Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

NNikka - gratuluje wyboru :)
georginia - czyli wziełaś oba pieski? no to 3 mam kciuki zebyś sobie poradziła... teraz masz dwa diabelki, wiec pewnie mase roboty ;)
no to teraz dawaj... pochwal sie jak nazywaja sie pieseczki (+nazwy hodowlane)... no i wiecej zdiec prosimy :D

ja jak dziś wróce i dojde do siebie po wczorajszym 12 godzinnym dniu pracy tez wstawie jakieś zdiecia Judeczki...:p

• Replies 5.6k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Mam więc chyba to szczęście że Nel nie obsikuje włosków i naprawdę rzadko muszę ją myć po załatwianiu się (nawet na twardo :lol: ). Georgina, myj nawet jak ci się wydaję że to nic nie daje, przynajmniej psiaki nie będą cuchnąć ;) Przeczytaj pw ode mnie ;)
No ja wierzę że masz teraz co robić :diabloti: Ale na pewno jest przy tym kupa zabawy i radości, co? :cool3: Takie maluszki są zapewne niezwykle zajmujące, ja się za jedną nabiegałam, a dwa... :lol: No, ale jak podrosną, troszeczkę się uspokoją i przestaną sikać w każdym kącie, to już sama frajda. Tylko czesania dwa razy więcej :evil_lol: Opowiedz nam co nieco o maluszkach, jak się zaaklimatyzowały, jak się razem bawią itp :multi:

Ania, ale z ciebie pracuś, no wiesz ty co, akurat teraz kiedy jest mała Judy ;) A jak wracasz do domu to ona się nie obraża że tak długo cię nie było?? :evil_lol:

Posted

Cockerek napisał(a):

Ania, ale z ciebie pracuś, no wiesz ty co, akurat teraz kiedy jest mała Judy ;) A jak wracasz do domu to ona się nie obraża że tak długo cię nie było?? :evil_lol:

wiesz... ja najchetniej nigdzie bym nie wychodzila :evil_lol:
a Judy sie nie obraża... ;) jak przychodze to sie cieszy ze juz jesteśmy... jest naprawde grzeczna.. :)

Posted

Jeszcze nie wiem gdzie kupię na razie się rozglądam i przyglądam. Myslę, na spokojnie w przyszłym roku na wiosnę? Zobaczymy. Na razie czytam co piszecie o pielegnacji tego cuda :)

Posted

NNikka napisał(a):
Jeszcze nie wiem gdzie kupię na razie się rozglądam i przyglądam. Myslę, na spokojnie w przyszłym roku na wiosnę? Zobaczymy. Na razie czytam co piszecie o pielegnacji tego cuda :)

pewnie miałaś tak jak ja :evil_lol:
ja myślałam o maltańczyku ok 3 lat a ostatnie dwa próbowałam kupić ładniutką maltaneczkę - odało mi się dopiero na początku tego roku :loveu::loveu::loveu:

Posted

Dziewczyny, bardzo mi się podoba takie podejście do sprawy, bez pośpiechu i z głową :happy1: Ja jestem taki narwaniec, muszę mieć teraz i już, ale po szybkiej akcji z Toffikiem :mad: wiedziałam, że maltańczyka będę szukać tak długo, aż znajdę to, czego chcę!! I mam :loveu:

Posted

Miał byc spaniel a jest "spaniel" w dodatku angielsko-amerykański :lol: Ech, i pomyśleć, że gdybym wtedy była mądrzejsza, pewnie miałabym spaniela z papierami, albo może cavisia (moja druga miłość po maltanach), bo akurat znajomy miał szczeniaki. Pewnie jakbym zobaczyła te cavisiowe ślepka, to z mety bym wzięła :loveu:

Posted

Martyna ale ja mam tak samo... ile razy chciałam maltanczyka bez papierów.. bo już! zaraz... teraz... ale mężo działał z głowa a nie emocjami jak ja... :evil_lol:

Posted

AnnaM napisał(a):
Martyna ale ja mam tak samo... ile razy chciałam maltanczyka bez papierów.. bo już! zaraz... teraz... ale mężo działał z głowa a nie emocjami jak ja... :evil_lol:

i dobrze !!!!
przydał się facet :evil_lol::evil_lol:

Posted

Ania, hm hm hm, to teraz juz chyba wiesz ile mu zawdzięczasz, co? :cool3: No i faktycznie, od czasu do cxasu facet się na coś przydaje. Ale ta ich zimna krew i chłodne kalkulacje (pewnie nie u wszystkich) są godne podziwu. U mnie (niestety) emocje czasem biorą górę :diabloti:
Dzisiaj rano nie wytrzymałam, wystartowałam z łóżka po 7:00 i pędem na dwór obskoczyć wszystkie bloki dookoła sprawdzić gdzie tak pies ujada!! Przecież to ujechać nie idzie, codziennie rano przez godzinę mam taka arię, że słuchać się nie da, a spać tym bardziej. No i co? Moi sąsiedzi zamykają pieska na balkonie i tak oto piesek przez godzinę dobija się do drzwi, a oni jakby nigdy nic... :mad:

