AnnaM Posted March 14, 2007 Posted March 14, 2007 Nesjanka napisał(a):śśśśśśliczne - Judka ma super słodką mordkę :grins: :calus: miło mi... jezu jak ja kocham ten jej pysio... :oops:
yoasia Posted March 16, 2007 Posted March 16, 2007 cześć Babeczki ;) pamietacie mnie jeszcze ? :eviltong: nie było mnie hohohoh z różnych przyczyn, o których nie chce pisać ;) Wasze psiaczusie przecudne jak zwykle :loveu: :loveu: :loveu: a co do mojej Zizusi - chowa się dobrze, skończyła już 8 mscy, jest coraz grzeczniejsza, nie atakuje autobusów i tirów heheehe, nie sika i nie kupka w domku już od ponad 2 miesięcy, jest słodka , rozkoszna i dalej strasznie towarzyska tzn jak ja wychodzę z domu to ona się po drzwiach 10 minut rzuca z wrzaskiem, zebym po nią wróciła :cool3: :cool3: :cool3: w styczniu byłyśmy jednak u tego fryzjera bo nie dałyśmy rady z kołtunami :cool3: pani specjalistce zajęło to 3 godziny ale dała radę i pokazała nam jak prawidłowo czesać i czym, zeby się nie robiły kołtuny i od tego czasu Zizka codziennie jest czesana na ręczniku na stole, co więcej jak już widzi ręcznik to przybiega i skacze jak wariat, co więcej UWAGA TERAZ BEDZIE DOBRE daje sobie wiązać kucyki hehehehhehe :crazyeye: :crazyeye: :crazyeye: szoken nie ?? ;) aha oczywiscie dostałam zjebkę za spitoloną grzywkę i teraz musimy poczekać aż odrośnie ;) ale luz niebawem wkleje zdjęcia jak chcecie of kors ale dzisiaj juz mi sie nie chce :p pozdrawiam kissesy
yoasia Posted March 16, 2007 Posted March 16, 2007 aha na pyszczku też jest troszeczkę wyrżnięta oczywiście przeze mnie ocztywiście tez za to mi się dostało i też zapuszczamy :evil_lol: :evil_lol:
Cockerek Posted March 17, 2007 Posted March 17, 2007 Ooo Asiu, brakowało nam tutaj ciebie :) I twojej zabawnej kruszynki. Zizurek bardzo ładnie wyczesana, no i gratuluję maleństwu że takie mądre, że już lubi kucyka i szczotkę :multi: Zresztą to już pannica rośnie, to wypada się czasem uczesać, nie? :evil_lol: A tak na serio, bardzo się cieszę, że taki ułożony z niej piesiek :loveu:
yoasia Posted March 17, 2007 Posted March 17, 2007 dzienks Martynka :evil_lol: znaczy wiesz ze szczotka to były jaja jak berety już w ostatnich dniach, kiedy się zakołtuniła uciekała z wrzaskiem na sam widok szczotki więc pojechałyśmy do fryzjera z myślą zgolenia maszynką na łyso :roll: ale pani powiedziała, że kołtuny da się rozczesać a obcinać szkoda i powiedziała też, ze co to znaczy, ze pies sobie nie da :eviltong: przywiązała Zizurka takimi specjalnymi paskami na stole i zaczęła rozczesywać każdy kołtun po kolei a Zizka zaczęła zasypiać z nudów ehehhehe no i na drugi dzień po wizycie wzięłyśmy duży ręcznik, położyłyśmy na stole, na nim Zizkę i dawaj i kurczak wiecie, że stała ? :crazyeye: :crazyeye: :crazyeye: i kucyka se dała bez problemu uczesać :multi: :multi: :multi: normalnie jakby nam psa podmienili :cool1: i od tej pory codziennie się czesamy, a Zizka się nawet dopomina tzn stoi przy stole i szczeka ehehhe dzisiaj też będziemy się kąpać bo juz brudne jesteśmy :P od czterech tygodni nie było kąpania bo pani powiedziała, ze Zizka ma za suchą sierść i zeby jej troszkę