postanowiłam zbierać. Dostaje kieszonkowe, nie jest tego dużo, ale zawsze coś było. Na urodziny czy imieniny dostawałam pieniądze (nie tylko od rodziców, od rodziny która przyszła) i w końcu uzbierałam połowę sumy w rok (nie wiem jak udało mi się tak szybko :P ), tata dołożył drugą połowę i kupiliśmy Lharę.
Staraj się i nie kupuj psa bez rodowodu !!!!!! Nie dość że nie masz gwarancji na rasowość psa, to jeszcze psiak może być chory,agresywny itp. a Ty płacisz (NIEPOTRZEBNIE !!!!!) pseudohodowcom....
Powodzenia :)

Posted

Cockerek,

wiesz powiem tak szczerze, że im więcej oglądam twoją Nelusie to i ja mam coraz większa chętkę na zakup Maltańczyka. Twoja suńcia jest przekochana, taka mała, a jaka rozbrykana. Jestem ciekawa jak Oscarek zareagowałby na koleżankę hihi bądz też kolegę. Pewnie zachowywałby się podobnie jak Twój Toffi. Cudownie na nich razem patrzeć :)

Posted

:P Bardzo wam wszytskim dizękuję za te miłe słowa. Cieszę się że wam się Nelka podoba :P

Daga, jestem pewna że gdybyś sobie szczeniaczka sprawiła, to oba pieski dogadałyby się wyśmienicie. Naprawdę jest kupa śmiechu i w sumie dobrze że jest Toffi, bo ona się wiele rzeczy uczy od niego :P Patrząc teraz na nią jak słodko śpi zwinięta w kuleczkę nigdy bym nie przypuszcała, że to taki mały szatan :P To jest szok jakiego ona ma sprinta gdy biega i jak tryska energią. Oczy i serce się radują gdy się na to patrzy :P

Posted

Martynko,

następny piesek jak kiedys kupie to będzie na pewno Yorkuś, ale potem kto wie kto wie, może skusze się na taką białą kuleczkę jaką jest Nelusia, ona mi tak zawróciła w głowie i Moly od Danusi :)

Posted

Zawróciły w głowie, ale i tak jesteś wierna yoreczkom, z tego co widzę :) Molcia też jest śliczna, a jeszcze sobie zobacz Pokusę, z tej samej hodowli co Nelka :) Pokusa ma starszaa siostrę yoreczkę :)

Posted

Pierwsza kokardka :P Mój aniołeczek :angel: na razie czerwona, bo tylko takie były ;) Szkoda że zamiast jej nosić, od razu trzepie łebkiem i potem mili tę kokardkę w pyszczku :lol:

A wczoraj była z nami na wystawie w toruniu i cieszyło mnie to, że się w ogóle nie bała. Chciała się bawić ze wszytskimi psami które podchodziły, hm... jest chyba zbyt poddańcza, bo od razu rozkłada się na grzbiecie. Ale bardzo długo wytrzymała.
Czy na międzynarodowej wystawie też może być klasa baby?

Posted

:lilangel: słodka.

Z klasą baby to różnie bywa,ale najczęście organizatorzy unikają tej klasy,nawet klubowa jej nie miała. :roll: ,a zdaniem wszystkich ,no prawie
wszystkich ,powinna być.

Posted

Witam wszystkich miłośników małych piesków (i nie tylko) :)

Mam na imię Ania , mam 24 lata i niezłego fioła na punkcie maltanczyków ;)
i własnie dlatego tu trafiłam... od niedawna zdecydowałam sie na kupno pieska. Zawsze chciałam yorka, ale jak zobaczyłam maltanczyki... to sie zakochałam...
Pieska kupie napewno nie wczeniej nić w następne wakacje... a raczej mąż mi kupi... ma to być prezent na zakończenie studiów (boże... nie doczekam sie... ale przynajmniej mam motywacje, co?)
Własnie zaczełam poszukiwania hodowli, poniewaz chce pieska z rodowodem... (wiele o tym czytałam i uwazam ze lepiej dołożyć i miec rodowodowego pieska nić coś co takiego będzie przypominało)...

mam wiec do was kochani pytanie... czy moglibyście polecić mi jakieś hodowle... pytam, bo kto ma takie rzeczy lepiej wiedzieć niż właściciele matlanków :)
mam już na oku 2 hodowle... Sunie, bo chce suczkę, moglabym już zamawiać... ale nie jestem pewna na 100%...

no... koncze swoje wywody...
dodam tylko na koniec, że u mnie w domku jest mieszaniec dalmatyńczyka... kochana psotnica Saba... ale to pies mojej siostry...

Jeszcze raz Witam... mam nadzieje, że poznam tu wiele fajnych osób... :)
no... to wracam do czytania ... :)

Posted

Hejka!
Cieszę się że przybywa nam miłośników maltańczyków i i ch właścicieli.Może w końcu ta rzadka rasa zostanie bardziej doceniona,bo moim zdaniem na to zasługuje.
Miło mi Cię poznać AnnaM :D

Daga dzięki za miłe słowo.Jesteś The Best ,mam nadzieje,ze złapiemy się na gg :wink:

Cocerek Twoja kuleczka pięknie rośnie i zdjęcia masz rewelacyjne.Ślicznie jej w czerwonym.

Pozdrawiam Wszystkich
Moly & Moly

Posted

Hejka!

Cieszę się bardzo ,że tak myślicie :oops:
Dzięki

Ja też uważam ,że Forussi to wspaniała hodowla. Inaczej bym od nich Molci nie kupiła :D Ale naprawdę znają się świetnie na hodowli i sprzedają nie dość,ze piękne psy to jeszcze zdrowe i silne genetycznie a poza tym to naprawdę przemili ludzie. Zresztą kto ich zna to wie :wink:

Pozdrawiam serdecznie
Moly & Moly

Guest
This topic is now closed to further replies.

• Popular Contributors

Nobody has received reputation this week.

• Forum Statistics

• Total Topics
      87.9k
    • Total Posts
      13m
  • Create New...