Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Nesjanka napisał(a):
śśśśśśliczne - Judka ma super słodką mordkę :grins:

:calus: miło mi... jezu jak ja kocham ten jej pysio... :oops:

• Replies 5.6k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

cześć Babeczki ;)
pamietacie mnie jeszcze ? :eviltong:

nie było mnie hohohoh z różnych przyczyn, o których nie chce pisać ;)

Wasze psiaczusie przecudne jak zwykle :loveu: :loveu: :loveu:

a co do mojej Zizusi - chowa się dobrze, skończyła już 8 mscy, jest coraz grzeczniejsza, nie atakuje autobusów i tirów heheehe, nie sika i nie kupka w domku już od ponad 2 miesięcy, jest słodka , rozkoszna i dalej strasznie towarzyska tzn jak ja wychodzę z domu to ona się po drzwiach 10 minut rzuca z wrzaskiem, zebym po nią wróciła :cool3: :cool3: :cool3:

w styczniu byłyśmy jednak u tego fryzjera bo nie dałyśmy rady z kołtunami :cool3: pani specjalistce zajęło to 3 godziny ale dała radę i pokazała nam jak prawidłowo czesać i czym, zeby się nie robiły kołtuny
i od tego czasu Zizka codziennie jest czesana na ręczniku na stole, co więcej jak już widzi ręcznik to przybiega i skacze jak wariat, co więcej UWAGA TERAZ BEDZIE DOBRE daje sobie wiązać kucyki hehehehhehe :crazyeye: :crazyeye: :crazyeye: szoken nie ?? ;)
aha oczywiscie dostałam zjebkę za spitoloną grzywkę i teraz musimy poczekać aż odrośnie ;)

ale luz

niebawem wkleje zdjęcia jak chcecie of kors ale dzisiaj juz mi sie nie chce :p

pozdrawiam

kissesy

Posted

aha na pyszczku też jest troszeczkę wyrżnięta oczywiście przeze mnie ocztywiście tez za to mi się dostało i też zapuszczamy :evil_lol: :evil_lol:

Posted

Ooo Asiu, brakowało nam tutaj ciebie :) I twojej zabawnej kruszynki. Zizurek bardzo ładnie wyczesana, no i gratuluję maleństwu że takie mądre, że już lubi kucyka i szczotkę :multi: Zresztą to już pannica rośnie, to wypada się czasem uczesać, nie? :evil_lol: A tak na serio, bardzo się cieszę, że taki ułożony z niej piesiek :loveu:

Posted

dzienks Martynka :evil_lol:

znaczy wiesz ze szczotka to były jaja jak berety
już w ostatnich dniach, kiedy się zakołtuniła uciekała z wrzaskiem na sam widok szczotki więc pojechałyśmy do fryzjera z myślą zgolenia maszynką na łyso :roll:
ale pani powiedziała, że kołtuny da się rozczesać a obcinać szkoda i powiedziała też, ze co to znaczy, ze pies sobie nie da :eviltong:
przywiązała Zizurka takimi specjalnymi paskami na stole i zaczęła rozczesywać każdy kołtun po kolei a Zizka zaczęła zasypiać z nudów ehehhehe
no i na drugi dzień po wizycie wzięłyśmy duży ręcznik, położyłyśmy na stole, na nim Zizkę i dawaj
i kurczak wiecie, że stała ? :crazyeye: :crazyeye: :crazyeye: i kucyka se dała bez problemu uczesać :multi: :multi: :multi: normalnie jakby nam psa podmienili :cool1:

i od tej pory codziennie się czesamy, a Zizka się nawet dopomina tzn stoi przy stole i szczeka ehehhe
dzisiaj też będziemy się kąpać bo juz brudne jesteśmy :P od czterech tygodni nie było kąpania bo pani powiedziała, ze Zizka ma za suchą sierść i zeby jej troszkę przetłuścić

aha i wiecie czego używamy do czesania ? olejku norkowego ;) ;) tak tak i ani jej o pół tonu sierść się nie odbarwia a używamy już drugi miesiąc bo babka nam taki sprzedała, który nie odbarwia a ona już chyba ze 15 tych olejków wypróbowała właśnie pod katem maltańczyków
i mamy też z tej samej firmy nabłyszczacz obciążający sierść i juz pomalutku znika to pierzaste siano a pojawia się piękny, błyszczący włos :multi: :multi:

aha a mam pytanko jedno
bo Zizusia dalej ma mleczną jedynkę , która jej "leży" na tych już stałych i za chiny ludowe nie chce wyjść
czy myślicie, że konieczne bedzie usuwanie ? :placz: :placz:
w tym tygodniu i tak jedziemy do weta na odrobaczanie i się zapytamy ale chciałabym poznać Waszą opinię :oops:

Posted

wprawdzie sie nie odzywam ale regularnie sledze Wasz wątek :)
widziałam na stronie Legionowa ze Judka wybiera sie podbijac ringi :) mam nadzieje ze sie zobaczymy :) jestesmy na tym samym ringu

yoasia z jakiej firmy jest ten nabłyszczac jezeli moge zapytac :oops:?

Posted

Tez jestem właśnie ciekawa tego nabłyszczacza, Yoasiu ;)

Co do mleczaka, ja myślę że w tym wieku już można by się go pozbyć, jeśli sam nie chce. Ja bym tak zrobiła.

Posted

ten nabłyszczacz to jest firmy GIMBORN a nazywa się Haarglanz Pumpspray
100 ml za 27 zeta :shake: :shake: :shake:

ale daje efekty :p :p bo Zizka miała strasznie przesuszoną sierść (prawdopodobnie nasza wina :eviltong: :eviltong: ) i miała takie siano straszne a teraz ma mięciutką, błyszczącą i taką jakby to powiedzieć lejącą :lol:

tzn jej tak spływa do ziemi a nie puszy się na wszystkie strony :eviltong: :eviltong: :eviltong:

Martynka czyli mówisz żeby wyrwać gada ? bo jak jej ostatnio ruszałam palcem to on się trochę kiwa tak na boczki :cool3: ale wychodzi juz chyba czwarty miesiąc
a to się robi pod narkozą ??:-(

Posted

Tak pod narkozą, moj Oliver mial wyrywane 4 kły, ale jak sie rusza to daj jej cos twradego do gryzienia to moze wypadnie., jendak narkoza to narkoza.
yoasia a siersc jest po tym tłusta czy taka miekką poprostu? pytam bo moj Olek wprawdzie jest natluszczany regularnie, ale jednak jak go robie na wystawe to ten włos to taka wata i fruwa na wszystkie strony

Posted

Karolayna --> na pewno nie jest tłusta bo to samo w sobie nie jest tłuste:p taka miękka jest i jakby kurczak nie wiem jak to opisać ale taka ciężka ale nie że tłusta tylko nie wiem co :evil_lol: :evil_lol: :evil_lol:

hehhehe wiesz normalnie to Zizka miała takie siano a jak ją tym psikam to siano znika a sierść zaczyna się kłaść po ciele i zwisa a nie odstaje :lol:

eeeee nie umiem nic wytłumaczyć :oops: :roll:

Posted

Cockerek napisał(a):
Asiu, ja dokładnie wiem o co tobie chodzi, taki włos u maltana to marzenie ;) Ale jakoś tak, miałabym opory zastosować olejek norkowy :roll:

Martynka to ja mogę ręczyć moją głową , ze akurat ten z tej firmy nie przebarwia sierści ani o pół ułamka tonu :p :p nie wiem może inne owszem ale ten naprawdę nie

a pozatym ten nabłyszczacz nie ma w sobie olejku norkowego bo ja z tej firmy kupiłam 2 produkty własnie olejek norkowy i właśnie ten nabłyszczacz po którym Zizia ma taka sierść jak jedwab a nie jak sianko :p

Posted

Yoasia ale z Ciebie ryzykantka jest :razz: ja to bym pietra miała tak norkowym olejkiem psiurka potraktować ;)

Wstawiaj te obiecane zdjęcia Zizki :diabloti: czekamy :multi:

Posted

Gosia bałam się ale ta babeczka powiedziała, ze jak przebarwi to ona mi nawet tysiąc złotych wróci ehehehhe

no i zaufałam :p :p :p :p

zdjęcia będą ale musze jej porobić najpierw bo ni mom :eviltong: :lol: :evil_lol:

Posted

Ale na tych stronach co podajecie znalazłam tylko olejek norkowy a nablyszczacza nigdzie nie ma :placz:
Znalazłam z ISB nablyszczac GLOSS ale jest drogi i nie wiadomo czy dobry

Guest
This topic is now closed to further replies.

• Popular Contributors

Nobody has received reputation this week.

• Forum Statistics

• Total Topics
      87.9k
    • Total Posts
      13m
  • Create New...