przetłuścić aha i wiecie czego używamy do czesania ? olejku norkowego ;) ;) tak tak i ani jej o pół tonu sierść się nie odbarwia a używamy już drugi miesiąc bo babka nam taki sprzedała, który nie odbarwia a ona już chyba ze 15 tych olejków wypróbowała właśnie pod katem maltańczyków i mamy też z tej samej firmy nabłyszczacz obciążający sierść i juz pomalutku znika to pierzaste siano a pojawia się piękny, błyszczący włos :multi: :multi: aha a mam pytanko jedno bo Zizusia dalej ma mleczną jedynkę , która jej "leży" na tych już stałych i za chiny ludowe nie chce wyjść czy myślicie, że konieczne bedzie usuwanie ? :placz: :placz: w tym tygodniu i tak jedziemy do weta na odrobaczanie i się zapytamy ale chciałabym poznać Waszą opinię :oops:
karolayna Posted March 17, 2007 Posted March 17, 2007 wprawdzie sie nie odzywam ale regularnie sledze Wasz wątek :) widziałam na stronie Legionowa ze Judka wybiera sie podbijac ringi :) mam nadzieje ze sie zobaczymy :) jestesmy na tym samym ringu yoasia z jakiej firmy jest ten nabłyszczac jezeli moge zapytac :oops:?
Cockerek Posted March 17, 2007 Posted March 17, 2007 Tez jestem właśnie ciekawa tego nabłyszczacza, Yoasiu ;) Co do mleczaka, ja myślę że w tym wieku już można by się go pozbyć, jeśli sam nie chce. Ja bym tak zrobiła.
yoasia Posted March 17, 2007 Posted March 17, 2007 ten nabłyszczacz to jest firmy GIMBORN a nazywa się Haarglanz Pumpspray 100 ml za 27 zeta :shake: :shake: :shake: ale daje efekty :p :p bo Zizka miała strasznie przesuszoną sierść (prawdopodobnie nasza wina :eviltong: :eviltong: ) i miała takie siano straszne a teraz ma mięciutką, błyszczącą i taką jakby to powiedzieć lejącą :lol: tzn jej tak spływa do ziemi a nie puszy się na wszystkie strony :eviltong: :eviltong: :eviltong: Martynka czyli mówisz żeby wyrwać gada ? bo jak jej ostatnio ruszałam palcem to on się trochę kiwa tak na boczki :cool3: ale wychodzi juz chyba czwarty miesiąc a to się robi pod narkozą ??:-(
karolayna Posted March 17, 2007 Posted March 17, 2007 Tak pod narkozą, moj Oliver mial wyrywane 4 kły, ale jak sie rusza to daj jej cos twradego do gryzienia to moze wypadnie., jendak narkoza to narkoza. yoasia a siersc jest po tym tłusta czy taka miekką poprostu? pytam bo moj Olek wprawdzie jest natluszczany regularnie, ale jednak jak go robie na wystawe to ten włos to taka wata i fruwa na wszystkie strony
yoasia Posted March 17, 2007 Posted March 17, 2007 Karolayna --> na pewno nie jest tłusta bo to samo w sobie nie jest tłuste:p taka miękka jest i jakby kurczak nie wiem jak to opisać ale taka ciężka ale nie że tłusta tylko nie wiem co :evil_lol: :evil_lol: :evil_lol: hehhehe wiesz normalnie to Zizka miała takie siano a jak ją tym psikam to siano znika a sierść zaczyna się kłaść po ciele i zwisa a nie odstaje :lol: eeeee nie umiem nic wytłumaczyć :oops: :roll:
Cockerek Posted March 17, 2007 Posted March 17, 2007 Asiu, ja dokładnie wiem o co tobie chodzi, taki włos u maltana to marzenie ;) Ale jakoś tak, miałabym opory zastosować olejek norkowy :roll:
cuciola Posted March 17, 2007 Posted March 17, 2007 witam maltanki! jak tam po wystawie w Katowicach?
