Cockerek Posted May 3, 2006 Posted May 3, 2006 Ania, co przeżywasz, nawet jakbyś przeczytała wszystkie książki i artykuły, to i tak nie dowiesz się wszystkiego. Dopiero z własnego doświadczenia. Będzie dobrze, zobaczysz. Jakby co, to jestem do usług, na ile mogę to pomogę ;)
bognik Posted May 3, 2006 Posted May 3, 2006 Maltańczyk z dzisiejszej wystawy w Bydgoszczy (nie wiem jaki to pies :oops: ):
AnnaM Posted May 3, 2006 Posted May 3, 2006 Martyna a jak Nelcia? wstaw moze jej wktualne zdiecie :) pliiiiissss....
bognik Posted May 3, 2006 Posted May 3, 2006 AnnaM napisał(a):ładny :) a z jakiej to wystawy? Z krajowej w Bydgoszczy (dzisiaj była :lol: )
AnnaM Posted May 4, 2006 Posted May 4, 2006 Kochani... mam cichą nadzieje ze juz wkrótce bedziemy mieli nowego członka rodziny (i bynajmniej nie mówie tu u dziecku ;) )... jak coś bede wiedziała dam znać :)
Ewelinaa Posted May 11, 2006 Author Posted May 11, 2006 kto był na wystawie w Łodzi , znacie wyniki ???
AnnaM Posted May 12, 2006 Posted May 12, 2006 No i stało sie! Moje marzenie zaczyna sie spełniac... :multi: W lipcu odbieram moją małą sunie :) ale jestem szcześliwa... musiałam Wam napisać :)
Ewelinaa Posted May 12, 2006 Author Posted May 12, 2006 AnnaM - fajntastycznie, a kim sa rodzice twojej przyszłej suni ?
AnnaM Posted May 12, 2006 Posted May 12, 2006 Narazie wiecej nic nie mówie... nie chce zapeszać... już raz mialam zarezerwowaną sunie, tak sie cieszylam, opowiadałam o niej... i z przyczyn osobistych musialam z niej zrezygnowac... teraz musi sie udać, wiec siedze już cicho...:razz:
Nesjanna Posted May 16, 2006 Posted May 16, 2006 AnnaM - bo nie chcesz nic powiedzieć o suczce :cool3::mad::cool3::mad::cool3:
AnnaM Posted May 16, 2006 Posted May 16, 2006 :cool3: kurcze uwierz mi ze chce... ale nie wiem czy nie zapeszę...
Hallauren Posted May 19, 2006 Posted May 19, 2006 Mi się okres egzaminów zakończył, więc wchodzę i na wstępie gratulię AnnaM :lol: Może wstawię zdjęcia Oli'ego.
Nesjanna Posted May 19, 2006 Posted May 19, 2006 Oli - śliczny, a na tym zdjęciu podoba mi się najbardziej - PIęKNA POSTAWA (wystawowa:lol:) w jakim jest wieku ??? jak dla mnie 5 m-cy
Hallauren Posted May 19, 2006 Posted May 19, 2006 No blisko. Ma już 6. Prawie mężczyzna:cool3: A mam do was pytanie, jak wasze maltany na inne psy reagują. Bo ja pierwszy ras spotkałam sie u swoich psów z taka agresją. Oliver atakuje każdego napotkanego czworonoga i nie wiem jak sobie z tym poradzić....
AnnaM Posted May 19, 2006 Posted May 19, 2006 jaki on fajniusi :) kurcze Oli jest agrestywny? może nie socjalizowałaś go wczesniej z pieskami dlatego teraz tak sie zachowuje...
Nesjanna Posted May 19, 2006 Posted May 19, 2006 Hallauren napisał(a):No blisko. Ma już 6. Prawie mężczyzna:cool3: A mam do was pytanie, jak wasze maltany na inne psy reagują. Bo ja pierwszy ras spotkałam sie u swoich psów z taka agresją. Oliver atakuje każdego napotkanego czworonoga i nie wiem jak sobie z tym poradzić.... no co ty - atakuje ??? :-o:-o:-o może tylko chce się bawić ??? jak chcesz możemy się spotkać i pogadamy na ten temat - przywiozę swoją maltankę .............:cool3: Ania z Tobą oczywiście też ......
AnnaM Posted May 19, 2006 Posted May 19, 2006 oj... oczywiście... :) bardzo chetnie... jak juz mała bedzie ze mną (a ja bede po wszystkich egzaminach :razz: )
Hallauren Posted May 19, 2006 Posted May 19, 2006 Ale on nawet wychował się razem z innym psem, bo mam jeszcze yorka. Od maleńkiego wychodziłam z nim na spacer w okolicy i od razu przeraźliwie szczekał na psy za ogrodzeniem i się złościł. Natomiast jak jakiegoś na smyczy, (to był ratlerek) to z zębiskami do niego i zaczął go atakować. Nie wiem czym to jest spowodowane. Ale Oli jeszcze kilka tygodniu temu atakował w ten sam sposób nas. Nie można było go uczesać, odebrac nic, a ni dodykać miski jak jadł, bo warczał i rzucał sie na nas. Aktualnie to zwaliczylićmy. Ale probelm z innymi psami został
Nesjanna Posted May 19, 2006 Posted May 19, 2006 no wiesz co - to masz mały problem :razz: to jednak nie jest normalne - napewno musisz mocno z nim pracować :loveu: szczerze powiem, że ja takie agresywne zachowanie (w stosunku do innych psów) wyeliminowałam przez kary typu jak coś takiego miało miejsce to zakładałam kagańce....... i była cisza i spokój, po pewnym czasie psy stwierdziły, że wolą się nie kłócić Ania - a bez Twojej suczki nie możemy się spotkać :p
Recommended Posts