Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 5.6k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Cavalierka - wszystkiego najlepszego, trochę spóźnione ale szczere :D

Ela, to wyboru za bardzo nie macie co? A pieska chcesz z papierami? Takiego na kanapę czy na ring również? ;)

Posted

Cockereku tak, z papierami - wiesz zastanawiałam się czy brać bez rodowodu, ale miałam tylko jedną osobę (hodowcę), która miała dobrą opinię (chociaż nie była w ZK), ale strasznie się zawiodłam na tej osobie...

Więc kupuję z papierami - dlatego czekam, trzeba uzbierać ;) Ale przynajmniej gruntownie się przygotuję do przyjścia maleństwa :loveu:

A co do pytania o wystawę... póki co nie złapałam bakcyla wystawowego - bo nie mam w tym doświadczenia (nie jeżdżę na zawody, nie miałam z tym styczności) - ale oprócz tego, że chcę psa na kanapkę, to chcę go także szkolić (póki co sama - jeśli bym sobie nie radziła to poszłabym na zajęcia obedience).

Gosia (od Luki :) ) namawiała mnie też na agility - ale na razie nic nie mogę powiedzieć, bo wiadomo jak to jest z planami - uważam, że obedience i agility to świetna sprawa, ale zobaczymy jak to będzie :)

Posted

co do ilości hodowców...no cóż...fakt...zbyt dużego wyboru nie ma... wiesz, gdybym miała możliwośc sprowadzenia szczeniaka z Czech, Słowacji czy Włoch to może i bym się starała... ale transportem własnym nie dysponuję, autokarem nie można, a samolotem no to psina musi mieć chyba powyżej 3 miesięcy (a dobrze w 8 tygodni odebrać psinkę) - nie mówiąc już o szczepieniach przeciwko wściekliźnie... (chciałam zaszczepić dopiero po 8 miesiący, gdy już się mleczaków pozbędzie)

Posted

Proszę bardzo, nawet mają Klub rasy :cool3: :
http://cvetbolonka.narod.ru/

i tutaj o tej rasie.

Piszą że to krzyżówka Lhasa apso, pudla, shih-tzu, franc. bolończyka (dobrze to przetłumaczyłam? jeżeli nie, to proszę poprawić, ale tak dosłownie pisze w historii rasy :roll:), pekińczyka i nierasowych małych włochatych piesków :crazyeye:!

Martynko, Nelcia jest śliczniutka :loveu: !

Posted

Elu masz czas, to dobrze, wykorzystaj go na doczytaniu, na pewno się przyda ;) szczeniak potrafi narobić niezłego zamętu :evil_lol: A czy wystawy, obedience, czy tylko na kanapę, to akurat mnie to wszystko jedno. Pies to przede wszystkim pies! Do kochania i na kanapę właśnie. Gorzej mają ci, co mają dogi :lol:

A te maltańczykowate shih tzu z domieszką bolończyka i pudla, hm... do mnie to nie przemawia :shake: A po rosyjsku ni w ząb, więc nawet się z tym zapoznać nie mogę ;)

Elenka, dziękuję :D A powiedz, jak tam samopoczucie po rozstaniach? :roll:

Posted

No no no, GRATULACJE OGROMNE. Więcej info prosimy. Maluchy słodkie cukiereczki do schrupania :multi: A z fotkami to ja mogę pomóc, na maila do mnie i ja tu zadziałam ;)

Posted

To świetnie:multi:Będziemy czekać na fotki :razz: A ja odkryłam wczoraj stronkę gdzie jest gra w wystawy psów:lol: Można tam założyć hodowlę, kupować psy rówżnych ras,zapisywać się na wystawy z nimi,trenować i przygotowywać psy do wystawy,wynajmować handlerów itd.Na prawdę polecam ;) Oto ona: tutaj

Posted

Jaaaaaaaaaaaaakie maleeeeeeeeństwa :loveu: Maciupeńkie takie :loveu: A jakie atłasowe główki :loveu:

GRATULACJE :lilangel: :B-fly: :BIG:

Aby zdrowo się chowały :) !

Posted

Cockerku: napewno będę się dokształcać...w sumie to, to, że mogę o psach czytać, rekompensuje mi czekanie... :) Inaczej byłoby mi trudniej :)

Cavalierka: oooooo ciekawie brzmi - ale aż jestem ciekawa formy tej gry, zaraz się zarejestruję! :razz:

Co do tej odmiany, wspomnianej wyżej... to do mnie także nie przemawia... nie lubię zbyt wielkich kombinacji... Fakt - chyba najbardziej mając coś z maltańczyków (ogólne wrażenie), ale jednak to nie to, co maltańczyki białaski :loveu: (tak samo nie podobają mi się kolorowe bolończyki :shake: )

Posted

[quote name='Cockerek'] A powiedz, jak tam samopoczucie po rozstaniach? :roll:
Martynko, smutno nam jest oczywiście :-(, ale z drugiej strony cieszę się że maluszki nieźle sobie radzą w nowych domkach :lol:, że trafiły do wspaniałych osób, z którymi mam świetny kontakt :loveu:.

Kiarusia i Cassie dobrze się czują, bo nie są psimi jedynakami ;), Toficzek trochę tęskni za braciszkiem i siostrzyczkami, a jeszcze jeden mały mężczyzna wciąż jest jeszcze z nami i bawi się z mamusią :lol: .

Posted

Lenka, no niestety takie są koleje losu. Ale chyba zawsze łatwiej gdy się ma jakiś kontakt z nowymi włascicielami, wtedy fotki, info jak się maluch rozwija to chyba jakoś rekompensuje, co?
A co do doczytywania... o rety, internet to taka teraz potęga! Nie wyobrażam sobie życia bez netu i tych wszystkich informacji które są w zasięgu ręki. NIe dociera do mnie, jak to kiedyś było inaczej i człowiek sobie musiał radzić bez tego. O ilez łatwiej mamy teraz :cool3:

Guest
This topic is now closed to further replies.

• Popular Contributors

Nobody has received reputation this week.

• Forum Statistics

• Total Topics
      87.9k
    • Total Posts
      13m
  • Create New...