AnnaM Posted October 30, 2006 Posted October 30, 2006 kama98 napisał(a):Dziewczyny Tolek jak wstał zrobił siku dwa razy na............. mate!!! :) brawoo :multi: mądry chłopiec ;)
Kassy Posted October 30, 2006 Posted October 30, 2006 Gratulacje!! Kama Tolus jest przesliczny! Wiecie co one wszytskie maja taki diabelski wzrok:lol:I to jest to co w nich kocham:loveu: Zycze maluszkowi duuzo duuzo zdrowka:)
kama98 Posted October 30, 2006 Posted October 30, 2006 Kassy napisał(a):Gratulacje!! Kama Tolus jest przesliczny! Wiecie co one wszytskie maja taki diabelski wzrok:lol:I to jest to co w nich kocham:loveu: Zycze maluszkowi duuzo duuzo zdrowka:) dziękujemy:loveu:
kama98 Posted October 30, 2006 Posted October 30, 2006 dziewczyny któraś z was jest z wrocławia, powiedzcie mi gdzie chodzicie do weterynarza, bo musze umówić sie na szczepienie?
AnnaM Posted October 31, 2006 Posted October 31, 2006 Kamila... zobacz sobie tu, na dogo, w dziale weterynaria chyba, forumowicze podają najlepszych weterynarzy... poszukaj sobie kogoś w twoim mieście... :)
Nesjanna Posted October 31, 2006 Posted October 31, 2006 [quote name='kama98']Patrzyłam na zdięcie Amiśki na Twojej stronnie, sliczna damulka :) Powiedz mi prosze czy Twoja Amiśka łzawiła, bo Lidka mówiła, że małe nie łzawią i nie będe miała z tym kłopotu, no ale niestety małe przebarwienia są, kepki włosów i na samej górze kępki ma śpiochy, ale nie da sobie ich usunąć. Tak sie szrpie :( Troszke mu przemyłam ale to nie usuneło przebarwień a tym bardziej śpiochów. Jak postępowałś ze swoja Amiśką? no łzawią wszystkie psy - z tym, że jedne mniej a inne więcej Amiśka również nie jest wyjątkiem to że mały sobie teraz nie pozwala gmerać przy oczach - no cóż nie podoba mu się to - ale trzeba go do tego przyzwyczaić już teraz ja do przemywania oczu stosuję środek firmy Beaphar - dostępny jest np na www.animalia.pl oraz pastę Bio-gromu - również tam zamawiam (tam jest najtaniej) no i zdradziłam wam wszystkie moje tajemnice :razz: mam nadzieję, że inni mnie nie zabiją - bo konkurencja coraz większa się robi :cool3::cool3:
kama98 Posted October 31, 2006 Posted October 31, 2006 kama98 napisał(a): Powiedz mi prosze czy Twoja Amiśka łzawiła, bo Lidka mówiła, że małe nie łzawią i nie będe miała z tym kłopotu, no ale niestety małe przebarwienia są, kepki włosów i na samej górze kępki ma śpiochy, ale nie da sobie ich usunąć. Tak sie szrpie :( Troszke mu przemyłam ale to nie usuneło przebarwień a tym bardziej śpiochów. Dziewczyny chciałam sprostować sprawe, to, że powiedziałm, że Lidka mi mówiła, że nie łzawią, to nie chciałam jej oskarżyć, że mnie okłamała :shake: broń boże!! :oops: Cieszę sie że Toluś jest z jej hodowli i wiem, że nie będe miał dużych problemów z łzawieniem, a to, że małe przebarwienia są to bardzo naturalne u tej rasy i ja zdaje sobie z tego sprawe. Lidka zrobiła na mnie bardzo dobre wrażenie, serce by oddała za te psiaki tak je kocha :loveu: i tak na marginesie ja bede kochała mojego Tolusia:iloveyou: Wstyd mi, że tak napisałm i ktoś mógłby to zrozumieć innaczej niż miałm na mysli :oops:
kama98 Posted October 31, 2006 Posted October 31, 2006 Byłam u weterynarza i ona do mnie mówi, że mam slicznego terriera :???: I żeby oczy mu przemywać naparem herbacianym :crazyeye: Zastanawiam sie czy jednak nie pójść jeszcze do innego.... no kurcze weterynarz powinien rozróżniać rasy....:shake:
AnnaM Posted October 31, 2006 Posted October 31, 2006 Kamila.. żadnym naparem herbacianym (rumiankiem itp), bo to zabarwi włos na żółto... aaa... i rzeczywiście ... dziwny wet ;)
Nesjanna Posted October 31, 2006 Posted October 31, 2006 kama98 napisał(a):Dziewczyny chciałam sprostować sprawe, to, że powiedziałm, że Lidka mi mówiła, że nie łzawią, to nie chciałam jej oskarżyć, że mnie okłamała :shake: broń boże!! :oops: Cieszę sie że Toluś jest z jej hodowli i wiem, że nie będe miał dużych problemów z łzawieniem, a to, że małe przebarwienia są to bardzo naturalne u tej rasy i ja zdaje sobie z tego sprawe. Lidka zrobiła na mnie bardzo dobre wrażenie, serce by oddała za te psiaki tak je kocha :loveu: i tak na marginesie ja bede kochała mojego Tolusia:iloveyou: Wstyd mi, że tak napisałm i ktoś mógłby to zrozumieć innaczej niż miałm na mysli :oops: nadinterpretacja :evil_lol::evil_lol:
Nesjanna Posted October 31, 2006 Posted October 31, 2006 kama98 napisał(a):Byłam u weterynarza i ona do mnie mówi, że mam slicznego terriera :???: I żeby oczy mu przemywać naparem herbacianym :crazyeye: Zastanawiam sie czy jednak nie pójść jeszcze do innego.... no kurcze weterynarz powinien rozróżniać rasy....:shake: weterynarz nie musi znać rasy i mankamentów lub zalet urody, a także nie musi znać się na pielęgnacji danej rasy (bo byłby chyba omnibusem) - musi natomiast znać się na zdrowiu zwierzęcia i to jest najważniejsze dlatego do weterynarza idziemy po poradę dot. zdrowia a np do hodowcy po pomoc dot pilęgnacji urody oraz zachowania samego psa - myślę że P. Lidka powiedziała sporo na temat pielęgnacji ?