Posted

o w morde... to idz do nich i pogadaj... a innym to nie przeszkadza?.. pies płacze bo państwo na balkonik go wypuścili :shake:

a męzo... kochany mój... wie ze jestem mu wdzieczna za powstrzymywanie mnie od kazdej decyzji kupienia pieska bez rod. i takiego... "nie tego"... zresztą potem to już i on chyba łapał bakcyla bo mówił "niee... ten jest nie ładny, zobacz jaki ma włos, zobacz jaki długi, przeciez to nie maltanczyk... itd... :evil_lol:

ok lece pod prysznic i szykuje sie do pracy... ja wróce (od 22) jedziemy z judką do weta... w srode była szczepiona ostatni raz i od czw. ma rozwolnienie... lekarka powiedziała ze wymioty i rozwolnienie sa nie dopuszczalne po tym szczepieniu (apatia i to ze jadła by mniej owszem).. wiec sie wkurzyłam i zadzwoniłam... mamy przyjechac... mam nadzieje ze to nic takiego... :angryy:

Posted

NOOO rozwolnienie i wymioty to prawie = się odwodnienie ...... a u szczeniaka to bardzo niebezpieczne !!!!
Ania ty się nie zastanawiaj tylko jak możesz to leć do weta JUż

Posted

Ania, nie wiem co to za szczepienie, ale piesek chyba właśnie może mieć rozwolnienie po szczepieniach. No nie wiem ... :roll: Napisz potem co ci powiedziała wetka.
A do sąsiadów... jak zaczęłam swój obchód, to pies się akurat uspokoił, ale wiem że to on, bo rzucał się na te drzwi, a potem jak wróciłam, to jeszcze trochę ujadał. On nie płacze, tzn. on szczeka. Nie wiem co zrobić, bo mieskzam tu dopiero rok więc nie chcę się rzucać jak pchła na grzebieniu :cool1: Poza tym, nie chcę robić afery, bo pies ma chyba dobrze w chacie, tylko to ujadanie przeszkadza pewnie innym.

A u nas wczoraj 30 stopni a dzisiaj 16, nieźle co? Nawet mi chłodno jak siedze przy oknie, ale po tych koszmarnych upałach to miła odmiana.

A ja dostałam "ała" na punkcie zespołu Sumptuastic :loveu:

Posted

Cockerek napisał(a):
Zaczynam sie uczyć hiszpańskiego, kto się przyłączy??? :cool3:

jaaaa... :razz: przeciez wiesz... ze ja "amo espanol"... :D

a co do tej biegunki... mi wetka powiedziała ze wymioty i rozwolnienie nie mogą mieć miejsca... a jest wiec dziś jedziemy... niestety teraz nie moge bo musze jechać do pracy ale jak wróce jedziemy na nocna zmiane... trudno zabule wiecej ale sie martwie...

Posted

AnnaM napisał(a):
jaaaa... :razz: przeciez wiesz... ze ja "amo espanol"... :D

a co do tej biegunki... mi wetka powiedziała ze wymioty i rozwolnienie nie mogą mieć miejsca... a jest wiec dziś jedziemy... niestety teraz nie moge bo musze jechać do pracy ale jak wróce jedziemy na nocna zmiane... trudno zabule wiecej ale sie martwie...

Ania - mi chodzi o to, że przy takiej pogodzie jeżeli szczeniak ma rozwolnienie i wymiotuje (tak dosyć często) - może się szyko odwodnić - a to jest BARDZO niebezpieczne i może się skończyć różnie, ja osobiście bałabym się zostawić ją do 22 samej w domu ........

Posted

Mi wet mówił, że pies może byc troszkę senny. Ale jak biegunka i wymioty razem i to od dłuższego czasu to biegniej! A mała jest żywotna, tzn. chce się bawić, czy jak?
Ania, no to !Hasta luego! :lol:

Posted

Nesjanka napisał(a):
Ania - mi chodzi o to, że przy takiej pogodzie jeżeli szczeniak ma rozwolnienie i wymiotuje (tak dosyć często) - może się szyko odwodnić - a to jest BARDZO niebezpieczne i może się skończyć różnie, ja osobiście bałabym się zostawić ją do 22 samej w domu ........

ona sama nie bedzie... ja wychodze o 13.30 a mezo wraca o 15 wiec nie bedzie sama... aa... i ona nie ma biegunki i wymiotów tylko samo rozwolnienie.. ogólnie nie widać ze coś sie dzieje... zachowuje sie jak zwykle... mała warjatka... tylko jak juz zrobi kupke to nie taką scisłą jak zwykle tylko żadszą... i czestotliwośc załawiania sie tez nie jest raczej wieksza... dzwoniłam do męza zeby jechał sam ale nie mamy transportera i nie miałby jak tego diabła przewiezc sam samochodem... nie dałaby mu jechac ;) wiec pojedziemy wieczorem... a co do pogody... dziś nie jest upalnie.. nawet przed chwilą troszkę padało ;)

Posted

Cockerek napisał(a):
Yy, tego jesczze nie znam :oops: :lol:
Trzymamy kciuki za małą!

mi querida = "moja" kochana... czyli kochana... jak to mówią w wenezuelskich serialach ;)

dam znać co i jak z judencją... :)

Guest
This topic is now closed to further replies.

• Popular Contributors

Nobody has received reputation this week.

• Forum Statistics

• Total Topics
      87.9k
    • Total Posts
      13m
  • Create New...