yoasia Posted March 17, 2007 Posted March 17, 2007 Cockerek napisał(a):Asiu, ja dokładnie wiem o co tobie chodzi, taki włos u maltana to marzenie ;) Ale jakoś tak, miałabym opory zastosować olejek norkowy :roll: Martynka to ja mogę ręczyć moją głową , ze akurat ten z tej firmy nie przebarwia sierści ani o pół ułamka tonu :p :p nie wiem może inne owszem ale ten naprawdę nie a pozatym ten nabłyszczacz nie ma w sobie olejku norkowego bo ja z tej firmy kupiłam 2 produkty własnie olejek norkowy i właśnie ten nabłyszczacz po którym Zizia ma taka sierść jak jedwab a nie jak sianko :p
Nessti Posted March 18, 2007 Posted March 18, 2007 Yoasia ale z Ciebie ryzykantka jest :razz: ja to bym pietra miała tak norkowym olejkiem psiurka potraktować ;) Wstawiaj te obiecane zdjęcia Zizki :diabloti: czekamy :multi:
yoasia Posted March 18, 2007 Posted March 18, 2007 Gosia bałam się ale ta babeczka powiedziała, ze jak przebarwi to ona mi nawet tysiąc złotych wróci ehehehhe no i zaufałam :p :p :p :p zdjęcia będą ale musze jej porobić najpierw bo ni mom :eviltong: :lol: :evil_lol:
karolayna Posted March 18, 2007 Posted March 18, 2007 Asiu szukałam w necie tego nabłyszcza i nigdzie na niego nie trafiłam :placz:
AnnaM Posted March 18, 2007 Posted March 18, 2007 [quote name='karolayna']Asiu szukałam w necie tego nabłyszcza i nigdzie na niego nie trafiłam :placz: tu jest http://www.zoolandia.pl/sklep/gimborn,spray,z,olejkiem,norkowym,0,1,3280.html kurde... no ma to olejek norkowy... :shake:
Nessti Posted March 18, 2007 Posted March 18, 2007 [quote name='AnnaM']tu jest http://www.zoolandia.pl/sklep/gimborn,spray,z,olejkiem,norkowym,0,1,3280.html kurde... no ma to olejek norkowy... :shake: Ania Yoasi chodzło o to, że nabłyszczacz nie zawiera olejku norkowego ;) Ja tak to zrozumiałam :cool3: A olejek i nabłyszczacz można też dostać tu http://www.krakvet.pl/index.php?cPath=23_49_105&sort=1a&filter_id=63
karolayna Posted March 18, 2007 Posted March 18, 2007 Ale na tych stronach co podajecie znalazłam tylko olejek norkowy a nablyszczacza nigdzie nie ma :placz: Znalazłam z ISB nablyszczac GLOSS ale jest drogi i nie wiadomo czy dobry
Nessti Posted March 18, 2007 Posted March 18, 2007 [quote name='karolayna']Ale na tych stronach co podajecie znalazłam tylko olejek norkowy a nablyszczacza nigdzie nie ma :placz: Znalazłam z ISB nablyszczac GLOSS ale jest drogi i nie wiadomo czy dobry Karolayna no ja widzę :roll: GIMBORN Kämmhilfe-Pumpspray - środek ułatwiający czesanie dla psów 100ml :cool3: po 18,90 trzeci od góry ;) http://www.krakvet.pl/index.php?cPat...a&filter_id=63
Nessti Posted March 18, 2007 Posted March 18, 2007 Tyle, że chyba nie o to Ci chodzi ;) bo to nie Haarglanz Pumpspray, tylko Kämmhilfe-Pumpspray sorry Karolayna :oops:
Recommended Posts