Cockerek Posted October 31, 2006 Posted October 31, 2006 kama98 napisał(a):Dziewczyny chciałam sprostować sprawe, to, że powiedziałm, że Lidka mi mówiła, że nie łzawią, to nie chciałam jej oskarżyć, że mnie okłamała :shake: broń boże!! :oops: A ktoś tak w ogóle pomyślał? np. ja nie ;) Ja chcesz oczy przemywac to możesz wodą borową i sola fizjologiczną.
kama98 Posted October 31, 2006 Posted October 31, 2006 Nesjanka napisał(a):weterynarz nie musi znać rasy i mankamentów lub zalet urody, a także nie musi znać się na pielęgnacji danej rasy (bo byłby chyba omnibusem) - musi natomiast znać się na zdrowiu zwierzęcia i to jest najważniejsze dlatego do weterynarza idziemy po poradę dot. zdrowia a np do hodowcy po pomoc dot pilęgnacji urody oraz zachowania samego psa - myślę że P. Lidka powiedziała sporo na temat pielęgnacji ? Oczywiście powiedziała mi bardzo dużo :multi: Zdaje sobie sprawe, że nie musi znac ras... no ale westa z maltańczykiem pomylić!! Jedyne podobieństwo to to, że oba sa białe, eh.... no sama nie wiem, chciałabym dla Tolka najlepszego weterynarza...
NNikka Posted October 31, 2006 Posted October 31, 2006 kama98 napisał(a):dziewczyny któraś z was jest z wrocławia, powiedzcie mi gdzie chodzicie do weterynarza, bo musze umówić sie na szczepienie? Szczęściara... W Wrocławiu są najlepsi weterynarze w Polsce...
kama98 Posted October 31, 2006 Posted October 31, 2006 NNikka napisał(a):Szczęściara... W Wrocławiu są najlepsi weterynarze w Polsce... Naprawdę? Czy mogłabys polecić mi jakiegoś konkretnego?
Nessti Posted October 31, 2006 Posted October 31, 2006 He he, u mnie też na początku mylili maltańczyka z westim :evil_lol: One poprostu są bardzo podobne jako szczylki ;) Też byłam na początku oburzona, że no jak to -weterynarz??:crazyeye: Mi to mówili, że mam go trymować :diabloti:, to ja się tylko pytałam co mam mu trymować?? :evil_lol: wąsy? bo tam trochę sztywniejsze było :evil_lol: Teraz nosi kitkę, to nikt nie ma wątpliwości :cool3: tylko mylą ciągle, że to sunia:mad: A tak poza tym to maskotka kliniki..zawsze przez wszystkich witany i zagłaskany :loveu: ps. Kama ja też nic takiego nie pomyślałam :shake: :lol: pozdrawiam ;)
AnnaM Posted October 31, 2006 Posted October 31, 2006 a mnie dziś sie starszy pan w metrze zapytał czy to jork albinosek.. :razz: ale mylenie maltanczyków z jorczkami to chyba norma ;)
mafi Posted November 1, 2006 Posted November 1, 2006 Witam wszystkich :) świetne forum o maltankach. Śledzę wasze wypowiedzi od dłuższego czasu, przeczytałam wszystko od deski do deski i podziwiałam jak rosną wasze wspaniałe psiaki. W końcu postanowiłam coś skrobnąć, Miałam taki dylemat jak kama jednak moja historia skończyła się inaczej, teraz na moich kolankach śpi słodki, śliczny i strasznie przytulaśny 9 tygodniowy kundelek :D Chciałam wam podziękować ponieważ dzięki wszystkim postom przemyślałam cały ten pęd ludzi do "produkcji" szczeniąt bez papierów i nie chce przykładać ręki do smutnych historii psiaków które nie miały szczęcia znaleźć dobregp domu. Bardzo chciałam psiaka w domu i mam, a maltanek pewnie kiedyś u nas zawita :) Pozdrawiam z moim maluchem serdecznie was i wasze kruszynki :)
AnnaM Posted November 1, 2006 Posted November 1, 2006 Witaj mafi... może pokaz nam swojego pieska... :)
pumilo Posted November 1, 2006 Posted November 1, 2006 Mafi jestem Twoją fanką :lol: Pokaż swojego słodziaka, plizzz.
mafi Posted November 1, 2006 Posted November 1, 2006 właśnie staram się odszukać post w którym ktoś wyjaśniał jak wstawić zdjęcia :)
pumilo2 Posted November 1, 2006 Posted November 1, 2006 http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?t=6259 :)
mafi Posted November 1, 2006 Posted November 1, 2006 Każda okazja jest dobra żeby pochwalić się swoim skarbem :) Oto mój rozrabiaka i aniołek w jednym :)
Recommended Posts